מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


אכן התמלאנו באופן חריג (עם שילוב של הרבה בשר וצ'ולנט לא מגיעים רחוק), אבל תיאבון לקינוח בוודאי שהיה. תומר פינק אותנו גם בוודקה שזיפים ביתית, קלילה, מתקתקה ונהדרת, להעלאת המורל, והמטיר עלינו קינוחים: תחילה הוגשו מוס חלווה קר עם שוקולד בכלי נירוסטה קפוא. מה יותר טוב מזה להתחיל את שלב הקינוחים? פשוט מעדן מעולה!!! נימוח וקליל עם זיכרונות מבית סבתא. עוד הוגשו לנו קיגל חם, כזה שמוגש בחום מפתיע אחרי המוס, וכמובן מגדל סוכריות קשות ועוגיות יבשות בהגשה ביתית.

ועכשיו מגיע השוס האמיתי – למה שלא תקנו הביתה לחג ארוחה ב"שמוליק כהן"? זה יחסוך לכם את העמידה במטבח שעות או ימים, ויבטיח הצלחה מושלמת עם המנות. גם אם אתם מתארחים אני מציעה שתלכו על קצת "שמוליק כהן" ותביאו איתכם איזה כבד קצוץ, גפיעלטע פיש, או משהו אחר שיגרום לכולם להתרשם מכם. אבל אל תהיו רעים – תגלו להם שמדובר ב"שמוליק כהן". אחרי הכול מגיע להם שיהיה גם להם מקום אולטימטיבי להגיע אליו, לאכול בו או לרכוש ממנו אוכל הביתה, כשהם מתמלאים חשק לאוכל מבית סבתא. נכון?
מאת: מערכת ROL
אוכל יהודי ביתי
"שמוליק כהן" היא מסעדה יהודית, איכותית ונהדרת עם טעם של פעם. המסעדה שוכנת בדרום תל-אביב, יש בה אוכל כשר, מפנק וביתי בדיוק כמו זה שאתם חולמים עליו עכשיו. לכן היא המקום לקחת ממנו אוכל מטמטם לארוחת החג
כשיודעי דבר גילו לי שישנה ברחוב הרצל בדרום תל-אביב פינת חמד פולנייה אותנטית (יש דבר כזה), עם האוכל הכי יהודי שיש ותפאורה מבית סבתא מיד קפצתי נלהבת. שמה של המסעדה, נאמר לי, הוא "שמוליק כהן", והיא הוקמה ב- 1936 על-ידי שמוליק, פולני הגון, שיודע לבשל אוכל פולני-יהודי אמיתי וגלאט כשר. ל"שמוליק כהן" הגיעו במשך השנים ( יותר מ-75 ועוד היד נטויה) אנשים מכל הארץ. ביקרו במקום נשיאים, ראשי ממשלה, רבנים מפורסמים ואנשי תקשורת. הייתי מוכרחה למהר ולפקוד את המקום הזה וכך, באמצעו של יום עבודה מפרך ומתיש, לקחתי את שירה חברתי, שהגיעה לתל-אביב ממטולה ומתגעגעת לבית סבתא, להפוגה של נחת, של רוגע, של אוכל טוב, יהודי אמיתי כמו שרק פולנים יודעים להכין. את פנינו קיבל תומר, נכדו של שמוליק, שמנהל את המסעדה כבר שלוש שנים.

על קירות "שמוליק כהן" תלויות תמונות של מבקרים במסעדה וביקורות עיתונאיות ממוסגרות לצד תמונות אומנות רבות. כמו בית פולני אותנטי. לחימום האווירה האירופאית הונחו על שולחננו כוסיות וודקה לימון, שנעשתה במקום. השקנו "לחיים" והתחממנו קלות. כבר נהיה כיף בפולנייה. אחרי בחינת התפאורה נשאר רק להגיע למבחן הטעם. רציתי לדעת מהו האוכל הפולני האמיתי שכולם מדברים עליו. על שולחננו הונחו סלטי היום: כבד קצוץ מעולה, שמשתלב נהדר עם ממרח סלק וחזרת. חברתי הפולנייה תמיד הנחתה אותי שכבד קצוץ הולך מעולה עם חזרת ואכן כך! הכבד הקצוץ היה אוורירי ונימוח באופן מפתיע, לא עוד ממרח דחוס ומוצק, פשוט נימוח עם טעם ביתי. עוד הגיע סלט חצילים בטחינה, שגרם לשירה להמהם מאושר ולהתלהב: "ממש טעם של קלוי". טעמתי וגיליתי שהיא צדקה, ממרח מעולה. עוד זללנו הרינג כבוש וסלט ביצים עם גריבלך (עוף מטוגן) שהביאו אליי טעם חדש ועשיר.

לא רצינו לפספס הזדמנות לטעום מאכל, ולכן הוספנו להזמנה של הארוחה העסקית גם מרק פולני קומפלט, עם קרפלך, קניידלך ואטריות, שהיה "המחייה". בדיוק מה שצריך ביום סגריר של סוף יום עבודה. אין כמו מרק כדי לחזור הביתה, לשורשים. אני הייתי בעננים, או יותר נכון – בפולין. לעיקריות טעמנו מכל הבא ליד: לשון בקר שמאוד אהבתי, שוק ברווז ברוטב, קציצת בקר ענקית המכונה "קלופס", שהייתה גדולה, שמנמנה ועסיסית, ונהניתי ממנה מאוד. מובן שגם הוגש לנו התבשיל היהודי הכי אמתי שיש – צ'ולנט עם קישקה שאני ממש אהבתי. בשלב הזה שירה כבר הפסיקה לאכול ואילו אני נהניתי מכל מנה ומנה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על