מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


2 סוגי נוספים של סושי נעמו לגרוננו: הראשון הוא קרייזי טונה – טונה משוגעת. סושי אינסיידאאוט במילוי טונה ומלפפון, מצופה באבוקדו ומעוטר ברוטב טריאקי. הסוג הנוסף שהגיע איתו היה 'קימג'י ספיידר', גם הוא אינסיידאאוט במילוי טונה אדומה, שרימפס טמפורה ובצל ירוק, ומצופה בפירורי טמפורה, הרוטב שעיטר אותו היה קימג'י שהינו רוטב יפני חריף. המלצרית גרסה כי זהו הסושי הכי טעים בתפריט וניסתה לשכנע אותי לאכול אותו למרות השרצים שהתמקמו בתוכו. סירבתי בתוקף להצעה, לשמחתה הרבה של מיטל. אני חייבת לציין שבחיי לא ראיתי מישהו מחסל בכזו מהירות רול של סושי. והרולים של "סושידו" הם כאלה שלא יביישו אף מגרסה אנושית. תגובתה של מיטל לעניין הייתה די קצרה וחזרה על עצמה לפחות עשרים פעמים: "פשוט טעים", זה כל מה שהיא הצליחה להוציא מהפה במשך 4 דקות תמימות.

לסיום, סגרתי במנת המחקר שלי - קונוס במילוי סלמון סקין, סלמון נא, מלפפון ורוטב טריאקי. אני מכנה אותה כמנת המחקר שלי משום שזוהי מנה שאני תמיד מזמינה בסושיות למיניהן ומשווה בין אחת לשניה. הבעייתיות היחידה בקונוס של "סושידו" היתה בכך שהוא היה כל כך טוב שאני לא חושבת שאוכל ליהנות שוב מקונוס סלמון סקין בשום מקום אחר. הייחודיות שלו, לטעמי, התגלמה בכך שהסלמון סקין בא בצורת מקלון שניצב לו במרכז והיה ליבת הטעם.

בשלב זה התעוררה לפתע שיחה ערה בסוגיית הדיאטה (איך לא, שהרי בשתי בנות עסקינן...), זאת למראה מבחר המגשים הריקים שקישטו את השולחן. הפסקת הסיגריה כללה דיון סוער, שבסופו הוחלט: אם הגענו עד הלום, לא נוותר על קינוח. לאחר התלבטות בין מבחר קינוחים מפתים, נפל הפור על בננה מטוגנת ומוס שוקולד לבן. הבננה המטוגנת הגיעה חיש מהר אל השולחן, והיא מצופה בשקדים, תמרים, חלב ודבש. לצידה היה מונח לו בשלווה כדור סורבה קוקוס. אין הרבה מילים בפי על הקינוח הזה, ששמו הולך לפניו בכל רחבי תל אביב. הוא היה פשוט מצויין. הציפוי הקשה על המילוי הרך והמתוק היו כמו חפירה במכרה זהב, רק שפה במקום לחפור בחול, חפרנו במתיקות שאין דומה לה.

מיטל סיפרה איזה סיפור ברקע, אבל אני כבר מזמן הייתי שקועה באיזה עולם חלומות של בננות בחופים מנצנצים. הקינוח הבא שהגיע היה מוס שוקולד לבן עם תה ירוק. הוא הורכב כמו סנדויץ' כאשר למעלה כיסתה אותו שכבת שוקולד לבן ובתחתית הוצבה לה עוגיה. בתור חובבת שוקלד לבן ותה ירוק, כל אחד בנפרד, שמחתי על השילוב המצויין שנתן טעם טוב לסיומו של ערב מושלם. אז מי אמר שפרידה זה דבר כואב?
מאת: סיון מנשה
תורת הסושי בסושידו
הסושי של "סושידו" יכול בקלות לשמש כמשל לאוטופיה: הטעם שמיימי, הצורה אסתטית והגיוון אינסופי. ערב של מנעמים ומטעמים עבר עלינו, בעודנו נאנקות (מעונג) ונאבקות (בייצר הנשי של ספירת הקלוריות). "זה מתנגן בפה כמו סימפוניה של באך", היטיבה מיטל לתאר את מנת ה'פלייניג איל'
בתור אחת שמסתכלת תמיד על הצד החיובי של החיים, אני מוצאת את עצמי לפעמים, ברגעים קשים, מייצרת אותו במו ידיי. מקרה שכזה התרחש בערב חם ולח במיוחד בשבוע שעבר; מצב הרוח היה עכור עקב פרידה לא כל כך נעימה בתום קשר שגווע. ניסיתי להתנחם באוכל תוצרת בית, ניסיון שהוכח ככושל. כמוצא מהמצוקה הנפשית, החלטתי להתפנק ולסור למסעדה שזממתי עליה מזה זמן – "סושידו" שבשדרות רוטשילד בת"א. שותפה לזלילה מצאתי בדמותה של חברתי לעבודה, מיטל.

הגעתי ל"סושידו" לעת ערב, כשכל אזרחי המדינה ישבו בבית וצפו בהתרחשויות ההתנתקות. המקום אמנם היה שקט למדיי בשלב זה, אבל ידעתי ובצדק, שזהו רק השקט שלפני הסערה. המתנתי בסבלנות למיטל ובינתיים הוגשו התפריטים - גדולים ומעוצבים מהסוג שרק מסעדות ברמה של "סושידו" מכבדות את הלקוחות שלהם בו. על הקירות תלויים יינות כתפאורה רומנטית וחמימה. מיטל הגיעה וללא מילים מיותרות סקרנו את התפריט. ראוי לציין כי מיטל מאוכלי שרצים למיניהם, לעומתי, שמקפידה על אכילת אוכל כשר (אם כי בלי התייחסות מחמירה למטבח ממנו הוא יצא). כדי ששתינו נהנה ונאכל כבבת בטננו, התייעצנו במלצרית החביבה, שעמדה לצידנו לכל אורך הדרך.

פתחנו ב-3 מנות ראשונות, אותן חלקנו בינינו: גיוזה, סלט נתחי טופו וטמפורה ירקות. הגיוזה היא 4 כיסונים במילוי עוף וירקות מטוגנים על מצע ירקות קולסלאו. ההנאה העיקרית מהמנה נבעה מהאווריריות, הפריכות והטריות שלה. מיטל נהנתה בעיקר מהטמפורה ירקות שהורכבה מחציל, אספרגוס, פלפל, בטטה ובצל. הסכמנו כי הפלפל והאספרגוס היו מעט חסרי טעם, אולם החציל, הבצל והבטטה היו מצויינים, שילוב של טעם עדין עם מרקם מחוספס שעושה חגיגה בפה. אני התאהבתי בסלט נתחי הטופו, שהורכב מעלים ירוקים (אורוגולה וחסה), פטריות שיטאקי ונתחי טופו מטוגנים קלות ברוטב של חומץ, טריאקי וסוכר. הסלט קיבל טעם מתקתק מן השילוב של הרוטב ופטריות השיטאקי והתאזן בעזרת הטופו. חשוב לציין שאני ממש לא מחובבי הטופו והפטריות - ועדיין זו המנה המומלצת ביותר שלי מהערב.

הגענו לעיקר: הסושי. למען החוויה בחרנו, שוב בעזרת המלצרית, ממנות הסושי המיוחדות. הרול הראשון שהגיע הינו רול מושי מושי - שבהחלט ראוי לשמו המיוחד. ההרכב המשונה של ילוטייל, פטריות שיטאקי ובצל ירוק הוא מוצלח מאוד, בייחוד כשלכל זה התווסף רוטב מיונז יפני ספייסי מלמעלה. המנה הבאה הייתה ממוענת לבחורה הצנומה (והשחומה) שישבה ממולי. השם שוב היה משעשע - פליינג איל – שבתרגום חופשי פירושו הצלופח המעופף. ואכן, מיטל התעופפה לה למקומות חדשים רק מטעימת הסושי הזה... הוא הכיל צלופח ומלפפון בציפוי סלמון סקין וברוטב טריאקי. כשנשאלה מה דעתה על המנה, השיבה מיטל בצורה פיוטית: "החספוס של הסלמון סקין בנגיעת הצלופח ובעידון של הטריאקי, מתנגן בפה כמו סימפוניה של באך". מיטל היא אינה מסוג האנשים שבימים כתיקונם נוהגים להתפייט. מסתבר ש"סושידו" עושה דברים כאלה לאנשים, כפי שנוכחתי שוב לדעת בהמשך הערב.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על