מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


סלט סשימי היא מנה צבעונית ונאה להפליא, המתאימה במיוחד לאוהבי הדג החי. על גבי מגוון רחב של ירקות, אבוקדו, חסה ועלי רוקט הונחו נתחי טונה אדומה שנצרבה קלות ופיסות סלמון טרי. תוספת נהדרת למנה הייתה רוטס פונזו העשוי מיץ הדרים יפני (מיץ תפוזים, רוטב סויה, ג'ינג'ר ועוד כמה מרכיבים סודיים שהשף שומר לעצמו). נהדר לאוהבי הטעמים הטריים והצבע. סלט שעועית שחורה, קוביות בטטה מטוגנות, גרעיני תירס, קורנית ובצל סגול בתחמיץ צ'ילי היה הניסיון הבא שלנו וגם הוא נחל הצלחה גורפת, שנבעה מהשילוב המצוין של מרכיבי המנה.
טייקו נודלס החזיר אותנו למצב של התפעלות, כשהוא מתוגבר בערימה יפה של אטריות ביצים, נתחי בקר ושלושה סוגים שונים של פטריות (שיטאקי, אנוקי ופורטובלו), על בסיס רוטב מתקתק של שום-ג'ינג'ר. עלי התרד הטריים סיפקו את הטוויסט והוסיפו נקודות למנה.

ואז, בדיוק שפתחנו כפתור במכנסיים, זה בא – קערת סושי ענקית, המורכבת ממבחר רחב של מיוחדי הבית אשר מוכנים ממיטב דגת הים וממבחר ירקות טריים, שיכולה להשביע כל דכפין, הונחה על השולחן בצבעוניות צועקת ובאסתטיות מרשימה. כל שחושק סושי נלהב יכול היה לרצות, כדת משה וישראל. ומה אגיד? למרות שמרבית המנות שטעמנו סיפקו חוויה אוריינטאלית נהדרת, מנת סושי זו עלתה על כולן וניתן בהחלט להגדיר אותה כמנת הדגל המקומית. הסלמון נחתך בדיוק מרשים, וניחן בקומפוזיציית טעמים וצבעים נהדרת. הרטבים היו דומיננטיים כנדרש ותרמו מבחר טעמים נוסף.

בסיום הסעודה הסכמנו כי מדובר בפנינה ירושלמית עם תפריט אסייתי עשיר ומוקפד, המציע לצד המגוון, איכות תל-אביבית בחולצת מהדרין. העיניים המזוגגות של עבדכם הנאמן ומבטי הערצה של ראל יעידו כי מדובר בבחירה מצוינת וסיום מדושן לטיול ערב ירושלמי. מומלץ לבוא רעבים, מאוד.
מאת: מערכת ROL
טייקו - לאכול כמו טייקון
מסעדת "טייקו" – השוכנת במושבה הגרמנית שבירושלים – מציעה לאורחיה אוכל אסיאתי נהדר, סושי מושקע ויצירתי ובילוי איכותי ומשובח. והיא גם כשרה למהדרין
ב"טייקו" הירושלמית תמצאו את אחד המטבחים שמתמחים במטעמים אסייתים בכלל ובסושי בפרט, והכל במתכונת ביסטרו אסייתי איכותי וכשר למהדרין הממוקם במרכז המושבה הגרמנית המפתה. כמובן שהשכונה הירושלמית הזו היא עילה מצוינת לטיול בבירה, בין סמטאות אבן עתיקות מימי התנועה הטמפרלית של המאה ה-19, אך הסיבה שעבדכם הנאמן חוזר לבקר בה פעם אחר פעם אינה רק משיכה תיירותית, אלא דווקא כזו שעיקרה נעוץ במבחר מסעדות האיכות המפעם במקום. קיבוץ של מסעדות איכות בשכונה אחת מייצר אבולוציה. כל מסעדה שנופלת מעט מסולם הגורמה פשוט לא עומדת בתחרות ומפנה את מקומה, כך נשמרת רמת הקולינאריה במושבה הגרמנית, ו"טייקו" היא ההוכחה מצוינת לכך.

אז הגעתי (שוב) למושבה הגרמנית. בתי אבן עתיקים, גגות רעפים וחלונות מקושטים מספקים למטייל במקום, כפי שכבר הובהר כאן, רומנטיות בשפע. אך כאילו כל זה לא הספיק, האזור טובע בגינות ירק רבות המקנות לשכונה קסם כפרי אקזוטי, וכתוצאה מכך הוא בהחלט המקום המושלם לקחת אליו את בת זוגתי – ראל אליהו, שהגיעה אלינו הישר מבומבי.

הגענו בצהריים. נכנסו אל "טייקו" בסמטה צידית. עיצוב המקום נעשה בסגנון יפני מוקפד – משימוש מתאים בעץ ובחלונות זכוכית מלבניים, ועד לבישת "קימונו" על-ידי המלצריות. משמעות המילה טייקו ביפנית היא שפע, ובגמרא שוויון, ומכאן מורכב גם הקהל המקומי שמתאים לרבגוניות הירושלמית. תוכלו למצוא שם הכל – מחילוניים גרגרניים כמוני, סטודנטים, וזוגות צעירים, דרך חובשי כיפות ועד חרדים אדוקים.
פתחנו בצ'ויה, יין שזיפים יפני מתקתק עם הד לא ברור, שהיה ביזארי מדי ללשון ההודית של ראל. מרק קרם התירס שהגיע בציר עוף, כרישה, גזר ומעט ג'ינג'ר ושום היה כבר משהו אחר, והעלה את מפלס התיאבון של שנינו. למנה זו יש גם מה להציע מבחינה ויזואליות, בזכות עיטורי שמן צ'ילי ושומשום שחור. יש לציין שעל אף המרכיבים האגרסיביים טעמו של המרק עדין והרמוני יחסית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על