מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


מרוב שקשוקות לא ידענו במה לבחור ולכן הנחנו לעדי לבחור עבורנו את השקשוקה. כל שקשוקה ב"שקשוכאן" מוגשת עם שני סלטי הבית המשתנים בכל יום, ויחד עם חמוצים וטחינה. שפשפנו ידיים וציפינו לבאות. עלתה ובאה השקשוקה בגרסתה האיטלקית. לינה ואני קיבלנו מגש גדול, במרכזו הלחם הכפרי הממולא בשקשוקה, כשעל המכסה של הלחם מתנוסס קיסם עם דגל ישראל. קיבלנו גם סלט כרוב ולצדו סלט סלק טרי (לא מבושל). לידם נחו צלוחית מלפפונים חמוצים בשמיר וצלוחית טחינה עם נגיעות סחוג. אלה לא נחו זמן רב. פשוט בצענו ממכסה הלחם והתחלנו להתענג על הטחינה – וכשהטחינה טובה, זו תחילתה של ארוחה מופלאה. הרמנו את המכסה והרגשנו כאילו אנחנו פותחות את הסיר של אימא במטבח. מעניין מה מצפה לנו... השקשוקה הייתה אדומה וצבעונית עם פרמז'ן, בזיליקום וזיתים. הטעם היה מעולה כמו הצבעים. מסתבר ששהשקשוקה הבסיסית ב"שקשוכאן" מורכבת ממתכון ייחודי עם סלק, יין ועוד. זה כבר היה ממש טעים.

אבל "שקשוכאן" לא עוצרת בשקשוקה. מדי צהריים מתבשלים בסירים של עדי ממיטב התבשילים מעשה ידיה, חלקם קבועים וחלקם תלויים במצב השוק והרוח של עדי, כמו בבית. כמו אימא דעתנית היא ידעה מה לתת לנו: "אני אביא לכם שניצל בבצק בירה עם אורז צהוב", קבעה. הסכמנו בתנאי אחד – שגם לצידם תככב צלוחית הטחינה עם הסחוג. כי צוות מנצח לא מחליפים!

כך הוקם פרלמנט מסוג חדש: לינה ואני, טחינה וסחוג. היה שווה לחכות לשניצלים האלה. רכים-רכים, עסיסיים וללא שומניות, פשוט לטבול בטחינה ולנגוס. "יודעת לקלוע לטעם", קראה לינה תרתי-משמע. אני טרם הרמתי את הראש. גם הפעם סלטי הבית קיבלו את הטיפול שלי. האורז קיבל הזלפות של טיפות טחינה וסחוג, ואנחנו חמדנו כל ביס במנה. כשהרמנו את העיניים ראינו את עדי מקפצת לה בין שולחנות ומארחת את כולם בחביבות. אפילו שמענו אותה אומרת ללקוח שהיא תרקח לו מנה בדיוק לטעמו. אחרי דקות חזרה אליו עדי עם מנה מאולתרת, צבעונית וייחודית – נתחי פרגית על מצע פתיתים ברוטב צ'ילי ביתי-עגבניות וטחינה. מבט חוזר אחרי עשר דקות: הלקוח החזיר צלחת נקייה ויצא מאושר ושבע. כמוהו גם אנחנו. בירכנו לשלום ויצאנו. ביציאה חייכנו אל השקשוקוף וידענו: גם אנחנו פה בגלל הטבחית (והטעם והשירות...)!
מאת: מערכת ROL
שקשו כאן ועכשיו!
"שקשוכאן" – מסעדת אוכל ביתי מעולה השוכנת ברחוב אלנבי פינת הס בתל-אביב – מציעה לסועדים בה 14 סוגי שקשוקה מופלאות המוגשות בתוך לחם, ויש גם עוד מאכלים נהדרים. זה טעים כמו שזה נשמע!
כשלינה ואני טיילנו ברחוב אלנבי מחפשות מה לקנות, בשלב כלשהו החום, ההליכה הארוכה, ההתרגשות מהרכישות וכל אלו התישו אותנו ובעיקר הרגשנו שרעב גדול התחיל פתאום להציק לנו. אלנבי הוא אחד הרחובות שבעצם מוביל את העוברים והשבים. הרחוב הוא שמחליט את המסלול והקצב. עוד חלון ראווה, עוד חנות חדשה נפתחה, ואחרי זמן רב של הליכה, כשכבר כמעט ראינו את הים, נגלה אלינו חיזיון מקסים. זה היה על פינת רחוב הס. מקום קטן ושקט עם מפות משובצות אדום-לבן על השולחנות ובובת קוף גדולה יושבת על כיסא ובידה שלט: "אני פה בגלל הטבחית".

הסתכלתי על לינה בגבות מורמות. "אם כתוב טבחית זה בטח מקום טוב עם אוכל ביתי. מקום כזה שממש אפשר להרגיש בו בבית", אמרתי. הרי בימינו כשכל אחד מתהדר במונח "שף – ואל תקראו לי טבח!" צריך להוריד את הכובע (וגם לעשות מקום בבטן) בפני מי שמתגאה בתואר טבח, או במקרה שלנו – טבחית.

"שקשוכאן" הראו השלטים סביב, ואנחנו הלכנו אחרי צבעי המפות והתיישבנו. את פנינו, כמו את פני כל האורחים סביב, קיבלה עדי, מנהלת המקום-טבחית-אישה! היא הסבירה לנו על "שקשוכאן": מחצית התפריט מבוססת על שקשוקות ביתיות במיטב הווריאציות – מסביח עם תפוחי אדמה וחצילים, ואיטלקי עם בזיליקום, זיתים שחורים ופרמז'ן, עד שקשוקה בולונז. יש כארבע-עשר טעמי שקשוקות, שכולן מוגשות בתוך לחם. הבטתי על לינה ושוב הרמנו גבה. "שקשוקה? בתוך לחם?" אך אחרי מבט על שולחנות הסועדים סביב אמרנו לעצמנו: "איך לא חשבו על זה קודם? הרי מקום השקשוקה בתוך לחם. זו הברקה גאונית!"

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על