מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 12.12.2017


היות ובאנו לטעום כמה שיותר מהתפריט, המשכנו בעוד שתי מנות ראשונות מקוריות ומענגות - שיפודי סקלופ עטוף פרשוטו ופרמזן שהוגשו על פרח של עלי אנדיב, ובתוכם נחו קוביות קטנות של סלק, גזר, צנונית ופרחוני כרובית. שילוב טעמים מוקפד ונהדר. קוקטייל השרימפס הקר והטוב הוגש עם רוטב אבוקדו ופרוסות דקות של תפוחי עץ, אך מתאים יותר לצהריים חורפי שטוף שמש (ויש לנו הרבה כאלה).

אנחנו לא מוכנים לוותר על ביסק, אבל כדי לשמור מקום למנות העיקריות, אנו מקבלים כוס אספרסו עם הביסק סרטנים הטוב ביותר בארץ. שילוב אלוהי בין תמצית הטעם של הסרטן ושמנת אוורירית. משם אנחנו ממשיכים ישירות למנת הדגל - הבויאבז, מחבת לוהטת של מרק על בסיס ציר דגים בטעם אניס עדין עם כמות עצומה של מולים, קלאמרי, שרימפס, סרטנים, נתחי דגים ותפוחי אדמה. אין ספק שהדגה במיטבה בחורף, ואנו משחקים בהנאה עם מפצחי ומזלגות הסרטנים וגם סוגרים מעגל: סוף סוף אנו חולקים בבויאבז הזכור לטוב!

יכול להיות שלאייל לביא נמאס שמזהים אותו תמיד עם הים, ולכן לסיום בדקנו אותו במנה של ים-יבשה: פילה מניון עם ג'מבו שרימפס ברוטב שמנת וברנדי עם טימין. מצטערים על דלות שמות התואר – אך גם הפעם איאלץ להשתמש במילה מושלם. איזה ים נהדר. איזו יבשה נהדרת.

השף מסתובב בין האורחים ומשוחח איתם, שולט בכל הפרטים ונמצא שם משמונה בבוקר ועד שתים-עשרה בלילה. הוא הסכים אפילו לאפשר לנו סיבוב במטבח הנקי והאפקטיבי, על עמדותיו הרבות, להבות האש הגדולות, הגריל הדומיננטי, הררי התבלינים והמקררים. כאן מיישנים את הבשרים במקום, מקפידים על חומרי גלם ישראליים וטריים, הכל מסודר ומוקפד. הופתענו לגלות גם חצר מקורה ומרווחת ובה מקום לאירועים פרטיים (עד 45 אנשים), שמתאימה גם לישיבה לארוחות בוקר של סופשבוע או בכלל. נדיר שבתוך מסעדה יש חלל מופרד עם אופי אלגנטי וקליל יותר. הלוואי שמישהו יזמין אותנו לאירוע שם...

ומילה אחרונה: אי אפשר להיזכר בפעם הקודמת בה ויתרתי על קינוח בסוף ארוחה. הפעם פשוט לא נשאר מקום, אבל החוויה הייתה שלמה לחלוטין. רק אספרסו קצר ואיטלקי ממש איפשר לנו לחזור לעולם הרגיל של בחוץ. איזו חוויה.
מאת: נדב לוי
ים של דמעות שמחה
ב"רוקח 73" מוכיח שוב השף אייל לביא שהים הוא מבצרו – וכי גם היבשה לא זרה לו כלל. ההוכחה הגיעה בצורת ארוחת טעימות שכללה בין השאר ביסק סרטנים, פילה מניון עם ג'מבו שרימפס וכמובן את הבויאבז המיתולוגי
עוד לפני שהכרנו, נהנה כל אחד מאיתנו בנפרד ממסעדת "פסטיס" הנפלאה ששכנה בשדרות רוטשילד. לשנינו היו זיכרונות של ערב חורפי עם ה"בויאבז" המיתולוגי והזכור לטוב. אך לפני כשנתיים-שלוש נסגרה המסעדה ההיא ולא הזדמן לנו לסעוד שם יחד. לפני כשנה, כששמענו כי אייל לביא פתח מקום חדש ברחוב רוקח, הגענו לארוחת תענוגות כדי לחגוג יום נישואים.

שנה חלפה מאותה חוויה ואנו שוב מתרגשים לחזור ל"רוקח 73" (הפעם לארוחת טעימות), לבחון האם כל כך נעים וטעים כמו בכל המפגשים הקודמים שלנו עם אייל לביא וליהנות שוב מהדיוק שהוא יודע להפיק מחומרי גלם משובחים. חומרי הגלם של הבילוי מתבטאים כבר בחוויית ההגעה למסעדה; רוקח ריק בשמונה בערב ומגרש החנייה הצמוד והחינמי של מגרשי הטניס מאפשר כניסה חלקה (בניגודי לייסורי החנייה שחווינו בעבר ברוטשילד).

אנחנו נכנסים פנימה. איזה חלל נפלא. רצפות עץ בהירות, שולחנות בחום כהה עשיר ואלגנטי, כסאות קלועים המזמינים לישיבה ארוכה ונוחה. בזכות גודלו של החלל נשמר מרחק נאות בין השולחנות, מה שמאפשר שיחה אינטימית בין יושבי השולחן. גם התקרה האקוסטיקה הנהדרת תורמת לכך. אנו יושבים בנוחות ונהנים להסתכל על מקרר היינות היפהפה ועל הדלפק הארוך והפונקציונאלי עליו מונחים כלים יפים. החלל מצטיין בתאורה נהדרת ועמוס אלמנטים עיצוביים כמו כדים ופסלי זכוכית נפלאים. יש שיאמרו שזוהי בדיוק האיכות השקטה של אצולה אמיתית, ההיפך מנובורישיות כמותה פוגשים בהרבה מקומות בתל אביב.

בנוסף לחלל המרכזי, יש גם בר מרווח עם כורסאות בר מזמינות, וגם שני חללים המאפשרים התבודדות לזוגות רומנטיים (או ארוחות פרטיות - עד 16 סועדים). המסעדה מציעה לסוגים שונים של אנשים חוויית ישיבה המתאימה לצרכים שונים. גם החלל מעניק לארוחה איכות מיוחדת. ואכן, אנחנו נתפנק בישיבה של שלוש שעות ובין מצמוצי עונג וקריאות התפעלות קטנות, נזכה לנהל שיחה ארוכה וטובה.

ועכשיו לאוכל. כהכללה אפשר לומר בביטחון ששף לביא יודע לעבוד עם כל מה שבא מהים (וזה ממש לא כל מה שהוא יודע). אך עוד לפני העיקריות, הוגשה לנו סלסלת לחמים מחיטה מלאה ושיפון, מלווה בחמאה משובחת עם פלפל גרוס ובממרח דלעת מקורי ומשמח. הלחם הזה ישמש אותנו גם לנגב את רוטב הרוקפור הנפלא (אנחנו יודעים שאסור להתמלא מלחם, אבל זה רוטב רוקפור!) שילווה את מניפת המולים עם עירית מטוגנת קלות. לצידה נתענג על צלחת קלאמרי קריספי המורכבת מכמות נדיבה של ראשי וטבעות קלאמרי בליווי רוטב "רואיי" של פלפלים קלויים ומיונז. מושלם.

התואר מושלם הוא גם הדרך הטובה ביותר לתאר את טרטר שטייטל העגל שהגיעה כטבעת בינונית ועבה, עם כתר של עלעלי חמניות מונבטים וטריים ורוטב צ'ילי מעושן. במשך דקות ארוכות שיחקנו טניס בינינו עם המילה "מושלם". קצת אחרי זה התחילו המאבקים על מי אכל יותר ולמי מגיע מה שנשאר. וזאת לא מנה קטנה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על