מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


לסיבוב ראשון בחרנו בגזוז אננס לי וגזוז פסיפלורה לרובי. ל"טחון" קציצות קבב בטעמים שונים לפי מדינות שונות: ישראל, טורקיה, ארגנטינה, מקסיקו ועוד. לכל ארץ התוספות שלה וקציצת הקבב הייחודית לה – בתיבול שונה. כל קציצה מכילה 80 גרם בשר ומוגשת בפרנה מרובעת. 'טחון ישראל' ו'טחון טורקיה' היו הסיבוב הראשון שלנו ב"טחון". ככל שמזמינים יותר פרנות המחיר לפרנה יורד. רצוי לקחת יותר מאחת, ושתיים זה בדיוק המינון הנכון. 'טחון ישראלי' עם בשר עגל בלווי טחינה ירוקה, חסה, בצל קלוי ומלפפון חמוץ הגיע יחד עם 'טחון טורקי' עם קציצה מעורבת של עגל וכבש בליווי טחינת עמבה, חסה, עגבנייה ובצל קלוי.

נתחיל במחמאות על הבשר – כל קציצה וההרכב שלה זכתה למחמאות. אנחנו, למרות הישראליות, הצבענו לטובת טורקיה, אבל אין כאן תחרות כלל כי שתי המנות היו מצוינים. ההפתעה הגדולה הייתה הפרנה – 'המרוקאית הג'דה' שיכולה להכיל קציצה עסיסית, עם לא מעט תוספות ועדיין להיות יבשה מבחוץ ולא להיקרע, עם נטפי טעם שנספגים מבפנים. ומכיוון שהטורניר הראשון בין ישראל לטורקיה הסתיים מהר מידי, החלפנו נבחרות במחצית. 'טחון ארגנטינאי' של אנטרקוט עם טחינת צ'מיצ'ורי, פלפלים קלויים וחסה התמודד על ההתלהבות שלנו מול 'טחון מקסיקני' של בשר פיקנטי עם טחינת עריסה, חסה ועגבנייה. לאחר שהבנו כמה טוב הבשר וגם הפרנה, התלהבנו גם מחומרי הגלם הטריים והטובים של "טחון". מישהו כאן יודע את העבודה ומרגישים את זה בכל ביס. הכי התלהבנו מהטחינות החריפות, שהפכו כל פרנה לעסיסית.

ולכבוד סיום הטורנירים שערכנו, שכולם בעצם סומנו כניצחון כי כל כך נהנינו, הזמנו עוד גזוז... עם העסקית של "טחון" אין אפשרות לצאת צמאים. התרעננו עם טעמי המישמש והאננס וברכנו את ארז הבעלים לשלום. הוא לחש לנו שהוא פתוח בלילות בסופי שבוע, אם יבוא לנו גם לשבת לו הבר ולחבוק פרנה עם טחון אנחנו יותר מזומנים. ולא רק אנחנו – גם אתם!
מאת: מערכת ROL
איזה רעיון נהדר
"טחון" היא רשת מסעדות מצליחה ופורצת דרך למזון מהיר, שבה הכול... טחון! יש להם אוכל המבוסס על הבשר הטחון המוכר ואהוב ונגיעות ממגוון מטבחים שונים בעולם... התוצאה – קציצות מ-100% בשר טרי הנטחן כל יום במומחיות רבה המוגשות בתוך פרנהמרוקאי מהממם. לטרוף!
על שלושה יסודות שורדת מסעדה: אוכל איכותי, טרי ובלתי מתפשר, שירות טוב מהיר ונקי, ועלות שווה לכל כיס. כל בעל מסעדה צריך לראות לנגד עיניו את היסודות הללו, עם מחשבה בסיסית אחת גדולה – לעשות טוב ללקוח בטעמים, בשירות ובכיס. זה בדיוק מה שעמד לנגד ענייהם של מייסדי "טחון" – רשת בשרית המתמחה באוכל טעים, מהיר, עם שירות נקי ותמחור הולם.

"טחון" הוקמה לפני כשלוש שנים וחרטה על דגלה לשים את קציצת הבשר על המפה. מה הרי אהוב על החך הישראלי יותר מקציצת בשר? "טחון" מחזירה לקציצת הבשר את הכבוד הראוי להן. המאכל האהוב הזה מוגש בפרנה – פיתה מרוקאית מקמח לבן הנאפית על חלוקי נחל. "לטחון" סניפים בפתח-תקווה וכפר-סבא, וכעת גם לתל-אביב מגיע ליהנות מ"טחון" חדש בנמל תל-אביב.

הגעתי לסניף נמל תל-אביב מלווה ברובי אחי. היינו חייבים לטעום את השילוב של הקבב עם הפרנה באווירה משפחתית. תחילה טעמנו ממנות הפתיחה. אם מזמינים ב"טחון" מנת פתיחה וטחון אחד, מקבלים גזוז של פעם בטעמים בלי הגבלה. לקחנו כדורי פירה מצופים, צ'יפס הבית המוגש בצורת עיגולים, וגם טבעות בצל פריכות להשלמת האווירה. כדורי הפירה היו הברקה, רק לטבול אותם ברוטב הצ'ילי המתוק וליהנות. אני השתלטתי על עיגולי הצ'יפס ואת טבעות הבצל המשובחות חיסלנו שנינו יחד. הן היו פריכות מבחוץ ונמסות מבפנים שאי-אפשר היה להפסיק לזלול אותן.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על