מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


ביקשתי להרכיב ארוחה ממבחר טאפאסים, כדי לקבל את המיטב בהמלצת המלצריות (מורן המארחת ושרון, שעשו עבודה מקצועית ואדיבה עד מאוד). מנה מרשימה מאוד, איתה עשיתי היכרות אינטימית ביותר, היא סירת חציל עם בשר טלה ועליו יוגורט ונענע. כנרמז משמה, מנת הבשר מונחת על חציל פתוח, שנותן מניחוחו לבשר הטלה הרך... מנה חלומית, משביעה ומומלצת.

כאילו ניחשו את פטיש פירות הים הקבוע שלי, נשלחו אליי עוד שתי מנות, שמרכיביהן חיסלו סופית את סיכויי להיכנס בשערי גן עדן מבחינת הלכות היהדות, אך פיצו אותי בגן עדן ארצי, כאן עלי אדמות, בנחלת בנימין שבעיר החטאים: ריזוטו פירות ים, שבמרכזו מולים רכים ויפים למראה וסביבם בייבי שרימפס ושאר יצורים ימיים, שנאכלו בלשון חפצה והשביעו אותי כמעט לגמרי. כמעט.

מעברו השני של השולחן, ש' כבר היתה מוכנה לקינוח, אך נהנתה לראות אותי נהנה מהשלל הימי המגוון, הנאה שאינה דבר של מה בכך. פירות ים אינם נדירים בארצנו בימים אלה של תרבות השפע, ולכן צריך לדעת לזהות את המקומות שבהם הם טובים באמת: ב"תהל" מדובר בפרמייר-ליג של השרצים. הוכחה נוספת לכך קיבלתי ממנת השרימפס דיאבלו (מוגש ברוטב שמנת, תפוז ופסטיס). פשוט נפלא. מדוע דיאבלו, אגב? איך משהו טוב כל כך נקרא על שמו של השטן, הקשיתי, ונעניתי כי הרוטב האדמדם, שצבעו נוצר מפירות ההדר שבו, הזכיר ליוצרי המנה את דמותו של החבר הרע של אלוהים. ככל שמדובר באוכל, אם כך, עדיף כנראה להגיע לגיהנום, בתנאי שהשטן הוא השף הקבוע של המקום. בכל ארוחת סי-פוד טובה, אני נעשה שלם יותר עם חטאיי.

קינוח קרם הקטלן (מעין קרם ברולה בנוסח ספרד) היה סיום נאות לארוחה, אם כי משני צידי השולחן לא היה הרבה מקום להכניסו. מתוך ליאות של תענוג ובטן מלאה, נשפכנו מהכיסאות בדרכנו הביתה, לא לפני שהודינו עמוקות למלצרים ולכל הצוות של "תהל"; לחוויה קולינארית של ממש, מומלץ מאוד גם לכם להכיר...

"תהל", רחוב נחלת בנימין 30, תל אביב
טלפון: 03-5168410
מאת: תומר שי
תהל: על אמונה, שטן ואוכל מצויין
אוהבי אוכל גורמה באשר הם, יידעו להעריך את ההיצע המרשים של "תהל", בר-מסעדה, טאפאס בר ומסעדת שף תל אביבית, שלה תפריט ים תיכוני, ישראלי וספרדי, כשמאכלים מן היבשה והים מככבים בו כאחד. סלט ירוק עם גבינת עזים, סירת חציל עם בשר טלה, ריזוטו פירות ים ושרימפס דיאבלו עשו אותנו מאמינים, גם אם אנחנו כופרים. במקרים כאלה, להיות מבקר מסעדות זו העבודה הכי קלה בעולם: תאמינו או לא, אין אף מילת ביקורת. שיר הלל ל"תהל"
התפקיד שלי הוא לכתוב. לתרגם חוויה למלים, לעטוף את שעבר עליי בשמיכת פוך של ביטויים, להעניק לקורא את התחושה כאילו הוא היה שם - ולתת לו כלים להחליט מה כדאי לו לנסות. לא תמיד זה פשוט: אסור להיות נדוש וקלישאתי, רצוי לא לחזור על עצמי יותר מדי, לא אחת צריך גם לקטול. לפעמים, הכתיבה הכי קשה היא דווקא אחרי ביקור במקומות בהם הכי נהניתי: אם אכתוב שהכל טוב, מי יאמין?

אחרי הבילוי במסעדת "תהל" אני נוכח, שאין קל מזה. כשזו באמת חוויה, הכתיבה זורמת לפי קצב המנות המדהימות שזרמו לשולחני. אין שום צורך להכביר מלים: האוכל עושה את שלו, כמו שיחוש בעצמו כל הנכנס בשערי המסעדה המקסימה הזו, שברחוב נחלת בנימין בת"א.

מדובר, כמובן, בחוויה אישית: עובדה היא כי התפריט ב"תהל" קולע היטב לחלק גדול מהמטבח שלטעמי בדיוק, אך ברור שאוהבי ומביני אוכל גורמה באשר הוא ובאשר הם, יידעו להעריך את ההיצע המרשים והתוצאה העסיסית. "תהל", אם עוד לא הסברתי זאת בשטף הלהג הגובר, היא בר-מסעדה, טאפאס בר ומסעדת שף, שמציעה תפריט ים תיכוני, ישראלי וספרדי, כשמאכלים מן היבשה ומן הים מככבים בו זה לצד זה.

הגעתי לתהל חמוש בש' (אף פעם לא הבנתי את המנהג הנפסד של כותבי ביקורת מסעדות, שמכנים את שותפיהם לארוחה בראשי תיבות, אלא שבמקרה זה יש טעם לדבר ולכן, נא להכיר: הערב שמה הוא ש'). שותפתי לדבר תענוג אינה קלה בכלל כשמגיעים לנושא הקולינארי, ולכן פתחנו את הארוחה בלחם הבית רך וטעים (עם גרעיני חמניה ודלעת), שרק ריחו יצר קונצנזוס בשולחן וסביבותיו. לחם הבית בא עם 4 רטבים נלווים, שכולם נאכלו בהנאה. עבורה, הוזמן סלט ירוק בויניגרט חרדל עם גבינת עזים, שקיבל מלוא הטנא מחמאות, ולצד הלחם סתם את הקיבולת של החלק האחר של השולחן. מכאן ואילך, המנות זרמו אליי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על