מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 19.12.2017


למה שהרטיב את גרוננו גם אתן את השבחים: מיץ תפוחים סחוט טרי עם נגיעות קינמון היה המשקה הכי טוב שטעמתי לאחרונה. וגרם לי הרבה נחת. מרפא כל מכאוב. אושר צרוף. רותה התענגה על מיץ תפוזים סחוט טרי. לעיקריות רותה בחרה לה בפילה סלמון עם פירה, שהיה נהדר. נתח הסלמון היה גדול, מכובד ועסיסי. הבריאות מעולם לא הייתה טעימה כל כך. הסלמון נעשה באופן ששימר את הטעם והמרקם הייחודי של הדג. אני לקחתי פילה לברק. ולמרות שאינני מחסידי הלברק זה היה הלברק הכי טעים שאכלתי בחיי. התיבול המדויק של הדג אפילו לא דרש לימון. לחתוך, ללעוס, ולהתמוגג. זה מה שנותר לי לעשות. דג נהדר, טעם נהדר!

מאושרות מטעם ושובע, מחויכות משפע ויטמין D מדגים ומשמש, הגענו לשלב הקינוחים. כלקוחה קבועה ידעתי של"תאיו" קונדיטור שמייצר במקום את כל הקינוחים. תותים במסקרפונה על מצע קדאיף היה לקינוח הנבחר, יחד עם האספרסו שלנו, לכבוד סוף השבוע. ביס אחד מהקינוח המתוק והנימוח הזה הצית לי רעיון. להוסיף טיפת לימון, לשבור קצת את המתיקות. רותה גם טפטפה לימון לביס והייתה מאושרת. היינו הכי בשמיים! כיף ב"תאיו" וכיף שההתאוששות שלה הייתה כה מהירה כי להתגעגע אליה זאת לא חוויה שאני מעוניינת בה.
מאת: אודליה צדוק
מה שלא הורג מחשל: תאיו מצליחה מתמיד
"תאיו" היא מסעדת שף דגים השוכנת בחוף ימה של בת-ים. הסופה שפקדה את ארצנו לאחרונה פגעה בה אך היא לא התייאשה, מיד התאוששה, ושבה להגיש ללקוחות אוכל משגע, שמש, ים והנאה בטוחה
מסעדה: תאיו
אומרים שחוזק של בנאדם בא לידי ביטוי באופן ההתמודדות שלו בעת צרה. וזה נכון. אבל יותר חשוב מלבחון איך הוא מתמודד ברגעים הקשים חשוב איך הוא מתרומם מהם, כמה זמן לוקח לו להתאושש ואיך הוא מפיק את התועלת מהנפילה. אפשר להשליך את המטאפורה הזו גם על מסעדות. כן, מסעדה גם יכולה לעבור משבר, או סערה. קחו למשל את "תאיו" – מסעדת החוף והדגים המפורסמת מרצועת החוף הייחודית בבת-ים. לפני שבוע "תאיו" חטפה זעזוע לא קטן. סערת הרוחות שטפה את "תאיו" כמעט לחלוטין. בעלי "תאיו" ומנהלה כיכבו בכל אמצעי תקשורתי לאחר הסערה, ספרו על שקרה ושיתפו אותנו בצרתם.

ואכן, "תאיו" כפי שהכרתם אותה נשטפה לחלוטין. אך מסתבר "תאיו", כמעט כמו יצאק, נופלת וקמה, וכל זה עוד הרבה לפני שהספיקו לעכל את רמת הנזק. "תאיו" טופלה במשך 24 שעות ביממה במשך שלושה ימים בידי טובי אנשי המקצוע ולפני שהספקנו להתגעגע "תאיו" כבר אירחה במסעדה לקוחות שבאו רק לראות את מידת הנזק, ונדהמו ש"תאיו" בכלל נפתחה מחדש. המבקרים ההמומים התיישבו לאכול, אף שלא תכננו כלל שדבר שכזה ייתכן, בזמן ששאר המסעדות סביב עדיין אוספות את השברים ובכלל לא יודעות אם ומתי יפתחו שעריהן מחדש!
הגעתי ל"תאיו" מוכת הגלים ביום שישי שמשי, וראיתי גם אני איך מול האורחים הסועדים בהנאה במסעדה, סוקרים עוברי האורח את שאריות ההרס ונדהמים. איך לעזאזל "תאיו" זורחת בכזו הצלחה אחרי הסערה?! התיישבנו לנו מול השמש המנעימה בתוך "תאיו" המלאה. זוגות-זוגות יושבים יחד ואוכלים ארוחת בוקר, או כבר צהריים. מסתבר של"תאיו" ארוחת בוקר זוגיות חדשה, שמגיעה עם שפע מטבלים, אומלט, שתייה מפנקת חמה וקרה בלוויית עוגיות ביתיות שנאפות במקום. פלא שפקדו את "תאיו" רבים בבוקר הראשון אחרי ההתאוששות?

ומאחר שהשעה הייתה אחרי חצות היום רותה ואני הלכנו כבר על ארוחת הצהריים. שפע מטבלי הבית הונחו על שולחננו יחד עם לחם הבית. וזו הייתה התחלה טובה. באופן מפתיע, ולא כהרגלי, אשים דגש על לחם הבית שהיה נהדר ואוורירי, כזה שעושה לך חשק לקחת עוד ביס ממנו ועוד ביס, ובמפתיע לא גורם להתמלא. הלחם היה מצע מעולה לכל מטבל: חציל במיונז, סלט סלק, ממרח זיתים ירוקים קצוצים ורוטב סלסה ביתי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על