מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.10.2014


בחרנו בסלט יפו קטן, המורכב מתפוזים, מלפפונים, גבינת רוקפור, בצל, אגוזים, עלי בייבי וחסה. הסלט היה מקורי ומעניין. גבינת הרוקפור פוזרה בנדיבות, אגוזי המלך היו פריכים וטריים והתפוזים נתנו טוויסט מתקתק למנה. רוטב הוויניגרט שהזמנתי שדרג את המנה אפילו עוד יותר. חרף היותי פולניה נרגנת מצאתי עצמי מחמיאה למלצר ומוסרת ברכותיי לשף. בשלב הזה, לאחר ששמרנו על הגזרה, אפשר היה להתפרע ולהזמין רביולי בטטה ברוטב שמנת, פטריות ובזיליקום. הרביולי המעולים התפנקו להם ברוטב שומי במידה, וחתיכות גדולות של פטריות עוררו אצלי פלאשבקים מהטיול האחרון בנאפולי. לשמחתי, השמנת לא הציפה את המנה אלא שמרה על נוכחות עדינה (אם כי לא בלתי משמעותית). אמי, שהנאתה מהרביולי הייתה מוגבלת עקב השתלטות מתונה אך החלטית של בתה על המנה, הזמינה פרימוורה, מנה המוגשת במחבת חמה עם גבינות מוצרלה ופטה, חצילים, עשבי תיבול ורוטב עגבניות, ולצידה סלט ירקות ולחם הבית. זוהי מנה חביבה, המזכירה מעט שקשוקה, ומציפה את הפה בשלל טעמים שמשתלבים יחד היטב. אם טובלים בתוכה פוקצ'ה, בקפדנות ובתנועות סיבוביות, העונג מוכפל ואף למעלה מכך.

לסיום הארוחה ב"שקד" הסכמנו אמי ואני (פעם שנייה באותו יום, שיא אישי...) שאנחנו צריכות לפנק את עצמנו בקראמבל תפוחים, ואכן הוא פינק. הווו, כמה מפנק שהוא היה. קוביות תפוחי עץ קינמוניות בתוך בצק חמאתי עדין, ועליהן פירורים פריכים לצד גלידת וניל משובחת הום-מייד, היוו קינוח מוצלח במיוחד לארוחה מנחמת ומשמחת. עד כדי כך משמחת, שלרגע שכחתי את הגיהינום שמצפה לי בדירתי החדשה.

אבל כעת שוב יושבת אני בביתי חשוך הטכנולוגיה, כשהקשר היחיד שלי לעולם החיצון הוא מיקרוגל וקופסת אשל, שאליה חיברתי חוט המוצמד אל דלת השכנים, כל זאת כדי למלא את חובתי ולכתוב עבורכם ביקורת זו. כליי הם נוצה, קסת דיו ואורו של נר דלוח המאיר את מערתי. ואם תתקלו בפרעונית הצועדת ברחוב כשלגופה פרוות זאב ושיערה מדובלל (כן, גם הדוד הצטרף למזימה נגדי...), אנא מכם, רחמו עליה אנשים טובים. אל תפגעו בה לרעה ואל תעברו לצדה השני של המדרכה. (מוטב פשוט שתיקחו אותה שוב ל"שקד").
מאת: יעל רייף
"שקד" – נחמה איטלקית מפנקת
כשהבית כבר לא מספק שלווה, ארוחה חמה וכתף אוהדת, יש מקום שבו אפשר לקבל כל זאת, ויותר. ב"שקד" הרמת-חנית מציעים לסועדים ארוחות נפלאות בסגנון איטלקי, ניחוחות בצק משובח מתנור לבנים והרבה נחת, חום ונחמה.
מסעדה: שקד
לפני כשבועיים עברתי דירה. על פניו, הכל נראה בסדר. השכן נחמד, תיבות הדואר מרווחות ואפילו החתולים המיוחמים נשמעים כאילו הם שרים סרנאדות במיוחד עבורי. הפיצוציה הסמוכה פועלת כל היום וכל הלילה, גורמת לי להרגיש כמו בניו-יורק, והחב"דניקים שרוקדים באמוק מתחת לחלוני עושים בנפשי אווירת ברוקלין. מסבירת פנים נהייתי ושלוות נפש, אך האוטופיה לא החזיקה מעמד זמן רב. שבוע לאחר המעבר החלו שדים רעים לפקוד את דירתי. המחשב, הטלוויזיה ומערכת השמע, חברי הטובים ביותר (מלבד המקרר והמיקרוגל, כמובן) חברו לקנוניה נגדי ופסקו מלפעול. שקועה ברחמים עצמיים ומייבבת כי רע לי, ביקשתי מאמי להכניסני תחת כנפה ולהוציאני מחבל הארץ הפרימיטיבי ונטול הטכנולוגיה לטובת מחוזות קולינאריים מעודדים.

נפגשנו ב"שקד", בית-קפה-פיצרייה הממוקם בפינה שלווה במרכז המסחרי של רמת-חן, והעונה במדויק להגדרה "שכונתי", במובן הטוב ביותר של השכונתיות. החלל הפנימי מעוצב בגווני החום העצי, והחצר מוקפת הצמחים מזמינה וחמימה. הגלידות המיוצרות במקום שוכנות במקרר גדול ומפתה, תנור לבנים מרשים ניצב בחזית, והבצק הנאפה מפיץ לכל עבר ריח שמבטיח חוויה איטלקית מרנינה.

התפריט החלבי המגוון של "שקד" מציע שלל מנות, חלקן איטלקיות קלאסיות ובאחרות ניכרת גם השפעה ישראלית. התחלנו בפוקצ'ה מוצרלה אישית, שעליה נבזקו ברוחב-לב בזיליקום, שמן זית, עגבניות ועשבי תיבול. קשובות להמלצת הצוות, ביקשנו את גרסת הבצק הדק, ואכן נהנינו מכל נגיסה ונגיסה. הפוקצ'ה הייתה מפולפלת, פיקנטית כראוי, והבצק המשובח התפצח לנו בפה ופיזר טעמים איטלקיים לכל עבר. המרכיבים היו טריים ומלאי ארומה; עגבניות בשרניות ובזיליקום טרי עד כדי פריכות הפכו את הפוקצ'ה הזו לדוגמנית איטלקייה לוהטת. תמימות דעים (מסתבר שאמי ואני לא חלוקות בכל נושא...) החלטנו שבטרם ניגש לאגף הפסטות, נדגום סלט. משהו שקשור לשכנוע עצמי – תהליך פסיכולוגי המאפיין אנשים שלא רוצים להשמין (שקר כלשהו...)

הדפס כתבה שלח לחבר
6563 מסעדות במאגר
”  “ על