מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


יין שנין בלאן 2011 של יקב אסף בשילוב רוקפור – גבינת רוקפור צאן או רוקפור כבשים מ-25% שומן לפחות מתאימה בצורה מופלאה ליין שנין בלאן 2011. זהו יין יבש שנשמר בחביות עץ אלון במשך 6 חודשים. הוא בעל חומציות רעננה ומאוזנת. הניגודיות של טעמי יסמין ופרי טרופי עדין עם גבינת רוקפור כבשים מופלא לחיך ומומלץ מאוד.

יין פומה בלאן 2011 של יקב דלתון וגבינה צפתית – יין זה מתאים במיוחד בשילוב עם גבינה צפתית גלילית. גבינה צפתית גלילית היא מאוד עדינה בטעמיה. הגבינה הצפתית המומלצת היא ממחלבת המאירי והיין הנכון לה הוא יין פומה בלאן 2011 של יקב "דלתון". פומה בלאן הינו ערבוב של יינות סוביניון בלאן מחמש חלקות בכרם בן זמרה ובספסופה. מדובר ביין עם טעמים עדינים, הוא נעים מאוד ללגימה ומענג בטעמיו הפירותיים – תפוח, לימון ואפרסק. היין מתאים להגשה כשהוא מצונן מעט ובטמפ' 12-14 מעלות.

יין עלמה לבן 2010 בשילוב גבינת ברי – יין עלמה לבן של יקב "דלתון" הוא יין בעל משקל ומרענן כאחד. היין הוא בלנד מענבי ויונייה ומענבי שרדונה. טעמו שופע פירותיות ופרחוניות והוא בעל חומציות טובה ומתונה. טעמי האפרסק והאגס מופיעים עם תחילת הלגימה ואז מפנים מקום למתקתקות טרופית. גבינת הברי היא בעלת ארומה של אגוזים קלויים ונגיעות של שמרים. המרקם שלה חלק וכמעט נוזלי. לרוב היא מכילה בין 45 ל-60 אחוזי שומן. השילוב שלה עם יין עלמה מייצר חוויה מרתקת לחיך ולטועם.


ההמלצות באדיבות נעמה סורקין ייננית יקב "דלתון" ואסף קדם יינן יקב "אסף".
מאת: מערכת ROL
חג שבועות: הבשר פשוט מיותר
לא כל יין הולך עם כל מאכל. לא כל יין משתלב בצורה מדויקת עם גבינות. שבועות כאן ואנחנו הרי רוצים ארוחת גבינות ויין מושלמת. אז איזה יין לבן בשילוב איזו גבינה נאכל בחג? כל התשובות כאן
מסעדה: אתר ROL
יינות הם כנראה המלווים המושלמים לגבינות. יש לאלו יחסי גומלין מעניינים: שהמלח שבגבינות מעצים ותורם לחידוד טעמו של האלכוהול ומתיקות היינות מתאזנת בזכות מליחות הגבינות. באירופה נוהגים ללגום לצד הגבינות יין האופייני לאזור המוצא שלהן. בארץ, המגוון המצומצם יחסית (אך המתרחב כל העת!), עדיין לא מאפשר זאת, אבל אנו ממליצים להתאים לגבינות שתרכשו ממחלבות בוטיק איכותיות וקטנות אחד מיינות הבוטיק הישראלים הייחודיים, שמיוצרים כיום ברחבי הארץ, כי בהחלט יש לנו במה להתגאות.

לקראת חג שבועות, חג הגבינות והחלב, נציג בפניכם את השילובים המומלצים לגבינה ויין. גבינות קשות? גבינות רכות? גבינות עיזים? יש הטוענים שיין לבן מתאים לגבינות יותר מהאדום. הדבר נכון במיוחד כשמדובר בגבינות עזים בשלות כגון: וולנסה, קרוטן, סנט-מור ודומות. בכל מקרה, למען כל המבולבלים, לפניכם התשובות וההמלצות שסיפקו לנו אסף קדם – יינן יקב אסף, ונעמה סורקין – ייננית יקב דלתון:

יין סוביניון בלאן 2011 של יקב אסף בשילוב גבינת העיזים המשובחת "סנט מור" – סוביניון בלאן 2011 של יקב "אסף" הוא יין פירותי, מאוד ארומתי ובעל חומציות טובה. היין הזה מצוין לגבינות עיזים בכלל ובמיוחד לגבינת "סנט מור". הארומתיות והמתקתקות שהסוביניון בלאן מבטא נותנים איזון ושילוב מצוין עם גבינה זו. סנט מור היא גבינה בשלה רכה, המיוצרת מחלב עזים. הגבינה מיוצרת בגלילים קטנים שלאורכם ננעץ קנה קש, כדי לשמר את צורת הגליל, ויש לה קליפה טבעית נטולת עובש, שלפעמים מצפים באפר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על