מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


המסעדה מציעה מגוון גדול של מנות איטלקיות אותנטיות, כשמלבד הפסטות והריזוטו הקלאסיים יש גם בשרים, דגים ועוד. גם 2 אופציות עסקיות מוצעות כאן בשעות הצהריים. ב"פרונטו", אגב, תוכלו לא רק לאכול טוב, אלא גם להתחכך עם אנשים מעניינים, מי ומי מכל תחומי עולם העסקים.

הגענו לרגע החשוב: בחירת המנות. כראשונה הזמנתי פרחי קישואים במילוי אנשובי, מוצרלה ופרמזן. הרעננות של פרחי הקישואים מיתנה את המליחות של האנשובי. המנה הייתה לא גדולה אבל מאד טעימה. המנה העיקרית שלי היתה רביולי ממולא במילוי מעורב מ-4 גבינות: רקוטה, פרמזן, גורגונזולה ומוצרלה - ברוטב שמנת ועגבניות. אין מה להגיד, פשוט טעים. לקינוח הזמנתי את הפנקוטה, שמנת עם פולים של קפה, ווניל ורוטב שוקולד. סיום נהדר לארוחה מרשימה שכזאת.

לעומתי, ידידתי ל' ידועה כחובבת דגים ולכן החליטה לנסות כיוון קצת שונה. בתור מנה ראשונה היא טעמה מהקרפאצ'ו פילה בקר בשמן זית, לימון ורגטה. מדובר במנה קלילה ונעימה להתחיל איתה ארוחה. כאשר הגיעה ל' לבחירת המנה העיקרית, היא לא חשבה פעמיים והזמינה את הפילה דניס - מנת דג מאוד ידועה של המסעדה (שנקראת גם "אקווה פאצה" שזה באיטלקית "מים משוגעים"). זאת גם היתה התגובה של ל' ל"אקווה פאצה" - היא פשוט השתגעה מהמנה המעולה, שכנראה הרוויחה ביושר את שמה המשוגע. לחובבי דגים זאת בהחלט מנה מומלצת. לסיום הארוחה המהנה בחרה ל' בטירמיסו - בישקוטים מושרים בקפה ושוקולד.

לסיכום, הארוחה המעולה עזרה לי להבין כיצד כמה מהגאונים הגדולים ביותר בתחום התרבות יצאו מאיטליה. אפשר להניח שאנשים כמו מיכלאנג'לו וליאונרדו דה וינצ'י יצרו את יצירותיהם הגדולות ביותר לאחר שאכלו במקומות כמו "פרונטו". איטליה מציעה שפע של ריחות וטעמים ייחודיים שבהחלט באים לידי ביטוי במסעדה הכול כך אותנטית הזאת. "פרונטו" מכוונת גבוה - ואכן פוגעת לאורך כל הדרך. המסעדה מציעה מגוון רחב של מנות נהדרות במחירים נוחים מאוד ובאווירה נעימה ושקטה, כל כך קרוב – כאן, בלב העיר תל אביב.
מאת: גלעד אנגלברג
להיות איטלקי לערב אחד
מזה 17 שנה ש"פרונטו" היא שם נרדף לאוכל איטלקי וגם נחשבת כאחת המסעדות הכי טובות שיש. לפיכך החלטנו, ל' ואני, לנסות ולפצח דרכה משהו מסוד הקסם של ארץ ה'דולצ'ה ויטה'. רביולי מעודן בליווי 4 גבינות, לצד פילה דניס מעולה, עזרו לנו להבין: הקסם הוא בטעם, בניחוח - ובאותנטיות
מסעדה: pronto
מהו סוד קסמה של ארץ המגף, מולדת המושג "לה דולצ`ה ויטה"? האם מאיטליה יצאה הבשורה על תענוגות החיים? האם האוכל האיטלקי כל כך מיוחד שהוא מצדיק הגדרות חדשות, תרבותיות או קולינאריות? ומה יש בה בארץ הזאת, שהעניקה לעולם את הפיצה והפסטה והגדירה מחדש ארוחה רומנטית כהלכתה? תשובות לשאלות אלה, בין השאר, חיפשתי שעה שהחלטתי לנסות את אחת המסעדות האיטלקיות היותר ידועות בעיר.

"פרונטו" היא מסעדה איטלקית ותיקה ומוכרת, שמאז היווסדה ב-1989 כבר הפכה לאבן פינה קולינארית ולמוסד תל אביבי של ממש. בכל זאת, לא כל יום רואים בארץ מסעדה שעברה את שתי מלחמות המפרץ...

רפי אדר, מקים המסעדה ומבעליה עד היום, נסע בשנות ה-70' לרומא למטרות לימודיות וחי בעיר כ-9 שנים. 'התקופה הרומאית' של רפי היתה טובה מאוד עבורו, ועם שובו לארץ תירגם רפי את הידע והאווירה שספג באיטליה כדי להגשים חלום – פתיחת מסעדה משלו, על טהרת המטבח האיטלקי. כך באה לעולם "פרונטו", שבה מעניק רפי ללקוחותיו ממיטב הידע והניסיון שלו בתחום. דרך התחום הקולינארי, פועל רפי רבות לשם קידום התרבות האיטלקית בישראל.

"פרונטו" שוכנת ברחוב נחמני שבמרכז תל אביב, סמוך לשדרות רוטשילד הנאות (שעכשיו מוצגת לאורכן תערוכת פסלים של שוורים, אבל זה כבר נושא לכתבה אחרת...). כאשר נכנסתי למסעדה עם ידידתי ל' קשה היה לנו שלא להבחין בעיצוב המעניין של המקום. המסעדה בנויה כטרקלין גדול, הצבוע בצבעים חמים ומזמינים. מהתקרה משתלשלות נברשות שנדלייר יפות ונוצצות, לצד תמונות מושכות עין עם טאץ' אירוטי קל. אפשר לשבת במסעדה בשולחנות או בבר, או לחילופין לתפוס איזה יום יפה ולשבת בחוץ כדי ליהנות מהשמש שמציצה לה מבין העננים בחורף התל אביבי הנעים. המסעדה עברה שיפוץ מאסיבי לפני כשלוש שנים וחצי, במהלכו נוסף לה בר חדש ומרשים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על