מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


את הצורצ'חלה הזו תכינו וגם תקבלו אם תשתתפו באחת מסדנאות הבישול שמקיימת לילי בראצ'ה. הסדנאות אפשרו לכם לחוות את חוויית הבצקים והממתקים הגרוזינים. הצורצ'חלה למשל עשוי מאגוזי לוז המושרים ביין ומושחלים על חוט ואז נטבלים ברפרפת של 6 סוגי קונפיטורה עם יין שאימא תינה מכינה. את המחרוזת לוקחים המשתתפים הביתה אחרי שתעזרו בהכנת המאפים שהם חלק מסעודה שלמה שמוגשת בתום הסדנה כשליל פותחת שולחן גרוזיני מעלף, מלא ומפוצץ בכל טוב, סלטים, מאפים, גריל. הכל.

ב"ראצ'ה" האווירה הגרוזינית אינה מגיעה רק מהאוכל האותנטי והנהדר, אלא גם מעיצוב המסעדה, עם כסאות עץ בריפוד פרחוני ושולחנות משובצים. גם המוזיקה שמתנגנת ברקע היא (איך לא?!) גרוזינית, וכלי ההגשה הם בסגנון גרוזיני (אם לא מגיעים הישר מגרוזיה, אחרי תחנת מעבר במטבחה הפרטי של תינה). בימי רביעי עורכים במסעדה ערב גרוזיני, עם זמר ומתופפים המנגנים ברוח העדה, ובימי שישי הקרובים תחל מסורת של קבלת שבת. שווה לבקר.

יום למחרת הארוחה המטריפה ב"ראצ'ה" סיפרתי בהתלהבות לחבריי במעבדה על האוכל הגרוזיני המדהים שאכלתי. כשפירטתי את מגוון המנות הרגשתי שאני חוטאת למסעדה, שכן לא הצלחתי להעביר במילים את מלוא הנאתי. כך הבנתי את ייחודה וגדולתה של ראצ'ה – אין התחכמויות, ולמרות ההשקעה בעיצוב היפהפה של המסעדה ובאווירה המיוחדת, סוד ההצלחה טמון בידיים מבורכות שפשוט יודעות לבשל. אני באופן אישי לא מכירה אף בשלנית שהייתה לוקחת חצילים ואגוזים ומוציאה מהם טעם גן עדן שכזה, או מסעדה אחרת בה כבש עם תפוחי אדמה וחציל היו מקבלים טעם ייחודי ועילאי כל כך. עוד לפני שהתחלנו לאכול לילי אמרה לנו שהקו המנחה של המסעדה הוא "מה שאוכלים אצל אמא אוכלים פה". אז למי מאיתנו שאין אמא גרוזינית – הבית הגרוזיני ב"ראצ'ה" פתוח לכולם ומחכה לכם.

עוד קצת פרטים חשובים:
מדי יום בצהריים, בין השעות 12:00-17:00 מתקיימים בראצ'ה אירועים פרטיים לקבוצות וארגונים, מסיבות בר-מצווה של אחרי הכותל בשני וחמישי ועוד. אם תרצו פרטים תוכלו להתקשר למסעדה.
מדי רביעי נערך במקום ערב גרוזיני בלקני עם זמר שמנגן ושר בלוויית שני מתופפים ממשפחת אלייב. לאירוע הזה יש להזמין מקומות.
ולסיום – לכבוד החורף יחנך בראצ'ה בקרוב תפריט חדש עשיר במרקים, קדירות, ותבשילים. כולכם מוזמנים!
מאת: מערכת ROL
גרוזינית בגוף ובנפש
"ראצ'ה" הוא שמה של מסעדה גרוזינית ירושלמית שלמרות שהיא די חדשה בשטח כבר הצליחה לבנות לעצמה שם של מקום ששווה לבקר בו – יש בה אוכל משגע וייחודי, אווירה חמה ולבבית ותתקלו בה בטקסים והפתעות שיפנקו אתכם כהוגן
מסעדה: ראצ'ה
לפני שהגעתי לראצ'ה לא טעמתי אוכל גרוזיני מימיי. הצצה בתפריט שבאתר המסעדה השאירה אותי מסוקרנת, כל מנה נראתה יותר זרה ואקזוטית מקודמתה. תיארתי לעצמי שיהיה מעניין, אך לא העליתי בדעתי שאתאהב במטבח הגרוזיני עד כדי כך. הגעתי עם יאיר למסעדה שנפתחה לפני כחצי שנה במרכז ירושלים, ולאחר קבלת הפנים החמימה של לילי, בעלת המקום, התיישבנו על הבר, שם יכולנו להתרשם ממגוון המשקאות הלא רגיל שהמסעדה יכולה להתפאר בו. הזמנו קברנה של יקבי ברקן, ובזמן זה הסביר לנו תומר, האחראי על הבר, כי המסעדה היא עסק משפחתי שלו, של לילי ושל אחיהם הגדול. אמם תינה מבשלת אף היא במטבח, יחד עם צוות הטבחים הגדול ומיומן. לאחר שהמסעדה נפתחה, כך למדנו, התגלה במשפחתה של לילי כוכב מטבח חדש. אחיה ישראל שחר הפך לשף המסעדה אחרי שבני המשפחה כולם גילו שיש לישראל יכולות בישול מדהימות.

למסעדה קראו "ראצ'ה" על שם חבל הארץ היפהפה בגאורגיה, ממנו הגיעה המשפחה. לילי, שלאורך כל הערב אירחה אותנו במסירות ודאגה, הסבירה לנו מעט על החשיבות המאחדת של האוכל בעדה הגרוזינית, ועל תרבות האירוח החשובה כל כך בגרוזיה בכלל ובראצ'ה בפרט. היא תיארה לנו מנהגים מיוחדים של שולחן האוכל הגרוזיני, אותם היא גם מנהיגה במסעדה. מדובר בטקס גרוזיני ייחודי שלילי עורכת לכל מי שמגיע למסעדה בקבוצה של יותר מ-10 אורחים. שם הטקס תמאנדה ובו נבחר ראש השולחן והאירוע, שפותח בסבב ברכות לפי מיטב המסורת הגרוזינית כשבידו הח'אנצי (קרן אייל שממנו שותים יין). ראש השולחן מתחיל בסבב ברכות. הוא מברך ומאחל לאורחים מה שהוא רוצה, אולי מציין את הסיבה שלשמה התכנס האירוע, ואז כולם מברכים זה את זה במעין המשך לברכה. בסוף שותה ראש השולחן את היין. הטקס מייצר דינאמיקה וחיבור בשולחן, ובורא אינטימיות נהדרת. "ממש דורשים את זה ממני", מספרת לנו לילי, "השמועה על הטקס כנראה עוברת מפה לאוזן ואנשים באים כבר מסוקרנים ורוצים גם הם לחוות את העניין. זה יפה לראות איך בהתחלה כולם אומרים שישלפו ברכה בקלי קלות, אבל ככל שהטקס מתמשך כך הם נהיים יצירתיים ונבוכים ונרגשים, ומשקיעים בברכות את הנשמה. זה אירוע מדהים. אף אחד לא נשאר זר אחרי שהשתתף בטקס הזה", מסכמת לילי וממלאה אותנו בחשק להגיע ל"ראצ'ה" בחבורה גדולה כדי ערוך שם גם אנחנו טקס דומה.

זמן הארוחה שלנו הגיע. לפתיחת התיאבון קיבלנו מגוון מנות פתיחה, ביניהן: סלט סלק אדום, גלילות חציל ממולאות באגוזים טחונים, סלט פטריות חמות, מוקפלי – סלט שעועית ירוקה, איספנחי – כדורי טפנד תרד עם הפתעות, פטרוג'ני – שכבות חציל עם מחית אגוזים, עשבי תיבול וגרגרי רימון, ועוד מטעמים מדהימים. בין טעימה לטעימה מזג לנו תומר מיין הבית, יין אדום מקסים שאותו מכינים בראצ'ה – יין בית אמיתי. בעוד אנו מתמוגגים מהטעמים המיוחדים קיבלנו בליני – גלילות בצק מטוגנות, ממולאות בתערובת בשרים ולצידם ספל קטן עם רוטב שזיפים ירוקים (לא היינו מנחשים שאלו שזיפים). בנוסף קיבלנו חינקלי, כופתאות מאודות במילוי בשר מצוין ובליווי רוטב מיונז עם נגיעות של עשבי תיבול. כבר במנות הפתיחה הודעתי ליאיר שנוסעים לגרוזיה. כל דבר היה כל כך טעים ומפתיע – טעמים חדשים שלא הכרתי בשום מטבח בעבר.

למנות העיקריות בחרנו בצ'אחני, תבשיל כבש עם תפוחי אדמה וחצילים, לצד אורז לבן טרי במיוחד. עוד אכלנו חליאה, מנה של בקר ברוטב עשיר במיוחד של רימונים ובצל. שתי המנות היו פשוט מעולות, ולשמחתנו היו שונות אחת מהשנייה, מה שמעיד על הכישרון והיצירתיות של השפים ב"ראצ'ה". אפילו האורז הלבן הפתיע אותנו בכמה שהיה טעים, כנראה שיצא מהסיר בדיוק לכבודנו.

כפי שכבר יכולתי לראות בתפריט, המטבח הגרוזיני מתבסס ברובו על אגוזים, וכן על רימונים, שזיפים ותמציותיהם. אין במטבח זה הרבה תבלינים, אך בראצ'ה לא תמצאו מנה תפלה. מרכיבי המנה נותנים את טעמיהם באופן המיטבי, מה גם שההקפדה על בשרים טריים ואיכותיים ועל הכנת כל המנות במסעדה (או "בבית", כמו שמכנה אותה לילי, ובצדק) הופכת כל מנה ב"ראצ'ה" לחגיגה אמיתית של טעמים נפלאים. לקינוח הוגשו לנו עוגיות ביתיות (ממולאות באגוזים, כמובן) וגם צורצ'חלה וצ'למאשי, ממתקים המתבססים על רפרפת יינות בתוספת אגוזים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על