מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


את שתי המנות חיסלנו חיש קל כדי לא להתעכב בדרך ל... מנת הביניים: ניוקי תפוחי אדמה ברוטב ארבע גבינות ותרד. הניוקי הזה הוכתר מייד פה אחד (או ליתר דיוק שני פיות, של דנה ושלי) ל'ניוקי השנה'. שוב מנה בנאלית לכאורה, שמקבלת ב"טאבולה" סוויץ' מלהיב עם חתיכות תרד מרעננות מול הניוקי רווי הגבינות. כדי להעלות את המורל עוד יותר השקנו יחד כוסיות למברוסו רוזה, שנשפכו כמים באותו ערב מבורך. הרי חוגגים יומולדת, לא?

בין צחוק לצחקוק של שתי בחורות שמחות, הגיעו העיקריות, שלמענן שוב התפצלנו לשתיים: סלמון א-לה-ליגוריה אפוי בתנור עם ממרח זיתים שחורים ועגבניות מיובשות, מוגש על מצע ירקות מאודים ורוטב יוגורט, היה הפייבוריט שלי. הוא התגלה כחגיגה ססגונית ועשירה של טעמים ומרקמים, כזו שהולמת יום הולדת מושקע (אם כי ב"טאבולה" הוא מוגש כמובן לאורך כל השנה...)

פילה בקר 300 גר' ברוטב קיאנטי ופטריות נבחר על-ידי דנה. הגיעו שני מדליוני פילה ברוטב קיאנטי-פטריות מתקתק, בתוספת פירה שדנה כל-כך אוהבת, הפכו את דנה למרוצה – וגם אותי, אחרי שגנבתי לה כמה ביסים. כשזקפה גבה, מיהרתי לתרץ: "מותר, זה יומולדת!!"... כוסית למברוסוקו נוספת הכינה אותנו לקינוחים – פנקוטה וקרם ברולה. שבעות ושמחות נפרדנו מהמלצר החמוד דניאל, ששירת אותנו בלבביות ובמקצועיות, והבטחנו לו (בעיקר לעצמנו) שניפגש שוב בקרוב, הרבה לפני היומולדת הבא...
מאת: אודליה צדוק
תבוא-לה טוב
"טאבולה" מהרצליה פיתוח היא מסעדה איטלקית סופר-פופולארית ויוקרתית, המושכת אליה קהל לקוחות נאמן מזה 15 שנה. ובצדק!
מסעדה: טאבולה
יום הולדת יש רק פעם בשנה, ובינינו, לא כל שנה חוגגים בתרועה גדולה. יש ימי הולדת שמספקים רק אירוע סולידי ויש ימי הולדת... יש ימי הולדת עם כאלה חגיגות שאנשים זוכרים למשך שנים רבות רבות. עבורי החגיגות המשובחות ביותר הן אלה שמעלות חיוך על הפנים ובמקביל גורמות לבטן לחייך מבפנים – כמו למשל חגיגת יום ההולדת ה- 15 של "טאבולה", המסעדה האיטלקית הוותיקה והאהובה מהרצליה פיתוח. 15 שנים לקיומה של מסעדה היא דבר נדיר במקומותינו, ובהחלט סיבה למסיבה מרשימה, ואכן במסעדה מציעים לאורחים שתי אופציות משמחות: מנה ראשונה או קינוח ב- 15 ₪, או 15% הנחה לארוחה בת 15 סועדים ומעלה.

אנחנו היינו שתיים: בת דודתי דנה ואני. זה היה ערב קיצי ומרענן, ו"טאבולה" הייתה מלאה כמעט עד אפס מקום בזוגות, במשפחות ובמפגשים חברתיים. גם אולם האירועים הקטן היה מאוכלס – לא בכדי זכתה "טאבולה" להגיע ל- 15, גיל מופלג במונחי מסעדות. ככה זה כשכולם אוהבים אותך.

אחרי הסבר קצר אודות שדרוג התפריט עם מאכלים שמקורם בדרום איטליה, התחלנו להזמין ברוב חשק: אספרגי א-לה-פרמיג'נה – אספרגוס חלוט ברוטב שמנת עם פלחי פרמזן – זכה להיות הראשונה הראויה. זו הייתה מנת שמנת מרעננת!!! כן, מסתבר ש"טאבולה" מגישה מנות מפתיעות, ושלא כל מנה שמכילה שמנת הופכת לכבדה ומלאה. אפשר גם אחרת. עם כזו התחלה ניגשנו ישר לראשונה השנייה, הישר מהאגף הדרום-איטלקי בתפריט: פפרוני ריפאני – גלילות פלפל אדום ממולאות גבינת פטה מטוגנות בציפוי פריך. מנה טעימה ואף משעשעת בפה, עם פריכות מבחוץ ופלפל אדום וגבינת פטה חמימים מבפנים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על