מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


גמישות זו נתבקשנו, אמא ואני, לבדוק: המרק הוגש עם כף עץ (בקשו כף זו מן המלצר!) שעליה יש לשים, בעזרת צמד המקלות את האטריות, ואז למשוך אותן אל תוך פינו בגמישות תוך השמעת רעשים עדינים. אני לא הצלחתי במשימה (גם המשיכה, וגם עדינות הרעשים...). במסעדה ארבעה סוגי ראמן יפני: שניים קיימים ושניים עתידיים. אנחנו טעמנו ראמן סויה, ומלבדו קיימים עוד – ראמן מיסו, מלח ים וטונקוצו (על בסיס בשר לבן). במרק היו אצות, ופיסת בשר לבן שממש נמסה בפינו.

לאחר מנוחה קלה, קיבלנו מנת סושי: סשימי סלמון, טונה ובס, ניגירי שרימפס וילו-טייל, מאקי במעטפת טונה וסלמון, ואינסייד-אאוט (אורז בחוץ, אצה בפנים) בציפוי פירורי פנקו, ובציפוי עירית. אהבתי את המאקי שהוגש במעטפת סלמון וטונה – שילוב האדום והכתום היה יפה בעיני, והסשימי היה מצוין, אם כי הסושי היה מעט קר לטעמי (על פי רוב נהוג להגישו בטמפרטורת החדר).

לקינוח קיבלנו גלידת תה ירוק טעימה - הקינוח היפני האותנטי, שהתקבל בברכה אל החיך הישראלי.

חווית הישיבה במסעדה נעימה. המסעדה אכן פצפונת, אך חמודה. המנות מוקפדות, וניכרת ההיצמדות, עד כמה שאפשר, לאותנטיות. ביפן הטקסיות חשובה: חשוב לדעת איך לאכול כל דבר, ואם תיקלעו למסעדה כאשר אינכם מקפידים על כללי האכילה, יש סיכוי סביר שייגשו לשולחנכם כמה יפנים, על מנת ללמדכם כיצד יש לאכול את המנה.

המחירים אינם זולים כאשר מדובר בסושי (אך מדובר בהחלט בסושי איכותי). עם זאת, ניתן להרכיב ארוחה יפה ומעניינת במחיר סביר (בטווח של 100 עד 150 שקלים לאדם). יש אפשרות של ארוחת טעימות, וגם מרק חורפי ענק ב-65 שקלים הוא אופציה מומלצת.

להשלמת החוויה נסו את המשחק של צורת האכילה המיוחדת. אם לא תרגישו שאתם ביפן, לפחות תוכלו לדמות עצמכם אנשי עסקים יפנים, המסבים לסעודה בצוותא.
מאת: נעמה, כתבת ROL
סאקורה: הדובדבן שבקצפת
"סאקורה" היא מסעדה עם מטבח יפני מסורתי, שרוב לקוחותיה הם אנשי עסקים יפניים, וישראלים שמחפשים אותנטיות יפנית אמיתית. "סאקורה" (הפירוש: פריחת הדובדבן) מציעה מגוון מנות ראשונות, סלטים שונים, ירקות ופירות ים בטמפורה, מרקים, תבשילי עוף או סלמון על מצע אורז - וכמובן סושי
"סאקורה" היא מטבח יפני מסורתי, בניצוחו של השף בועז צאירי. רוב לקוחותיה הם אנשי עסקים יפניים, ובנוסף מגיעים אליה ישראלים שהיו ביפן, וכאלה הרוצים להתנסות במטבח היפני. פירוש השם "sakura" ביפנית הוא – פריחת הדובדבן, ואת קירותיה של המסעדה מעטרים ציורים והדפסי הפרח. המקום קטן ואינטימי - כחמישה שולחנות, ושלוש יחידות-בר מרכיבות אותו, כאשר הבר הראשי בולט בייחודו: סביב לו תלויות מנורות קטנטנות מעוטרות פורצלן, שנראות ככרטיסי ברכה קטנים בגבהים שונים. את המדפים בבר מעטרים שבעה סוגי סאקה (ולא סאקי!), יין שזיפים יפני – הצ'ויה, ושתי בובות חתולים, המסמלות עושר והצלחה: עיניו של האחד עצומות, ואילו לשני עיניים פקוחות לרווחה, וכפו מורמת לנפנוף שלום לאורח המגיע, או יוצא את המסעדה.

אמא, בעלת נפש אמנותית, מצאה עניין בחספוס הצבע שעל הקירות. לשאלתי חסרת המעוף – מדוע הצביעה לא חלקה – השיבה כי "זה נראה ממש מעניין סביב לתאורה"... תפריט המסעדה כולל מנות ראשונות המורכבות מסלטים שונים ומנות מיוחדות, ירקות ופירות ים בטמפורה (תערובת סוגי קמח בטיגון עמוק), מרקים, תבשילי עוף או סלמון על מצע אורז וכמובן – סושי.

התחלנו את הערב ב"אדמאמה" (נא לבטא את ההברה האחרונה כאילו הייתם כבשה...), פולי סויה ירוקים מאודים, המוגשים במלח בלבד, ללא כל רוטב. אצל היפנים אלו פשוט חטיפים. אנחנו נהנינו מאוד, ואף הכתרתי את פולי הסויה שלנו בהמשך הערב, כמנקי-חיך מצוינים.

לצד האדמאמה קיבלנו: מנת אגדאשי דופו - קוביות טופו מטוגנות (מוגשות עם בצל מטוגן חתוך דק מאוד ופטריות קצוצות - מנה טעימה ועדינה), וקרפצ'יו דניס, שהוגש ברוטב עדין, שלדברי גלית המארחת – הרכבו סודי בהחלט. המנה היתה מעולה והחיך שלי – וגם ושל אמא - קלטו את המרכיבים הבאים: חומץ, סוכר ו-ווסאבי (ממרח יפני בעל טעם חזק של חזרת) בנוכחות עדינה. המנה קושטה בעירית קצוצה דק מאוד, ובמרכזה הונחה פיסת דג מגולגלת, ממולאת בביצי סלמון (איקורה), אשר טעמן המלוח התפצח יפה עם מתיקותו של הרוטב. המנה מעולה ונדיבה מאוד, אם כי אינה זולה (80 שקלים). מומלץ להזמינה לזוג כטעימה.

בהמשך, קיבלנו מרק אטריות ראמן. אטריות הראמן מקורן בסין. פירוש המלה הוא – "רא" – למתוח, ו-"מן" – אטריות. מנה זו היא חדשה יחסית בתפריט, ועבורה נסעו השף בועז צאירי וצוותו ליפן, על מנת ללמוד את הדרך האותנטית המדוייקת להכנת האטריות. בראמן היפני, אומרת גלית, האטריות עשירות בגלוטן ותערובת מלחים מיוחדת, מה שהופך אותן לגמישות ובריאות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על