מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


כמנות עיקריות הוגשו לנו מנת בשר ומנת דג. המנה הבשרית המצויינת - נתחי אנטרקוט עם חצילים וקשיו ברוטב סויה מתקתק בתוספת אורז מאודה - מוגשת בעלי כוסברה, שמוסיפים הרבה. החצילים, רכים, מתוקים ורותחים, שהתחבאו מתחת לאנטרקוט, היו מעולים.

המנה הדגית היתה פילה דניס על פלטה לוהטת (הנקראת – טפניאקי) ברוטב גזר וכמון, על מצע של ערמוני-מים ושעועית ירוקה, מוקפצים ברוטב שום. כאן עשיתי חלוקה ברורה: איתי משתלט על הדג, ואני על הבשר, וכל אחד רק יטעם מהשני... אני אהבתי את השעועית והערמונים במנת הדג (השונים מן הערמונים החומים, הרכים המוכרים – לאלו מרקם "קראנצ'י" פריך ומשתמשים בהם הרבה גם במטבח הסיני). איתי פשוט ניקה את הצלחת, ולשאלתי, אישר את נכונות הפתגם המשפחתי שלנו: "הצליחו להרשים אותי".

המנה האחרונה - והשתייה שליוותה אותה - היוו סיום מצויין לערב הגסטרונומי שלנו: מנת אייס ברולה מלווה בתה תאילנדי המכיל למון-גראס, נענע ותה ירוק, והוגש בקנקן מעוצב לצד כוסיות מזרחיות משהו (קפה תורכי...) וצלוחית דבש – מצויין ומרגיע.

למנת האייס ברולה מגיעה פסקה מיוחדת: מעין פרפה וניל, שעליו שכבת קרמל (סוכר שרוף) המלווה בעוגיות קדאיף (אטריות דקות דקות דקות), חתיכות תפוח-עץ קטנטנות - ורוטב אננס מיוחד, שמשתלב היטב עם טעמי המנה. פירוש המלה "ברולה" הוא – שרוף. רבות הגירסאות לגבי מקום הולדתו של קרם-הברולה. וכמו במקרים רבים, הסיפור הרווח מבוסס על טעות אנוש תמימה: מקור הקינוח בבריטניה של המאה ה- 17, שם השף של מכללת טריניטי שבקימברידג' שרף בטעות את הקרם, לאחר שבזק עליו סוכר... מנת האייס-ברולה של המסעדה יצרה שילוב טעים בין העדינות של הפרפה וה"קריספיות" של הברולה.

המנות נדיבות, והמחירים לא יקרים. בין אם הגעתם לערב של סושי, לבילוי של טעימות או לארוחה מלאה – תמצאו כאן אוכל טוב, מחירים שווים לכל נפש - והנאה שלמה.

"סאטורי" – פיסה של שלוות 'זן' ברמת-החייל.
מאת: נעמה, כתבת ROL
מנפלאות העלה הירוק
למי שתהה, הירוק זו הכוסברה הטובה של "סאטורי", אסייאתית מודרנית ברמת החייל בת"א. קיבלנו אנטרקוט עם חצילים וקשיו בתוספת אורז וקישוט עלי כוסברה, לצד פילה דניס על פלטה לוהטת. איתי ניקה את הצלחת ואישר את נכונות הפתגם המשפחתי שלנו כמסקנת סיכום: "הצליחו להרשים אותי". על מסעדות כאלה אנחנו ממליצים
מסעדה: סאטורי
מסעדת "סאטורי", השוכנת ברמת-החייל בתל אביב, מוגדרת על-ידי אייל הבעלים כמטבח אסייאתי מודרני, המכיל בין היתר מנות תאילנדיות אותנטיות, בשרים ומנות גריל איכותיות, וגם - המצאות מערביות מתובלות בטעמים אסייתים. המילה "סאטורי" פירושה מצב של התעוררות רוחנית או הארה רוחנית פתאומית, הנשארת לאורך-זמן. עם הרגשה כזו, קולינארית-רוחנית, שואף הצוות של "סאטורי" להשאיר את אורחי המקום.

המסעדה משרה אווירה מזרח-רחוקית, ומצליחה להתנתק מאיזור ההייטק שמחוצה לה. הצבע השולט במקום הוא אדום-בורדו, כגווני לבושם של נזירים במזרח. בחלל המסעדה פסלי בודהה שונים, והיא מוארת במנורות שצבעיהן זהובים, המאפיינים גם הם מקדשים ופסלים במזרח. איתי, אחי-הכי-הכי, סקר במבט נרחב את המסעדה ובעודו לועס חמוצים יפנים (קימצ'י) חיווה את דעתו: "העיצוב מאוד יפה כאן".

התחלנו במנות הראשונות (אחד המשפטים היותר-נכתבים בכתבות מסוג זה - האם ניתן להתחיל שלא בהתחלה?). לשולחן הובאו במהרה המנות הבאות: פפה דם – לחם עדשים קריספי-הודי, המוגש עם רוטב שום וכוסברה (שעליה עוד ידובר ובשבחיה יסופר), חציל על האש וסלט פלפלים, כוסברה בקרמל ליים ונענע, שיפודי רול סינטה ממולא בגבינת צ'דר ברוטב סויה סמיך, וסלט אטריות שעועית, גזר, בצל, כוסברה ולימון, בעיטור בוטנים קצוצים וקריספי שום. בפפה דם אהבתי את העובדה, שהיה חריף מעט לכשעצמו, שלא לדבר על הרוטב הטעים, שאיתי לא הפסיק להפליג בשבחיו. מנת הסינטה היתה טעימה, ואהבתי את הרוטב שבו הוגשה.

"אפשר להציע מנת-ביניים?" – שאלה המלצרית – "הרשו לי להמליץ על סושי". קיבלנו שתי מנות סושי: קרייזי סושי: במילוי רצועות עוף על הגריל, מלפפון וגזר, בציפוי אבוקדו ורוטב טריאקי, לצד סושי סלמון סקין: במילוי סלמון, מלפפון, גזר בציפוי קריספי, שהיו טעימות מאוד. אני התלהבתי במיוחד ממנת הקרייזי-סושי, אשר הכילה גם היא את הכוכב שלי לאותו ערב – מעט כוסברה, שהוסיפה מאוד. הכתרתי באופן רשמי את המנה בשם – סושי על הגריל. אייל הסביר כי מנה זו מומלצת לשם כניסה קלה ולא מרתיעה לעולם הסושי, לכל החוששים והחדשים. אני בהחלט מסכימה. לליווי הסושי, קיבלנו שנינו צ'ויה – כוסית יין שזיפים יפני, עם קוביית קרח.

בנוסף לסושי, מוצעות בתפריט הרבה מנות קטנות, המאפשרות לסועדים לארגן לעצמם מעין "ארוחת טעימות" - בייחוד כאשר באה קבוצה של אנשים. המחירים גם הם לא יקרים, והם נעים בין 20 ל-30 שקלים בממוצע. אייל מעורב מאוד בהכנת המנות במסעדה, ועובד לצד השף אבי שטייניץ, המשמש כיועץ קולינארי. "יש לנו מעט מנות הודיות", אמר אייל, כאשר ציינתי את הפפה דם. לתפריט העיקריות הכניס, למשל, עוף בקארי – אהבה אישית שלו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על