מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017


העיקריות זימנו לנו אף הן הפתעות נעימות. ריזוטו שרימפס הכיל אורז נימוח, שרימפס כתמתמים ושמנמנים עטופים ברוטב סמיך של שום, בצל, יין לבן, עלעלי טימין, שמן זית, חמאה וג'ינג'ר; הגברבר [זה אני] לקח פרגיות אליו אוליו, ברוטב שמן זית, שום, מעט יין לבן ועשבי תיבול מגרים, בצירוף תפוחי אדמה חמאתיים ופריכים, מעשה נפלאותיו של הטבון העצי; אנוצ'קה לקחה פילה דניס אפוי בגריל, שהוגש עם פירה ברוטב פוטנסקה, ובעברית "בנוסח הזונה", רחמנא ליצלן. הסיפור מאחוריו הוא שבימי הביניים המאוחרים הכנסייה הקתולית לא הרשתה לזונות של פירנצה להסתובב ברחוב. רק ביום שני היה מותר להן לצאת. ומה יאכלו הן והקליינטים שלהן כל השבוע? נכון, את "רוטב הזונות", שהורכב משמן זית, עגבניות אדמדמות ובשלות, אנשובי, שיני שום מעוכות, זיתי קלמטה משובחים ומגולענים ופלפל שחור גרוס טרי. היה היסטורי וטעים.

את רצף המנות ליווה יין סינגל קברנה סוביניון 2002 של יקבי סגל. היין היה אדום עמוק, אטום, בעל גווני סגול, ארומה מפולפלת, שזיפים שחורים ופטל. חווייתו חיממה חך, הייתה מאוזנת למדיי, גילתה אפטר טייסט ארוך יחסית, עפיצות נעימה וגוף בינוני.

תרועה רמה – הצלחנו להגיע עם מספיק מקום בבטננו לאחרונות, הנחוצות לחתימה טובה. קרם ברולה מתקתק וכדור גלידת וניל טובה, סופלה שוקולד עצמתי וגעשי וסורבה פסיפלורה חמצמץ שאיזן ועידן את השוקולדיות החמאתית, צבט בחן והשרה נמנומיות עדינה. ברקע, כל אותה העת, נהנינו ממוזיקת צ'יל אאוט נעימה. אנשים טפטפו בקצב נוח ונינוח למסעדה, הנוף עשה את העבודה והאוכל דישן אותנו וסיפק לנו חוויה של שלווה טעימה.

ברוקו'ס ניתן לשבת גם בחדר פרטי, שיש להזמין לו מקומות מראש ושנסגר לאירועים פרטיים של עד 35-40 אנשים.
מאת: רועי שטיינברג
רוקו'ס - איזו מן שלווה טעימה
מסתבר שבין מטחי החדשות, הידיעות הקשות והרגעים המותחים, עוד אפשר לתפוס הרבה הנאה מאוכל טוב ובעיקר – מעט שלווה לנפש. ברוקו'ס, בר-מסעדה המשקיף לים בהרצליה פיתוח, ישמחו להעניק לאורחים את המצרך הכה נדיר הזה.
פעם קטיושה הייתה אירוע רחוק, מנותק, הייתי אומר כמעט אקזוטי, נושא לשיחה סמי-פוליטית בין ביס לדרינק, בקרב מי שחייהם אינם עוברים קרוב לגבול הלבנון ויש להם את הדרייב להראות שהם מעורבים ומצויים אקטואלית בעניינים. פעם. NO MORE. בימים האחרונים נמצאנו שאובים בעל-כורחנו לתוך מערכה קשה, לא פשוטה, נחושה מאד, אמיצה, אך בעיקר מתישה. בין דיווח חדשותי דרמטי אחד למשנהו, הנפילות בצפונה של הארץ וחוסר הוודאות האופפת, נזקקתי לרענון, לבריזה של ים, לרוגע, לניתוק, לשקט, בקיצור – לאסקפיזם גולמי, צרוף, טהור.

אנוצ'קה לא מאכזבת במשימה, את הבלונד המתבדר ברוח היא מספקת, אני את הפרוטו-טייפ המחוספס של המכונית הגברית הפתוחה, אוכל שנינו אוהבים לכרסם, ותמיד יש לנו על מה לדבר ולחוות יחד זמן נעים ומהנה. הגענו בשעות הערב לרוקו'ס, השוכנת על קו החוף בהרצליה פיתוח, בין המלונות, מגדל דניאל ודן אכדיה, סמוך למגרשי הטניס. מחלונותיה הענקיים של המסעדה נפרש נוף ימי אוורירי, השוזף את העיניים אשר מתאוות לרוגע בקווי אופק מצנני נפש וטועני השראה, מדגדג חשק לרוץ אל החוף, לשעוט אל תוך הים וליפול אל הגלים המתקצפים ונרגעים בהגיעם אל החוף.

העיצוב קליל וזורם. בתווך שולחנות בצבע אדום הרמוני, כסאות פשוטים ונוחים, אור נרות משווה לחלל נועם רומנטי, אינטימי, חמים ומתקתק. התפריט בעל גוון איטלקי, פרי יצירתו של השף האיטלקי, דינו סרטיאנו, המלהט בכשפי יצירתו הקולינארית גם במסעדת פורטפינו האיטלקית. אלא שבעוד זו האחרונה היא מסורתית יותר, שמרנית ובוגרת, רוקו'ס היא השובבה והקלילה יותר.

הבטנו לים, נפתחו לנו שערי התיאבון. לשולחן החלו זורמות הראשונות. מנת חציל איבולטיני – חצילים ממולאים בפסטה ביתית, מוצרלה, פרמז'נו וטימין ברוטב עגבניות ארומאטי, עוקצני וטעים – הונחה על מצע של 2 ברוסקטות פריכות, והיוותה פתיחה טובה; פיסות דקיקות של קרפצ'יו סינטה הוגשו עם רוטב בלסמי מוזלף בעדינות מעל, עלי רוקט פריכים ברוטב חמצמץ ופיסות נאות של פרמז'נו; עוד הוגש סלט אנטיפסטי קר, שהורכב מרצועות חצילים וקישואים קלויים, פלפלים אדומים ובשרניים, פיסות בטטה מתקתקה, עגבניות שרי, עלים ירוקים וצ'אנקס של פרמז'נו ברוטב בלסמי ושמן זית. פיצה ROCCOS הייתה הצלחה אדירה. לא כמו זו התעשייתית המוכרת במחוזותינו, אלא חוויה פיצתית ביתית ואותנטית. על מגש עץ הוגשה פיצה פריכה, מפצפצת, חרוכה קלות ובעלת גווני טעם עציים וטעימים מאד, תודות לטאבון הממוקם בפתחת המסעדה. על הבצק המשובח נמשח רוטב עגבניות, מעליו גבינת פרמז'נו עוקצת ופיסות טעימות של קורנביף אדמדם וקורץ. היה משובח!

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על