מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017
צילם: אנטולי מיכאלו


למנות העיקריות הגענו עם רצון לעוד. יאיר ידידי הזמין נתח סינטה פרוס וצרוב עם שומר, עגבניות שרי וארטישוק, ברוטב ציר בקר ויין אדום. הבשר היה עשוי ברמה גבוהה מאוד ונראה שהושקעה חשיבה כמו גם ידע בהכנת הרוטב המלווה. אני הזמנתי פילה דג לברק עם פטריות יער, שימאג'י, שמפיניון, מלך היער, מחית כמהין, עלי בזיליקום ויין לבן יבש. זו הייתה מנה קלילה ואיכותית, וניכר כי היא משדרת המון טו?ב-לב.
למרות שאכלנו לא מעט, וליווינו את האוכל בשתייה (תה הנזירים – תערובת של תה ירוק ושחור יחד עם תה ארל גריי בלו אוף לונדון, שהגיעו עם שעון עצר שמדד את הזמן האידיאלי לטבילה של התיון – היי-טק ואוכל מתמזגים) עדיין נשאר לנו מקום, וגם לא התכוונו לוותר על הקינוחים שרוקחת למסעדה נאוה בן-יקיר. אני הלכתי עם המלצת המלצר (ששוב צדק) והזמנתי קרם פיסטוק אפוי, שלווה בשכבת שוקולד ופירות העונה. מנה חכמה. יאיר הזמין עוגת מוס גבינה תל-אביבית, שהוגשה עם סלט תותים וקולי פטל ויצרה פשטות מורכבת.

הארוחה נמשכה כשלוש שעות, כשבחלק ניכר מהזמן יורד גשם כבד מחוץ לחלונות המסעדה. השילוב בין הטעמים המוצלחים, החברה החשובה והגשם שבחוץ גרם לנו לרצות להישאר עוד ועוד. כשכבר יצאנו החוצה, התבקשנו על ידי קבוצה של נשים שחגגו ב"רגב" יום הולדת להנציח אותן בתמונה משותפת. ניכר היה על פניהן שגם הן נהנו עד מאוד בבילוי שלהן במסעדה. אז אמנם לא יוצא לי לראות "האח הגדול" כי איני ממעריצי התוכנית ואני לא כל כך יודע מי זה שי רגב אבל מסעדה טובה יש לו ועוד מעריץ נוסף לו מסיבות אחרות לגמרי.
מאת: גלעד אנגלברג
האח הגדול יודע לאכול
"רגב" – כן, כן, המסעדה של משתתף ה"אח הגדול" – שוכנת בצמוד להיכל התרבות בת"א. המסעדה מציגה מטבח ישראלי יצירתי, המושפע ממטבחים ים-תיכוניים ולו התמחות מרשימה בדגים ופירות-ים. אל תלכו לשם רק כי אתם סקרנים לגבי שי רגב, לכו לשם כי האוכל שלהם מצוין!
למסעדת "רגב" הגעתי בשעת צהריים של שישי האחרון, נלחם באיתני הטבע (קצת גשם לא הרג אף אחד). את פניי קיבלה המארחת החביבה שהושיבה אותי בשולחן פנימי, המאפשר ראייה מרחבית לאורך המסעדה כולה. חיכיתי לשותפי לארוחה יאיר, שהתמהמה בחוץ, ואחרי שיאיר הגיע והתמקם לו היטב אפשר היה לגשת לסיבה שלשמה הגענו – האוכל. אבל לפני שהמתח ישבר ותוכלו לקרוא על הבחירות הקולינאריות שנעשו תחת לחץ לא מתון (כשאני רעב אני נעשה עצבני), בירור קצר העלה שהמסעדה קרואה על שם הבעלים – שי רגב, שמשתתף בימים אלה בתוכנית ה"אח הגדול". למרות שאיני צופה בתוכנית (אבל כן מכיר את המשתתפים כמובן) הסקרנות שלי עלתה. סביר להניח שמאז השתתפותו בתוכנית הידועה הרייטינג של המסעדה עלה גם הוא. אבל עם כל הכבוד לטלוויזיה ולשי רגב, אנחנו דווקא באנו בשביל האוכל, שידענו כי עליו אמון בין היתר נחי אלקין המוכשר מרמת הגולן. היינו מלאי ציפיות.

הלבטים היו אדירים אך הרעב המתמשך גבר ופתחנו בשלוש מנות ראשונות: קוקי סן ז'אק צרובות עם ערמונים וביסק סרטנים – מנה טעימה להפליא שהעלתה את סף הרעב שלי; ברוסקטה סלמון שמילאה את המקומות הנכונים; ובהמלצת המלצר המצויין עשינו שינוי מהותי בהזמנה ולקחנו בתור מנה ראשונה גם גבינת קממבר עיזים אפויה עטופה בבצק גבינת צאן ומוגשת עם ריבת שום. אין לי מילים לתאר את המנה הזאת, שהייתה ללא ספק הבחירה המוצלחת של הארוחה כולה. ובכל זאת: גבינת העיזים המשובחת הייתה עטופה בגבינת צאן עוד יותר מוצלחת והשילוב של ריבת השום (שום מבחינתי הולך עם כל דבר – פולני מה לעשות) היה מהפנט. המנה נעלמה בשניות, משאירה בחיך טעם משגע.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על