מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


טל ושני פינקו ופינקו – המזטים והלחמים התחילו לזרום ואנחנו התחלנו להתענג. חמאת עשבי התיבול שהוכנה במקום הייתה מעולה, כך עם השרי בפסטו וגם החצילים הקלויים, הגווקאמולה בכלל נחטף תוך דקות. כבר בחלק הזה של הארוחה היינו מרוצות מאוד. האומלט המעולה שלי גרם לי להמהם בהנאה, פשוט מרגישים את המרכיבים בכל ביס וזה אנין טעם ברמות! עושה נעים בבטן. הסלט של שירז היה מפתיע. כדורי הגבינות והפירות היבשים היה מעולה. פשוט שלפתי מזלג וחמדתי מהכדורים האלה. יחד עם מצע הסלט כל ביס היה גול! איזה כיף שהחמיצות של הגבינה פוגשת את מתיקות הפירות היבשים. שירז ממש בירכה אותי שהזמנתי אותה.

שלב הקינוחים עלה והגיע: הפנקוטה שלי הייתה מושקעת וטעימה בטירוף. לא ויתרתי, וכמו במחאה טובה דרשתי עוד קינוחים תוצרת "טל ושני". כדורי שוקולד מתוצרת הבית היו חמאתיים ושוקולדיים כהלכה, וקינוח הבית "היער השחור" ניצח אותי וגרם לי להפסיק למחות! מוס השוקולד האוורירי והמתקתק התמזג עם הדובדבנים המושרים בתחתית הקינוח, וגרם לכך שבכל שליפת כפית שלי דגתי גם דובדבן. כל ביס קירב אותי לעושר ופרק אותי מנשקי. תמה המחאה. יש קינוחים אמיתיים וטובים בארץ – אצל שתי המתוקות "טל ושני"!
מאת: אודליה צדוק
לפנק, לפנק, לפנק
בבית הקפה של "טל ושני", השוכן במרכז תל-אביב, תזכו לקינוחים שידהימו אתכם ולארוחות בוקר מטריפות שילמדו אתכם פינוק מהו. אתם עוד בבית?
גל המחאות שעובר עלינו לא פוסח עליי. כבר שנים שאני מבקרת במסעדות, בין אם במשובחות ביותר ובין אם במסעדות הפועלים הפשוטות, ותמיד כששואלים אותי מה דעתי על המסעדות בהן אני מבקרת רק משפט אחד עולה לי בראש: "האמת, האוכל סבבה, אבל תמיד הקינוחים בנאליים, משעממים". וכן – כל מי שחפץ חיכו בדובדבן שבקצפת, תמיד זוכה לאותה עוגת גבינה פירורים, או סופלה שוקולד, מקסימום פאי תפוחים. כמה בנאלי! לכל הקינוחים אותו טעם – פצצת סוכר מתקתקת, בלי שום זכר לגבינה, או תפוח, או כל מרכיב מקורי בקינוח. הסוכר פשוט שולט בכל הקינוחים ולי זה נמאס!!! למה אי-אפשר לגוון, לרגש, לספק לי קינוח ראוי? מה כבר ביקשתי – להמתיק את בטני בקינוח אחרי ארוחה טובה, במשהו מקורי? בעלי המסעדות נוטים לזלזל בחך של הצרכן הישראלי וחושבים שאותו קינוח בנאלי יספק את כולם – לא עוד!

אז יצאתי להפגין במרכז תל-אביב: די לקינוחים הבנאליים! ולפתע פתאום, ברחוב ארלוזורוב ממש קרוב לדיזנגוף, נגלתה אלי פאטה-מורגנה. בית הקפה "טל ושני". טל ושני הן שתי חמודות, שפתחו לפני שתים-עשרה שנה קייטרינג חלבי כשר ופולארי, ולאור הדרישות של הלקוחות לטעום עוד מידיהן, הן פשוט לא עמדו בלחץ ופתחו את בית הקפה שמיועד לכל מי שרוצה לטעום מהספציאליטה שלהן: ארוחות בוקר וקינוחים. מיד צלצלתי לשירז חברתי הצמחונית והזמנתי אותה לבוא לחנוך איתי את "טל ושני".

ל"טל ושני" ארוחות בוקר מיוחדות, או יותר נכון לומר – אמתיות. כל המרכיבים איכותיים (למשל גבינת השמנת שתקבלו לא תהיה 5% אלא שמנת אמתית), ולכל ארוחת בוקר יש מזטים מתאימים וגם קינוח build in. כמה עושר. את ארוחת הבוקר הישראלית – תקנחו במיני סופלה שוקולד תוצרת "טל ושני". בארוחה הכפרית, בנוסף לביצים, למזטים וללחמים, תתענגו גם על סלט ירוק, סלט קוסקוס וזיתים סוריים, ותקנחו במוזלי. ואני זכיתי בארוחה האיטלקית – בה מככבים מזטים מקסימים של: ממרח עגבניות מיובשות, עגבניות שרי ופסטו, פטה, קונפיטורה ומיני פנקוטה, ונוסף לשתייה וללחמים, באומלט של האיטלקית יש זיתי קלמטה, חציל קלוי, גבינת פטה ומעט פסטו. הייתי חייבת לטעום מהאומלט הפשטדתי הזה. שירז בחרה בסלט ירקות עם כדורי גבינות פטה ועיזים וחתיכות פירות מיובשים, עליי בייבי וארוגולה בוויניגרט הדרים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על