מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


כפי שכבר יכולתי לראות בתפריט, המטבח הגרוזיני מתבסס ברובו על אגוזים, וכן על רימונים, שזיפים ותמציותיהם. אין במטבח זה הרבה תבלינים, אך בראצ'ה לא תמצאו מנה תפלה. מרכיבי המנה נותנים את טעמיהם באופן המיטבי, מה גם שההקפדה על בשרים טריים ואיכותיים ועל הכנת כל המנות במסעדה (או "בבית", כמו שמכנה אותה לילי) הופכת כל מנה במסעדת ראצ'ה לחגיגה אמיתית של טעמים נפלאים.
לקינוח קיבלנו עוגיות ביתיות (ממולאות באגוזים, כמובן) וגם צורצ'חלה וצ'למאשי, ממתקים המתבססים על רפרפת יינות בתוספת אגוזים.

ב"ראצ'ה" האווירה הגרוזינית אינה מגיעה רק מהאוכל האותנטי והנהדר, אלא גם מעיצוב המסעדה, עם כסאות עץ בריפוד פרחוני ושולחנות משובצים. גם המוזיקה שמתנגנת ברקע היא (איך לא?!) גרוזינית, וכלי ההגשה הם בסגנון גרוזיני (אם לא מגיעים הישר מגרוזיה, אחרי תחנת מעבר במטבחה הפרטי של תינה). בימי רביעי עורכים במסעדה ערב גרוזיני, עם זמר ומתופפים המנגנים ברוח העדה, ובימי שישי הקרובים תחל מסורת של קבלת שבת. שווה לבקר.

יום למחרת הארוחה המטריפה ב"ראצ'ה" סיפרתי בהתלהבות לחבריי במעבדה על האוכל הגרוזיני המדהים שאכלתי. כשפירטתי את מגוון המנות הרגשתי שאני חוטאת למסעדה, שכן לא הצלחתי להעביר במילים את מלוא הנאתי. כך הבנתי את ייחודה וגדולתה של ראצ'ה – אין התחכמויות, ולמרות ההשקעה בעיצוב היפהפה של המסעדה ובאווירה המיוחדת, סוד ההצלחה טמון בידיים מבורכות שפשוט יודעות לבשל. אני באופן אישי לא מכירה אף בשלנית שהייתה לוקחת חצילים ואגוזים ומוציאה מהם טעם גן עדן שכזה, או מסעדה אחרת בה כבש עם תפוחי אדמה וחציל היו מקבלים טעם ייחודי ועילאי כל כך. עוד לפני שהתחלנו לאכול לילי אמרה לנו שהקו המנחה של המסעדה הוא "מה שאוכלים אצל אמא אוכלים פה". אז למי מאיתנו שאין אמא גרוזינית – הבית הגרוזיני ב"ראצ'ה" פתוח לכולם ומחכה לכם.
מאת: לירון גז
טעימה עולמית
אכלתם כבר אוכל גרוזיני? ב"ראצ'ה" – הגרוזינית הירושלמית המופלאה – כבר ביקרתם? אם עניתם רק פעם אחת 'לא', ובוודאי אם עניתם פעמיים – אתם חייבים לעצמכם סעודה ב"ראצ'ה"
מסעדה: ראצ'ה
אוכל גרוזיני מעולם לא אכלתי. לפני שהגעתי לראצ'ה, הצצתי בתפריט באתר המסעדה, והאמת, לא ידעתי למה לצפות. כל מנה נראתה יותר זרה ואקזוטית מקודמתה, תיארתי לעצמי שיהיה מעניין, אך לא העליתי בדעתי שאתאהב במטבח הגרוזיני עד כדי כך.

הגעתי עם יאיר למסעדה החדשה שבמרכז ירושלים, ולאחר קבלת הפנים החמימה של לילי, בעלת המקום, התיישבנו על הבר, שם יכלנו להתרשם ממגוון המשקאות הלא רגיל שהמסעדה יכולה להתפאר בו. הזמנו קברנה של יקבי ברקן, ובזמן זה הסביר לנו תומר, האחראי על הבר, כי המסעדה היא עסק משפחתי שלו, של לילי ושל אחיהם הגדול ישראל, כשאת הגימורים הקולינאריים עושה אמם תינה, שגם חוזרת לבשל בבית כל יום. למסעדה קראו "ראצ'ה" על שם חבל הארץ היפהפה בגאורגיה, ממנו הגיעה המשפחה. לילי, שלאורך כל הערב אירחה אותנו במסירות ודאגה, הסבירה לנו מעט על החשיבות המאחדת של האוכל בעדה הגרוזינית, ועל תרבות האירוח החשובה כל כך בגרוזיה בכלל ובראצ'ה בפרט. היא תיארה לנו מנהגים מיוחדים של שולחן האוכל הגרוזיני, אותם היא גם מנהיגה במסעדה ליושבים בשולחנות גדולים יותר – אך את זה כבר תצטרכו להכיר בעצמכם.

לפתיחת התיאבון קיבלנו מגוון מנות פתיחה,ביניהן: סלט סלק אדום, גלילות חציל ממולאות באגוזים טחונים, סלט פטריות חמות, מוקפלי – סלט שעועית ירוקה, איספנחי – כדורי טפנד תרד עם הפתעות, פטרוג'ני – שכבות חציל עם מחית אגוזים, עשבי תיבול וגרגרי רימון, ועוד מטעמים מדהימים. בין טעימה לטעימה מזג לנו תומר מיין הבית, יין אדום מקסים שאותו מכינים בראצ'ה – יין בית אמיתי. בעוד אנו מתמוגגים מהטעמים המיוחדים קיבלנו בליני – גלילות בצק מטוגנות, ממולאות בתערובת בשרים ולצידם ספל קטן עם רוטב שזיפים ירוקים (לא היינו מנחשים שאלו שזיפים). בנוסף קיבלנו חינקלי, כופתאות מאודות במילוי בשר מצוין ובליווי רוטב מיונז עם נגיעות של עשבי תיבול. כבר במנות הפתיחה הודעתי ליאיר שנוסעים לגרוזיה. כל דבר היה כל כך טעים ומפתיע – טעמים חדשים שלא הכרתי בשום מטבח בעבר.

למנות העיקריות קיבלנו צ'אחני, תבשיל כבש עם תפוחי אדמה וחצילים, לצד אורז לבן טרי במיוחד. עוד אכלנו חליאה, מנה של בקר ברוטב עשיר במיוחד של רימונים ובצל. שתי המנות היו פשוט מעולות, ולשמחתנו היו שונות אחת מהשנייה, מה שמעיד על הכשרון והיצירתיות של השפים ב"ראצ'ה". אפילו האורז הלבן הפתיע אותנו בכמה שהיה טעים, כנראה שיצא מהסיר בדיוק לכבודנו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על