מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


ב"בית היין" שבקיבוץ מעברות הצטרפו לחגיגות ולכבוד סיום בציר 2010 חגגו אף הם עם היינות הצעירים של השנה מרמת הגולן ובנימינה, בלוויית מבחר מנות מתפריט "בית היין". בעסקת הבציר הוגשו: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח מהתפריט ב-155 ₪ לאדם או ראשונה ועיקרית או עיקרית ואחרונה ב- 116 ₪. היינות הצעירים נמזגו לסועדים במהלך כל הערב ללא עלות נוספת!!!

מסעדת "ארנולדס" שבנתיב השיירה הצטרפה אל חגיגות הבוז'ולה העולמי אף היא. חנות היין הרמיטאז' ויקבי רמת הגולן ערכו כבר ביום רביעי, 17.11, ערב חגיגי במיוחד שבמהלכו הושק לראשונה יין גולן גאמיי נובו 2010 לצד תפריט מסיבת הקוקטייל הנהדר של שף אורי ארנון מ"ארנולדס". היין נמזג חופשי לאורך כל הערב והשמחה הייתה גדולה.

חגיגות הבוז'ולה בגליל נחוגו בסימן יקבי בוטיק קטנים – השנה, בשונה משנים קודמות, החליט איתן בניטח, הבעלים של מסעדת "נחלים" ומנהל איגוד היקבים הצפוניים, יחד עם שותפו לעשייה היינן איציק כהן מרמות נפתלי, לתת במה ומקום למבחר של יינות משובחים מהיקבים הקטנים והאיכותיים (יקבי גארג'). היקבים הציגו טעימות של מגוון יינות מהשנים האחרונות למכירה ולקנייה. בין היקבים המציגים נכללו: יקב כחל, יקב עין נשוט, יקב עמרם, יקב 3 גפנים ועוד... היקבים הציגו לטעימה את מיטב היינות אותם הם מייצרים. האירוע התקיים בחסות יקב רמות נפתלי, ולקראת חצות פתח איציק כהן את הבוז'ולה לשנת 2010. שף ענת בונן מ"נחלים" הרכיבה במיוחד לאירוע מגוון טאפאס מנצח, שהוגש לאורחים במהלך כל הערב. בתפריט ככבו מנות כמו: סביצ'ה של דגי ים טריים ופירות ים, ברוסקטת ירקות וממרח חצילים, קוקטייל שרימפס ואבוקדו בסלסת עגבניות, יקיטורי אנטריקוט, רול רוסטביף ועלים צעירים ועוד... שנסונים צרפתיים הושמעו, ריח הטבע התמזג עם היין והאוכל, קולו של נחל החצבני השוצף פעפע ברקע – כל אלה הפכו את הבוז'ולה ב"נחלים" לחוויה ייחודית של פעם בשנה!

"בגליל מחכים לאירוע הבוז'ולה", אמר איתן, "מעבר לאהבת היין הפך האירוע למפגש בין אנשי הגליל לגולן, בין מובילי התיירות והאירוח ואורחיהם. האירוע מייצג "מינגלינג" גלילי במיטבו".

גם עמותת תיירות מטולה מצטרפת לעשייה הגלילית ופותחת את שעריה לכל אוהבי היין. מטולה מציעה חדרי אירוח במחירים מיוחדים במיוחד לסוף השבוע של הבוז'ולה, טיולים לזוגות וקבוצות בין היקבים והכרמים. פרטים נוספים באתרwww.metulla.co.il .
מאת: מערכת ROL
מצטרפים לחגיגות הבוז'ולה – אולה!
חגיגות הבוז'ולה הנערכות בארץ ובעולם במקביל הן סיבה מצוינת לשמוח, לשתות יין צעיר, ולפצוח במסע מסעדות וברים בעקבות ההנאה הגדולה. במיוחד עבורכם קוראי ROL – קצת טריוויה ואינפורמציה מועילה
מסעדה: אתר ROL
בחצות ליל ה-18 בנובמבר החל העולם בחגיגות הבוז'ולה 2010. האירוע נחגג תמיד ביום חמישי השלישי של חודש נובמבר, כשבחצות בדיוק נפתחים ברחבי העולם אלפי או יותר בקבוקי בוז'ולה נובו חדשים ומשמחי לבב.

הבוז'ולה הוא אותו יין צעיר, יין ביכורים, שאינו מיועד להתיישנות והשבחה אלא לשתייה מידית. יין הבוז'ולה הזקן ביותר יגיע לגיל שלושה חודשים בלבד. שמו של הבוז'ולה הוא כשם האזור ממנו מגיע יין הבוז'ולה המקורי. באזור זה, השוכן בחבל בורגונדי שבמזרח צרפת, יש שפע גבעות מוריקות ואינספור גפנים מלבלבים. הכרמים הרבים שבחבל משתרעים על פני כמעט רבע מיליון(!) דונם, והזן השולט בכרמים הללו הוא הגמאי השחור, ממנו מיוצרים יינות הבוז'ולה, שלמטרת ייצורם משמשת שיטת התססה מיוחדת הנקראת "השריה קרבונית" – התססת חלק מהיין בתוך הענבים עצמם.

לבוז'ולה ארבע קטגוריות שונות: ה"בוז'ולה נובו" היוצא בשבוע השלישי של נובמבר, ומיועד לשתייה עד חודשיים-שלושה מיום השקתו. ה"בוז'ולה" המגיע לשוק מעט מאוחר יותר. יין זה מומלץ לשתייה עד שנה מיום הביקבוק. "בוז'ולה וילאז'" המיוצר מענבים הגדלים באזור מוגדר בצפון בוז'ולה. יין זה מחזיק מעמד שנתיים ויותר מיום ביקבוקו. ולבסוף – ה"בוז'ולה המובחר (cru)" – יין שלעיתים עובר הליך השתבחות בחבית עץ אלון, וניתן לשומרו במשך כעשר שנים. יין זה מומלץ לפתוח רק לאחר שנתיים של השתבחות בבקבוק.

את הרעיון השיווקי המבריק של השקת יין הבוז'ולה ביום ובשעה מדויקת בכל רחבי העולם הגה ג'ורג' דובף, "מלך הבוז'ולה". ה"תרגיל" השיווקי שלו פרץ דרך בקידומו של היין הפשוט יחסית, וגרר תגובות נלהבות בכל רחבי העולם והצלחה מסחרית מסחררת. בארצנו לוקחים כמה יקבים חלק בייצור והשקת יין הבוז'ולה, בהצלחה יתרה.

הנה מספר פרטים על חגיגות הבוז'ולה המתקיימות החל מה-17 בנובמבר במסעדות ובברים שלנו:
במסעדת "פורטרהאוס" החלו ביום חמישי, 18.11, בחגיגת בוז'ולה עם יקבי רמת הגולן. בתפריט: יין ללא תחתית במחיר 21 ₪ לסועד. שתה כפי יכולתך... לכבוד הבוז'ולה, וכיאה לחגיגת בשרים צרפתית, החליטו ב"פורטרהאוס" להפתיע עם "קוט דה בף" 28 יום – אנטרקוט מלב הנתח על הצלע בחיתוך צרפתי, המיושן 28 יום לרכות ושלמות. כמו כן ניתן להזמין מהתפריט הרגיל שילווה את הארוחה וגם ממגוון מנות מיוחדות מתפריט הראשונות והקינוחים. אתם מוזמנים!

במסעדת "סזאר" החלו חגיגות הבוז'ולה עם ספיישל בוז'ולה ב-18 בנובמבר. כמדי שנה, ביום חמישי השלישי של חודש נובמבר החלו חגיגות הבוז'ולה במהלכן שותים את היין הצעיר מהבציר האחרון. ב"סזאר" הצטרפו לחגיגה, עם ערב שכולו "ספיישל בוז'ולה", שבמהלכו הוגשו מנות מיוחדות בהשראת הבוז'ולה...

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על