מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


אז אמר...
לאחר התייעצות ידידותית עם המלצר המקצועי והאדיב ששירת אותנו, בחרנו מנת שרימפס ומנת קנלוני. כשהגיעו המנות, תהינו האם נצליח לעמוד באתגר ולסיים אותן. מנת השרימפס הייתה מהמפנקות בגודלן שקיבלתי אי פעם במסעדה. על הצלחת היו ה מ ו ן שרימפסים טבולים ברוטב יין לבן, חמאה ושום.

אם לא הספיקה לנו תחושת השובע שחשנו עוד בסיום המנות הראשונות, וכמות השרימפס הבלתי נתפסת על הצלחת כדי להבין שנדיבות ורוחב לב היא קו מאפיין במסעדת טאבולה, אז כדורי הריזוטו הרכים והעטופים פירורי לחם זהובים שנוספו לצלחתי הוכיחו זאת בצורה חד משמעית. הקנולוני היה מעולה והוא ללא ספק מתחרה ראוי למנת הפטריות המוקפצות ואולי אף מנצח, כנושא הדגל של ארוחה זו. מנה מעודנת ויחד עם זאת בעלת טעמים מרתקים. הקנוליני שהיה עשוי בצורה מושלמת, מוגש במילוי של פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, גבינות עיזים וריקוטה, ומעליו רוטב בשמל ועגבניות. המיוחד בטעמים היה השילוב בין גבינת העיזים והעגבניות וטעמן הדומיננטי, לבין גבינת הריקוטה, הבשמל והפטריות וטעמן המעודן.

סיימנו את המנות העיקריות כשאנחנו מלאים ומדושנים בכל טוב.
ערכנו את שיחתנו הקבועה שמתוק מקומו בקיבה אחרת, והלכנו על לא פחות משני קינוחים שחתמו סופית את הארוחה כעתירת קלוריות במיוחד.
בעקבות תיאוריו הציוריים של מלצרינו החביב שמנו פעמינו על סופלה שוקולד ולצידו עוגת טירמיסו.
הסופלה התגלה כבעל מרקם אוורירי ונימוח, מעוטר באבקת סוכר וצפן בחובו שני כדורי שוקולד לבן אשר נספגו בתוך העוגה ובפה. לצד הסופלה, איך לא, הוגש כדור גלידת וניל, מעוטר בעלה נענע ירקרק והשלים את כל הסיפור. מנה נפלאה לאוהבי המתוק המתון.
הטירמיסו היה טעים, אם כי בשלב זה כבר לא כל כך הצלחנו כל כך לנשום ובטח לא לאכול. מדובר בכוס רחבה מלאה בשכבות מוס בטעמי ווניל וקפה ומעוטרת באבקת קפה ריחנית.

לסיכום, טאבולה היא מסעדה איטלקית בעלת אווירה מיוחדת ונעימה, טעמים מעניינים ומנות המוגשות ברוחב לב ובאהבה. אנו עוד נשוב.
מאת: גילי שוורץ
טאבולה - קלאסיקה במיטבה
טאבולה שוכנת בלב שכונת הרצלייה פיתוח היוקרתית. מצפה לכם מסעדה איטלקית אותנטית המגישה טעמים מיוחדים, מנות צבעוניות ונדיבות, אווירה נעימה ושירות אדיב במיוחד.
מסעדה: טאבולה
כשנכנסנו לטאבולה הייתה תחושה מוכרת. על אף שזה היה ביקורנו הראשון במסעדה, הרגשנו כאילו היינו בה פעם. אולי היה זה צוות המלצרים שעמדו די קרוב לכניסה אך לא יותר מידי, וקידמו את פנינו בחיוך רחב, ואולי זו הייתה האווירה.
התקרה הנמוכה, הווילונות האדומים, המראה המוזהבת והצלחות הלבנות הנקיות מעיטורים, יצרו שילוב נינוח של אווירה ביתית קלאסית ואלגנטית.

אפילו דקורציית העצים המלאכותיים שבצבצו מהרצפה לתקרה הצליחה להשתלב באווירה ולתת עוד נתח אופי למקום.
על השולחן כבר חיכה לנו בקבוק ריוחה מפתה - maru`es de c`aceres. לאחר מספר שניות ניגש אלינו המלצר, ובעלי חובב טקס היינות, ערך עימו את הנוהל המקובל. לאחר שכחכחנו ואישרנו את היין שהיה קליל וטעים במיוחד, הזמנו מנות ראשונות.

בעודנו ממתינים וסופגים את אווירת המקום הסכמנו בינינו שיש תחושה ברורה שזו האיטלקייה השכונתית, ותחושה לא פחות ברורה שהשכונה היא הרצלייה פיתוח. רחשי שיחות באנגלית מהשולחנות הסמוכים ומראה הסועדים במסעדה לימד על קהל לקוחות המורכב גם מתושבי חוץ ואנשי עסקים מכובדים למדי וגם מתושבי המקום. כך שבחלק נכבד מהשולחנות חגגו ימי הולדת או ארוחה משפחתית, ובחלקו האחר סגרו עסקאות מעל צלחות פסטה או מיני בשרים. בכל מקרה, כולם התלבשו מאוד יפה ושמחתי שנעלתי את המגפיים השחורים ההורסים שקניתי לאחרונה.
המנות הראשונות הגיעו וצבעו את השולחן ואת מצב רוחנו בשלל צבעים משמחים.

גלילות החצילים במילוי הירקות הזכירו לי את החצילים של אמא, ורוטב הנפוליטנה החזיר אותי ברגע למטבוחה של סבתא, איפה שעוד מרגישים את העגבניות, השום, הפלפלים הטריים ואת האהבה. אבל מה שאין בבית זו גבינת מוצרלה טובה כמו זו שעטפה את המנה כולה ובטח לא את האומץ לפזר אותה בכזו נדיבות...

לאחר שנעלמו גלילות החצילים במהירות מפתיעה, הרגשנו סופית בבית. ואז מעולם אחר לגמרי הגיעה המנה הנהדרת והמתוחכמת של פטריות שמפיניון מוקפצות ביין לבן. מה נגיד? ליקקנו את האצבעות. הפיטריות הנימוחות הוגשו לנו בקערה לבנה, על מצע רוטב פסטו ופטה אשר היה מדויק ומופלא בטעמיו. מעבר לחגיגת הטעמים התעננו גם על יופייה של המנה, שהייתה בעלת צבעים חזקים ועם זאת מאוד קלאסית ותאמה את האווירה שמסביבנו.

לאחר עוד כמה לגימות מהיין, שבנתיים הכרזנו עליו כמצוין וכמחליק בגרון בצורה מעוררת התפעלות, הרגשנו מוכנים, אם כי מעט שבעים, להזמין מנות עיקריות. למרות שבתפריט ישנן מנות עשירות של בשרים ודגים, חשקה נפשי בפירות ים. בתגובה טען בעלי, כמו תמיד, ש"במסעדה ארגנטינאית מזמינים סטייק עסיסי ובמסעדה איטלקית מזמינים פסטה".

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על