מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


והנה הגיע רגע העיקריות, הדובדבן שבקצפת, הטופ שבטוב. התענגתי בטירוף על ריזוטו פטריות פורצ'יני, שהיה בעל מרקם קרמי ומבורך בעשבי תיבול, שלא היו מדי דומיננטיים בטעמם ונתנו לטעם הפטריות והריזוטו לסחוף אותי עד לאיטליה. האדון, לעומת זאת, חגג לו עם קונפי שוק אווז ותבשיל כרוב אדום בתוספת גראטן תפוח אדמה ברוטב רימונים. אחרי שטעמתי – יש לי חדשות חמות עבורכם מהתחום הקולינארי: רוטב רימונים משביח פלאים את המנה, משוק האווז עד הכרוב האדום שבושלו ברכז רימונים. הטעם היה מטריף, מרגש, מחדש ממש מממממממ... שוק האווז היה מעולה, זה מה שנקרא "בשר משובח", עסיסי וחם. אני לא בטוחה שאני יכולה לומר "תנסו את זה בבית", אבל מה שכן – תנסו את זה ב"סטראצ'י"! כדאי לבוא ל"סטראצ'י" ולו רק כדי ליהנות מהמנה המטריפה הזו, החד-פעמית, העוצרת נשימה ומחסירת הפעימה הזו. בפה מלא אצתי רצתי למיטל המלצרית החמודה שלנו לשאול מי השף שאחראי לכל הטוב הזה? שמו רונן דברת בלוך! שם שראוי לחמישה כוכבים, לציון לשבח, לפרס נובל!!! רונן אני כבר מאחלת רק שיהיה לך רק טוב!!!

את שפע כל הטוב הזה חתמנו עם שני קינוחים. סופלה שוקולד חם עם תותים טריים, שהוסיפו חמצמצות מתוקה לסופלה הרך והמתקתק, ומלבי "בלי כיבודים", שמיד הבנתי את פשר שמו – הוא היה שמנתי ומתוצרת עצמית וקישט אותו סירופ רימונים ופירות יער. התענגתי על המנה עד לניגוב טיפתה האחרונה (חבל שאין לחמניות יותר שום, הייתי מנגבת קצת...).

עקב השובע שלנו כבר לא יכולנו לזוז, היה כל כך טעים ומוצלח שגם לא רצינו ללכת. אז הזמנו איזה ייגר דבש, על-מנת להקל את הכל. יצאנו החוצה וחשבנו כמה יפה היה האיחול שלהם "שיהיה לך רק טוב", כי היה לנו ממש סוףףףףףףףףף!!! ובחוץ פיזמנו לעצמנו:"שיהיה לך טוב, שרונן דברת בלוך ימשיך לאהוב, עוד בגלגול הזה... בגלגול הזה..."
מאת: אודליה צדוק
"סטראצ'י" – הטופ שבטוב
"שיהיה לכם טוב", זו הברכה אשר מופיעה על תפריט מסעדת "סטראצ'י" החדשה מרחוב אילת בתל-אביב, הפתוחה 24 שעות ביממה ומקבלת את אורחיה בברכה. ועכשיו ב"סטראצ'י" – מבצע של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב 99 ₪ בלבד! זה כבר נשמע טוב...
"סטראצ'י" מעוצבת בקלאסיות יפיפייה באופי סטייל שנות ה-60 עם נגיעות תמונות פופ-ארט, המתמזגות עם שולחנות וכסאות העץ וספות הבד, שקראו לי לשבת בחיקם, לעיין בתפריט וליהנות מהמוזיקה הנעימה המתנגנת ברקע, שמפגינה אקוסטיקה מעולה.

לפתיחת התיאבון הונחה על שולחננו סלסילת מאפים מבית היוצר של "סטראצ'י" שהכילה: לחם לבן, לחם אגוזים ולחמניות שום. לידם הוספו חמאה הולנדית ואיולי עשבי תיבול, שמכינים במקום. כל סוגי המאפים היו מעולים, והאיולי עשבי תיבול התגלה ממש כמבורך, חוסל תוך דקות וגרם לנו לבקש תוספת. הרי הבטיחו שיהיה טוב, לא? אז אם טוב – שיהיה טוב עד הסוף!

להרטבת גרוננו המתענג הזמנו שני קוקטילים. האדון זכה ב"סוקולובסקי", שמכיל אמרטו, סאות'רן קומפורט, לימונים ויוזו (שמן לימונים יפני). הגברת התרפקה על "לוקאשיק" – וודקה, לימון, פירות יער טריים ולימונים מסוכרים. האמת? הבטיחו "טוב" וקיימו "מעולה"! הקוקטילים היו מתוקים-חמוצים במידה, עם רמת אלכוהול שלא פגעה לי בחוש הטעם ואפשרה לי ליהנות משאר הטעמים הטובים שיבואו בהמשך.

למנה ראשונה לקחה הגברת פטה כבד עם קונפיטורת תפוחי עץ ומרטיני, שהיה נימוח ועשיר בטעם, שהקונפיטורה המשובחת רק חידדה אותו, ובכלל והוסיפה ארומה למנה כולה. האדון נהנה מחציל שרוף עם ויניגרט חומץ שרי, שגרם לו לדרוש עוד ועוד לחמניות שום, שיספגו את הטעם ויאריכו את משך ההנאה מהמנה (שהטוב הזה לא ייגמר מהר מידי...).

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על