מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 13.12.2017


כמנות ראשונות ולחימום האווירה פצחנו במנות חיות בדמות טרטר מוסר ים וירקות בויניגרט יוזו על ברוסקטה קלויה בשמן זית - מנה צבעונית מאוד ובעלת טעמים עדינים. אחריה הגיע דואט קרפאצ'ו פילה בקר וקולרבי כבוש במלח ים, לימון עם פרמזן ונבטי חמנייה. עבדכם הנאמן התענג על שרימפס מוקפץ בסוכר וניל שהשתכשך להנאתו ברוטב קארי אדום, בזיליקום ופרי צלפים. זוהי מנה מתקתקה-חריפה, כשהבוטנים, קוביות הג'ינגר, פיסות עגבנייה מיובשת ובצל ירוק מקנים בה טעם אוריינטאלי מובהק.

אחרי סימפוניית טעמים כזו אי אפשר להישאר אדישים ועם הנשיקה הראשונה הגיעו העיקריות. עבדכם הנאמן סמך על המלצרית שהמליצה על מדליוני פילה בקר ברוטב מיסו (פולי סויה מיובשים), המתאפיין במליחות מסוימת, חרדל וטרגון שהגיע על ריזוטו פלפלים. הפילה, כדרכו של נתח מובחר, מאופיין בסיביות מעודנת, טעמי בשר חזקים ורכות אגדית. הגרסה הבאר שבעית לא אכזבה, גם בהשוואה להיכלי הקולינאריה שבאזור המרכז. שלומית, כלת החגיגה והסיבה שהטרחתי עצמי עד הדרום הרחוק, החליטה לאחר שבדקנו את טיב היבשה באחוזה שזה זמן טוב לצלול לים - ולבדוק לאיזה עומק הגורמה הבאר שבעי מגיע. את התשובה הניצחת מצאנו בתבשיל שרימפס וקלמארי עם פטריות ותפוחי אדמה בשמן, שום ועשבי תיבול ברוטב סמיך, שנבנה בהדרגה מזרעי עגבניה, מעט לימון כבוש, ג'ינג'ר, שום, שמן סומסום, צ'ילי וכמות נדיבה של יין לבן. בקיצור – אגדה גסטרונומית מאת השף אליריב איתן.

לסיום מתוק פינקו אותנו באחוזה בקומבינציית שוקולד, שהכילה 5-6 סוגי פרלינים מהאסכולה הצרפתית (המתוקה פחות) בייצור עצמי, לצד שוט ליקר שוקולד בוויסקי. בלי להרחיב בדיבור, בתפריט מספר קינוחים, בחרו מה שבחרו כל עוד לא תפסחו על המנה הזו. השוקולד הנעשה במקום מאופיין ברכות וטריות אשר גרמו לי עד מהרה להבין מדוע היו נוהגים לקרוא לפולי הקקאו בעת העתיקה לחם האלים.

מיותר לציין, שארוחת מלכים שכזו, אווירה אגדית, מוסיקה מתאימה בתגבור יין אדום ושוקולד מתוק עשו את העבודה נאמנה ואת הדייט למוצלח מאוד.
מאת: יאיר אלטמן ומערכת ROL
אחוזת ריגוש
"אחוזת סמילנסקי", מסעדת הגורמה המובילה בבאר שבע, מביאה אל בירת הנגב אווירה מדהימה וסימפוניית טעמים שגם צפונבונים מהמרכז לא פוגשים כל יום. מדליוני פילה בקר ברוטב מיסו ותבשיל שרימפס וקלמארי עם פטריות ותפו"א עשו את העבודה
מסעדה: כפרה
בין המלים "באר שבע" ו"גורמה" אין חיבור אסוציאטיבי טבעי. אומנם העיר הדרומית מכונה גם היום בירת הנגב, אך מזה שנים שהדימוי שלה לא מתקשר דווקא לבליינות או לחיים הטובים. ובכל זאת, בכל כלל יש יוצא מן הכלל... דווקא בשל כך הופתעתי למצוא בבאר שבע נווה מידבר קולינארי, ברמה שלא תבייש שום קרניבור תל אביבי צפונבוני ומתנשא כמוני.

ועכשיו, כשמצדדי העיר ותושביה לשעבר, שזוכרים לה חסד ימי ילדות עליזים, גמרו אומר בליבם להוציא עלי חוזה, אספר לכם מה עשיתי שם. הסיבה הרשמית היא ביקור תנחומים לחברים מהמרכז, שהעתיקו את מקום מגוריהם על מנת לזכות בהשכלה. הסיבה האמיתית היא דייט משגע, שלו?כ?ד לתמהיל גסטרונומי אחד.

במתחם העיר העתיקה, במבנה אבן טבול בזיכרונות ימי קדם מהתקופה התורכית, שוכנת "אחוזת סמילנסקי" - מהמסעדות היחידות בעיר הראויות לדרגת הגורמה. מבנה המסעדה עתיר בסממני התקופה - תקרות גבוהות, קשתות, חצר פנימית וחלקים מהריצוף העותומאני המקורי. בתוך המבנה תוכלו למצוא חדר VIP עם שולחן עץ רחב, ריהוט בלכה כהה ותמונות עתיקות המשרות תפאורה וסגנון אריסטוקרטי אירופאי חם. שאר המסעדה מאופיינת בגוונים בהירים ובאווירה קלילה יותר. תאורה מתאימה וציורי קיר של פעם משלימים לוק רומנטי שהתאים במיוחד לדייט במקרה שלי, אך גם לפגישות עסקיות ומועדון חברים בשולחנות מסביבנו.

המסעדה בנויה על חורבותיה של "אחוזת הלפרין" (ז"ל), עם בעלים אחרים בתכלית שאחד מהם הוא גם השף - יריב איתני. הקונספט עצמו שומר על קו של מסעדת שף, העושה שימוש בפרודוקטים הטובים ביותר ובשימוש רחב במטבח הישראלי, טכניקות בישול צרפתיות ואינסטנט אסייתי; שילוב מעניין על הציר שבין מזרח למערב.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על