מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


לאחר שידידתי ואני, חסידי סושי מושבעים, סיכמנו שזוהי בהחלט אחת ממנות הסושי היותר טובות שטעמנו המשכנו לדים סאם וכאן עליי להבהיר שאם ל-RYU נכנסתם, אסור לכם לפסוח על מנה זו. הדים סאם מוכן במטבח על-פי מתכון סודי ומגיע בקערת במבוק מסורתית. אנו בחרנו במילוי עגל ושזיפים בטעם מזרחי המזכיר מעט קובה. מעטפת הבצק המאודה חסרה כל שרידי טיגון והופכת את הקובה המזרחי הזה לקליל יותר ומחליק בגרון. לצידה של קערת הבמבוקים מגישים ב-RYU רוטב סויה-לימונים, אך מכיוון שזו מנה פשוט מושלמת לטעמי כל המוסיף גורע, ועל כן המלצתי לכם היא להשאיר את הרוטב בצד.

העיקריות שלנו נחלקו לקערת חציל בלאדי מתקתקה בשילוב נתחי עגל משתנים (במקרה שלנו פילה), בצל, בצל ירוק, פטריות אוזן, פורטובלו ושקדים קלופים. מבחינתי חצילים, פטריות ובשר הוא תמיד הרכב מנצח, אך תוספת השקדים והמתיקות מעניקים למנה טוויסט מבורך והופכים אותה למעשה אומנות.
מנה נוספת וראויה לציון הייתה הנודלס קוקוס בלווי פיסות עוף, בצלים, פטריות, שעועית ירוקה ובזיליקום. זוהי מנה פיקנטית, טעימה להפליא אם כי מעט משעממת. חלב קוקוס, עוף ושמן צ'ילי הוא שילוב ידוע ומבורך במטבח האסייתי, אך חסר כל חידוש.

סיימנו ב"קינוח הכי יפני" – סוג של מלבי טפיוקה שבושל היטב ומעליו נבזקו פירות יער, שקדים מסוכרים ופתיתי קוקוס קלוי. זוהי מנה דקורטיבית מאוד אך טעמה היה מעט אנמי וחסר את הטוויסט המלהיב שאפיין את המנות הקודמות.
בסך הכל ניתן לסכם כי גילינו היכל אסייתי נהדר באחת השכונות היפות והציוריות בעיר. המחירים ב- RYU גם הם נוחים, המנות מדויקות מאוד ועדינות (בניגוד למקור התאילנדי), זאת בזכות השימוש בחומרי גלם נאמנים למזרח הרחוק לצד שמירה על טעמים עגולים ונעימים. חובה לנסות!
מאת: יאיר אלטמן
דרקון המטיל ביצי זהב
"אוכל אסייתי עדין"? כן, יש דבר כזה. תוכלו ליהנות ממנו, כמו גם מעיצוב שובה-עין, בלב אחד האתרים הציוריים של ירושלים, ב- RYU הנהדרת
ברחבי ארצנו הים-תיכונית והמיוזעת להפליא, פזורות להן מושבות קטנות, שרידים אחרונים של פאר אירופאי זר אשר נבנה בשלהי המאה ה-19 על ידי גרמנים בני התנועה הטמפלרית. אחד האתרים המפוארים ביותר – "המושבה הגרמנית" שמו – מצוי בלב הבירה, בסמוך לגן הפעמון ושם תמצאו את תחנת הרכבת העתיקה ואת תיאטרון החאן. בשנים האחרונות "נכבש" המקום על-ידי צעירי עיר הבירה וקבוצות "תגלית" רועשות, עד שהוא כבר מכונה בפי רבים "השיינקין של ירושלים". את המתחם מאפיינת בנייה נמוכה, בתי אבן עתיקים במתכונת כפר גרמני טיפוסי, גגות רעפים, חלונות מקושתים וגינות ירק רבות. בעשור האחרון גילו את הקסם הטמון המושבה גם עסקים רבים ובמקום צצו שלל בתי קפה, מסעדות, ברים ובוטיקים רבים אשר השתלבו יפה עם הכפריות האורבאנית.

באחד מבתי האבן המרהיבים שוכנת מסעדת שף אסייתית כשרה למהדרין המשקיפה לעמק רפאים – "RYU". ידידתי לביקור, עדנה, לא יכלה שלא להתפעל מעיצובו המודרני של המקום, מעשה ידיו של מעצב המסעדות המוביל ניר פורטל. ניר היטיב לשלב עץ, המקנה תחושת חום, וברזל המעורר תחושות חוזק ויציבות. שווה לבקר בחדרי הנוחיות, גם אם לא צריך. אלו נבנו בתוך באר עתיקה השומרת על קרירות רעננה, תוגברו בפרחים, מגבות המגולגלות יפה למענכם ורווחו עד כדי סוויטות קטנות. באמת שבא לך פשוט להישאר...

השף המקומי, ערן גפן, התחיל את דרכו במסעדת "ארקדיה" והושפע מטעמיה העדינים. התפריט של RYU מציע מיזוג נדיר בין מאכלים בגוון אוריינטאלי מובהק לבין טעמים עגולים יותר החסרים תוקפנות אסייתית. בין היתר ניתן למצוא שם פולי סויה חלוטים, סלט אצות, דים סאמים טריים הנעשים במקום ועשרות סוגים של סושי טרי – חמוץ, חריף ומתוק. ערב רב של טעמים וריחות.

פירוש השם RYU ביפנית הוא דרקון, ואכן אחת המנות שאסורה בהחלט לפספוס בתפריט הספיישלים היא "אש דרקון". זהו רול של סושי המחולק ל-8 יחידות במילוי של טונה, אנטיאס, סלמון, מלפפון, בצל ירוק וקישוט של ביצי סלמון מעל וכתמי רוטב חמוץ-מתוק. מעבר לדקורציה הדרקונית משהו של המנה, שילוב הטעמים בהחלט ראוי לציון. עצתי לכם לקחת יחידה כפי שהיא ולהניח אותה בפה בשלמות. המלפפון והבצל הירוק נוטעים בה רעננות, הדגים – טריות וביצי הסלמון והרוטב משלימים מליחות עדינה וגוף נהדר. תמהיל טעמים מנצח.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על