מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


תפריט העיקריות מציע מגוון דגים ובשרים והבחירה ממנו בהחלט לא הייתה קלה לנו. לאחר התלבטות רבה הוא בחר בסטייק נתח קצבים עם סופריטו. התקבל נתח ברמת צלייה מדיום-וול, כפי בקשתו, עשוי בגריל עם סופריטו עשוי מתפוחי-אדמה, בצלים, פקאן ותרד. המלצרית גילתה לנו שבמקרה דנן הסופריטו אלו בעצם תפוחי אדמה בבישול ארוך במיוחד. והתוספות היו באמת מעולות, אך נתח הקצבים, לטענתו, היה פשוט מושלם. עסיסי במידה ועשיר בטעמים. אני, בחורה מוסרית במיוחד, החלטתי לבחור במנה של מוסר ים בתבשיל ארטישוק ירושלמי לימוני. נתח מוסר יפה הגיע בליווי ארטישוק ירושלמי, לימון כבוש, צלפים ושקדים קלויים. הדג היה טרי וטעים, ואני שמחתי על הבחירה המוסרית שלי.

לא ברור איך נשאר לנו עוד מקום לקינוחים, אבל פשוט לא יכולנו לעזוב מבלי לבחון כמה מהאופציות המפתות שמציע תפריט הקינוחים של "סולט". בחרתי לסיים בקרם וניל ואגסים. קיבלתי מנה ענקית של אגסים ביין לבן, קרם וניל, קרמבל, סורבה מנגו וקצף בזיליקום, שהיוותה סיום מתוק לארוחה מדהימה. נמרוד בחר לסיים בקינוח מילפיי שוקולד. הוא קיבל מנה מרשימה שמורכבת משכבות שוקולד, מוס שוקולד, לוז ואנגלז וניל, ונהנה מעושר הטעמים של המנה המתוקה הזו.

לאחר שנפרדנו יצאנו לאזור המלונות התל-אביבי, נשמנו את אוויר הים המלוח והבנו שיש הרבה דגים בים והרבה מנות מופלאות במסעדה הזו, וכנראה שנחזור ל"סולט" לבדוק אותן בקרוב קרוב.
מאת: מערכת ROL
אין על מה
בקומת הכניסה של מלון בוטיק “GORDON Hotel & Lounge“ בתל-אביב ממתינה לכם מסעדת "סולט" (SALT). תמצאו תפריט שנכרת בו השראת המטבח הימתיכוני, ובו מככבות הרבה מנות דגים ופירות-ים מושקעות. את האוכל המלבב יגישו לכם באווירה קלילה וצעירה, ובתוספת חיוכים בחינם
החלטנו לצאת ל"סולט" – מסעדה תל-אביבית איכותית השוכנת ליד הים. הספיק לנו ששמענו עליה מספר המלצות, כדי שפשוט נלך אליה ליהנות מהאוכל, בלי להרבות בשאלות. מי זה יצאנו? אני ונמרוד. נמרוד הוא ידיד משכבר הימים, המצטיין בכמויות של אינטליגנציה רגשית ובטעם משובח באוכל. בדיוק מי שהכי מתאים לצאת איתו לבדוק מקום מומלץ.

ברגע שנכנסנו ל"סולט" הרגשנו שמדובר במקום מיוחד. גוש מלח גדול, שלא לומר נציב מלח, מקדם את פני הבאים בשערי המסעדה, ומצדיק את השם שיש למקום. בחרנו שולחן ליד חלון הצופה לים בשביל שנוכל ליהנות מיפי השקיעה. יש במקום נוף נפלא ואין ספק שהמסעדה נמצאת במיקום מצוין.

פתחנו ביין מאסי איטלקי, שהיה פירותי ויבש במידה, ויתגלה בהמשך כשידוך מושלם למנות הדגים הנהדרות של "סולט". תפריט האוכל, כמעט כמו כל דבר בחיים, מתחלק לשלושה חלקים: מאזטים, ראשונות ועיקריות. בחרתי להתחיל במנת שרימפס פריך. שש יחידות של שרימפס בציפוי פריך עם איולי לימון ועשבים בצד הגיעו אליי והיו מצוינים: טריים במיוחד, פריכים במידה ומשתלבים נהדר עם איולי הלימון. נמרוד בחר לפתוח בבואיקוס. הוא קיבל מנה חמודה של מספר עוגיות קשקבל מלוחות עם צזיקי ליד. הבואיקוס היו טעימים מאוד, עם טעם גבינתי מורגש וציפוי שומשום. הצזיקי שליווה את המאזט הזה שילב טעמים מלוחים וחמוצים, והזכיר לשנינו את השליחות הדיפלומטית ביוון, שם כל דבר כמעט מוגש עם צזיקי.

למנה ראשונה בחרתי בקרפצ'יו טונה אדומה. אני אוהבת מאוד טונה, ועדיף לא כזו שבאה בקופסאות שימורים. קיבלתי מנה גדולה של נתחי טונה דקיקים, בתוספת סלט עשבים וקשיו, צנוניות ופצפוצי לימון, שהיו בדיוק מה שהדג הזה היה מבקש לצידו, אם רק ידע לדבר. נמרוד החליט להקשיב להמלצת המלצרית המסורה שלנו ובחר מתפריט הספיישלים בסביצ'ה של קיץ. הסביצ'ה התגלתה כמנה טעימה והשתלבה יפה עם הירקות שבסלט. את אלו ליווינו בפוקאצ'ה אפויה במקום, שנדמה שהרגע יצאה מהתנור.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על