מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


אנטיפסטי עשיר מצא את דרכו לשולחן. על הצלחת הונחו בצל, פלפלים צהובים ואדומים, זוקיני, חציל, כרובית ופטריות קלויים שנחו להם גם יחד עם גבינת ריקוטה נימוחה. מינימליזם שנותן לטבע לדבר. פרומז'יו קלדו היו לביבות גבינת עזים מטוגנות כדי פריכות עם רוטב פלפלים שובב וטיפות טפנד זיתים איכותי. מנת הברוסקטה בולגרו ליד התגלתה כשתי פיסות לחם קלוי בעדינות מרוח בטפנד הזיתים העשיר ומעליו גבינת פטה מפוררת ופלפלים קלויים בתיבול מחמיא של שמן זית. פטה כבד קל ונימוח הוגש כשלצדו אגס מבושל ביין אדום וצנימים למריחה. ליד כל אלה, כמשקיף ממצודתו הגדולה והלבנה, היה סלט הפנצנלה העשיר. זה הורכב מחתיכות עגבנייה, פלפלים, צנוניות, כדורים חמודים וקטנטנים של גבינת מוצרלה טעימה, קרוטונים פריכים ושזופים Home Made, צלפים, פיסות גזר, זיתי קלמטה מובחרים, עלי כוסברה, נענע, מתובלים בשמן זית וחומץ בן יין לכדי סלט בריאות מצוין, ארצי, מלא חספוס כפרי, מפוצץ בטעמים. מומלץ!

בעיקריות התלבטנו מבין מבחר המנות המרשים. לבסוף בחרנו בספגטי בטטה דולצ'ה, ספגטיני עם פרוסות בטטה מטוגנות בחמאה, יין לבן, שום, שמנת ובזיליקום. מנה עשירה מאד ומתקתקה, שגבינת הפרזמיז'אנו עוררה בה נקודות טעם חבויות שהבליחו ודגדגו.

כמנה שנייה בחרנו בשרימפס מוקפצים בחמאה ושום, משובצים בפיסות עדינות של עגבנייה עם דוק חמצמצות, לצדם פירה נימוח וחמים ושעועית ירוקה מוקפצת עם שום, שמן זית ועגבניות....הו מאמא מיה סנטה מריה לוצ'יה... היה נעים בהחלט.

לבסוף, הגיע שלב הקינוחים שהוא, כידוע, מבין השלבים החשובים. שתי מנות קינוח הוזמנו. טרטופו שוקולדי קר בעקיצות ברנדי חצוף , עשיר, מאסיבי למכורי השוקולד הכבדים, וטירמיסו מצוין בכוס זכוכית פשוטה וקולעת, עשיר בבישקוטים טבולי אספרסו מריר כמיטב המסורת של אחד מהקינוחים האהובים עליי.

המסעדה יכולה לשמש למגוון גדול מאד של בילויים, החל מדייט אינטימי ודרך מפגש גרגרני עם כל החבר'ה. נחמד מאד בספגטים והשירות מתוק ומאד נעים. את שולחננו שירתו לבנת ודנה שהיו מתוקות מאד, קשובות ועם זאת ידעו לספק את הספייס הנדרש כשצריך.

אני נהניתי מאד. מומלץ.
מאת: רועי שטיינברג
ספגטים: הטעמים של ארץ המגף
סניף הדגל של רשת ספגטים, השוכן בקולנוע מקסים המיתולוגי בתל אביב, מצטיין בעיצוב ייחודי, אווירה כמו בתל אביב הקטנה ועושר אדיר של טעמים - פסטה, פיצות, בשרים ורטבים עסיסיים במחירים עממיים
לפני שנים לא רבות, כשהייתי קטן וזב חוטם (בתקופה שנדמית כיום כמעט פרה-היסטוריה), לא ידעתי מה זו פסטה. הכרתי את הספגטי המצוין של אימא אלישבע. ספגטי פשוט ברוטב עגבניות, שהוגש עם שניצל פריך ומצוין, נעשה בהמון אהבה, לווה במלפפון חמוץ בצד והרכיב את אחת ממנות התאווה של ילדותי, ברוח התמימות שהייתה ואינה עוד. אצל סבא שרוליק אכלתי אטריות מזן אחר – "לוקשן", כנראה המצאה יהודית פולנית אקסטרה אוריגינל, ששודכו למרק עוף זך ומנחם בסיר מהביל וענק. לא הייתה פסטה של ממש בארצנו הקטנה והאיטלקים, למודי הניסיון המר איתנו מזה אלפיים שנה, החליטו לשנות כנראה תפיסה מאז שנות המרד הגדול, מצדה וכל כאב הראש שנלווה לכך. או אז הגיעה ההבשלה הקולינארית ולמדנו על פסטה עם שם פרטי ושם משפחה, עם ייחוס, ועל חשיבות היותה טרייה או יבשה. יש קצרות, ארוכות, מסולסלות, ישרות והכי חשוב הוא להקפיד לאכול אותן כשהן "אל דנטה" ("על השן"), לפי מנהג המקור, ולא סמרטוטיות.

למסעדת "ספגטים" יש שם שמעורר אצלי זיכרונות ילדות נעימים עם ריח ארצישראלי מקומי, אך יש בה גם מתרבות הפסטה האיטלקית האמיתית. סניף הדגל החדש של רשת "ספגטים" נפתח בחודש דצמבר בלב תל אביב. הסניף ממוקם במתחם קולנוע 'מקסים' המיתולוגי והוא מצטרף לשניים עשר הסניפים הקיימים זה מכבר ופרוסים מחיפה ועד באר שבע.

העיצוב המרשים יוצר חלל מואר ומעודן בצבעים קטיפתיים בשילוב עץ טבעי, המשתרע על פני שתי קומות ומאפשר ישיבה חיצונית לכיוון השדרה וגם בחצר הפנימית בקומה התחתונה. התוצאה המתקבלת הינה בעלת קו עיצובי ברור ונקי העושה שימוש בעץ חם ואדמתי, פיגורות אבסטרקטיות, משחקי אור וצל וקווים זורמים החוברים אסוציאטיבית לקווי המתאר שאפיינו את תל אביב הלבנה בשנות הבאוהאוס היפות שחוותה.

ב"ספגטים" תפריט מגוון מאד ואיכותי, עממי מחד ומוקפד מאידך, המציע שפע מנות בעלות נופך ים תיכוני ובמחירים נוחים. בתפריט תמצאו מגוון מנות ראשונות ואפטייזרס סטייל פיאטיני (מנות קטנות לחימום הקיבה), ארוחות בוקר מגוונות, פיצות ומגוון בשרים, דגים ופירות ים, מלבד סוגי הספגטי והפסטות הרבים ברטבים אותנטיים על בסיס שמן זית, עגבניות ושמנת.

את הארוחה התחלנו, רעות ואני, בשתי כוסות מיין הבית (14 ₪ לכוס). האחת, מולאה ביין פיוז'ן "אדום" מענבי מרלו, קברנה פרנק וקברנה סוביניון שהיה רך, חלק מאד ונעים. השנייה, מולאה בפיוז'ן לבן מענבי שרדונה וקולמברד שהיה מתפצח, רענן מאד, פירותי ומשוחרר. סשן הראשונות הוא בבחינת must בארוחה איטלקית ראויה. האוכל האיטלקי צבעוני מאד ועושה שימוש ברכיבים טבעיים שאוהבים ללטף את החיך.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על