מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


מרוצה מהטעמים הראשונים – שכמובן זורמים לכל הלקוחות ללא הגבלה, ללא הפסקה וללא תשלום נוסף – המתנתי להמשך. ואז עלו והגיעו גם הבשרים לשולחני. לפני שאתחיל לתת דעתי על מנת הקבב אסביר ואומר: אינני חובבת קבבים, ואף נמנעת מקציצת הבשר הזו. תמיד היא שמנונית לי מידי, כבדה ואיננה בעדיפות עליונה אצלי, במילים עדינות. הקבב של "שיפודי אולגה", שנעשה בידי אומן, היה נהדר. לא שמנוני, בשרני, ונקי תיבול יתר. טעים ועדין. כשהזמנתי את מנת פילה הבקר תמהתי שלא שאלו אותי על מידת עשייה שארצה כבכל מסעדה – אבל די מהר הבנתי שלא היה צורך בשאלה. האחים האלה יודעים מה הם עושים! מידת העשייה של פילה הבקר הייתה מדויקת להפליא, עשוי במידה, עם רטיבות עסיסית, שגרמה לי רק לשלוק את נתחי הפילה האלה, אחד-אחד מבלי להרגיש. מעולה!

בין גזרי העיתונים הפזורים ב"שיפודי אולגה" נתקלתי בכתבה של "ידיעות אחרונות" בה טענו ששיפודי הכבש היקרים זוכים ל"חיקויים" מבעלי מסעדות שמערבבים אותם בבשר בקר ומצפים אותם בשומן כבש. בכתבה נדגמו מספר מסעדות, ואכן ריכוז בשר הכבש בשיפודים שלהן היה ממש מזערי. תנחשו מי זכה לציון לשבח על שיפודי הכבש? כמובן "שיפודי אולגה". לא נותרתי חייבת אחרי הכתבה הזו, והזמנתי גם שיפוד כבש, שהיה מעולה, עסיסי וטעים. עם כזה טעם מי צריך קינוח מתוק. כי ב"שיפודי אולגה", כשהבשר נחתך כל שעה טרי-טרי בידי הטובים ביותר, לא נשאר מקום לספק, וגם לא לקינוח!
מאת: אודליה צדוק
פשוט טעים
"שיפודי אולגה" הפכו כבר לפני שנים למוסד מיתולוגי בו מוגש בשר משובח וטעים המוכן ביד אמן. זה המקום לארוחה שופעת כל טוב, משביעה, מרגשת ומופלאה. צאו לשם כשאתם רעבים באמת למשהו טוב
יש מקומות ברחבי הארץ ששמם הולך לפניהם. הם מוסד ותיק כבר עשורי שנים, יודעים את העבודה, עושים אותה מכל הלב, ומכל הארץ מגיעים אליהם אנשים רבים שמכירים אותם. בעולם המסעדות, לעומת זאת, ידוע שמסעדות בארץ פושטות רגל תוך חודשים, ואורך חייה הממוצע של מסעדה הוא פחות משנה. עובדה זו גורמת להעריך אפילו יותר את המוסדות הקולינריים שמחזיקים מעמד שנים על גבי שנים. בייחוד המסעדות שלא משקיעות בפרסום ולא חוברות למשרד יחסי ציבור, אלא כאלו שהקהל פשוט זורם אליהן מכל הארץ, כי הוא מכיר ויודע שמדובר באוכל טוב, ממש מצביע ברגליים.

"שיפודי אולגה" שבגבעת אולגה קיימת כבר 27 שנה. היא הוקמה על ידי שני אחים, דובי וסימו, קצבים במקצועם, שרצו להעביר את הידע הבשרני שלהם לשולחן. צמד האחים התארח לא פעם בתוכניות אירוח ובישול בטלוויזיה (גיל חובב, ניר צוק וכו'), רק כדי להעביר את הידע שלהם בבשרים הלאה, וללמד את העם והשפים הגדולים כיצד לעבוד עם הבשר. כתבות העיתונות לא מפסיקות לשבח גם הן את "שיפודי אולגה", כי בשר אוכלים מהמבינים בבשר.

הגעתי ל"שיפודי אולגה" בערב קיצי עם משב רוח קלה ובטן מקרקרת. ספסלי היער שפזורים ברחבת הכניסה של "שיפודי אולגה" היו תפוסים כמעט עד אפס מקום. במבט קל הצלחתי לזהות ידוען תל-אביבי וחבריו, שבאו היישר מתל-אביב רק כדי לנגוס בבשר המשובח והמפורסם. כמוני – כמוהם. התיישבתי על ספסל יער והזמנתי קבב ושיפוד פילה בקר. אליזבת המלצרית היפיפייה שלי כבר הניחה על שולחני שלל סלטי הבית, שלא מוכנים יום יום כמו כל מסעדה, אלא כל דקה. טחינה, סחוג, סלט ירקות וסלט כרוב, עם פיתות חמות. אני מיד ערבבתי את הסחוג עם הטחינה וניגבתי עם חתיכת פיתה בצועה. אהההה... הטחינה הייתה כל כך טובה. אולי המשובחת שטעמתי בחיי. מיד קראתי לסימו הבעלים, שיסביר לי את רזי הטחינה המשובחת, והוא טען שהסוד שמור עמו – ובצדק. אליזבת פינקה את שולחני בצלחת עגבנייה צלויה וצלחת בצל צלוי. חם-חם ומעולה. ככה פותחים לי את תיאבון. גם סלט הכרוב גרף אין ספור מחמאות ממני, ואפילו דרשתי ממנו צלחת נוספת עוד לפני שהגיעו הבשרים לשולחני.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על