מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


ובכל זאת, כשהגיעו העיקריות – אנטרקוט לג. ופסטה עם פירות ים (מנת ספיישל) אליי. שתי המנות מרשימות קודם כל בדרך הגשתן – אסתטיות, מושקעות ונדיבות. לפי תגובותיו של ג' וכן מטעימות שגנבתי, האנטרקוט (ברוטב שמנת-פלפלת) היה עסיסי, עשוי במידת MW – לבקשתו של ג., אם כי רבים ממליצים על MEDIUM – טעים ולא שומני כמעט. כשמדובר באנטרקוט עסיסי, השיניים לועסות הרבה, וזה חלק מהכיף בנתח המאסיבי הזה. העובי, מרקם הבשר והטעם המצויין הפכו את אכילת המנה הזו לכיף אמיתי. לצד הבשר, הוגשו תפוחי אדמה פריכים ולידם בצל – טעמם וריחם הזכיר לי (לטובה כמובן) את הקומזיצים של הילדות – רק בלי הלכלוך והעשן.

בין הביסים שגנבתי מהצלחת שלידי, התענגתי על פסטה. שילוב של פירות ים עשויים היטב ופסטה מושקעת זו אחת מהפנטזיות הגדולות ביותר שלי. אני לא יודע אם אני מבין גדול בתחום, אבל אוכל איטלקי, כמו גם פירות ים, אכלתי הרבה, הרבה בחיי הקצרים, שבעצם כבר אינם קצרים כל כך, למען האמת... בלי להתקשקש יותר מדי (לשם שינוי מבחינתי), אומר פשוט שהיה מעולה. טעים, משביע ומגוון – בצלחת מצאתי שרימפס, בייבי שרימפס, קלמארי וצדפות עסיסיות, מעורבבים בנדיבות בפסטה המתובלת... ולו בשביל המנה הזו, אני לכאן עוד אחזור.


"פרינצ'יפסה"
רמת גן, מנחם בגין 7
טלפון: 03-6134050
מאת: תומר שי
טעם החיים
לפעמים הקוטן כן קובע. "פרינצ'יפסה", מסעדת גורמה, בשרים ואיטלקי השוכנת ברמת גן, היא קטנה במידותיה (וזה לא חיסרון!), מעוצבת היטב והעיקר - מציעה מנות ייחודיות, שעשויות ברמה הגבוהה ביותר. פסטת פירות הים של "פרינצ'יפסה" הגשימה לי פנטזיה...לא תבינו עד שתנסו
לפעמים, הקוטן כן קובע. במקרה של "פרינצ'יפסה", מסעדת גורמה של בשרים ואיטלקי השוכנת ברמת גן, החלל הצנוע הוא חלק חשוב בזהותו של המקום. המסעדה כמו ממחישה את הביטויים הנפוצים בתחום - "אינטימי" ו"משפחתי". כאן, הלכה למעשה, מכירים רוב ישובי המקום אחד את השני ובעל המקום את כולם כמעט בשמותיהם. כך, המימדים הצנועים הופכים ליתרון. העיצוב, שעשוי בטוב טעם, ממשיך את הקו ויוצר אווירה רומנטית ומרשימה - בלי שתהיה מהודרת יתר על המידה – כך שכולם יכולים לחוש פה בנוח: מאנשי העסקים המעונבים מבנייני המשרדים הסמוכים, שעומדים בתור בצהרי כל יום ומחכים שיתפנה שולחן, ועד הזוגות שבאים בערב לחפש רומנטיקה. מה'קבועים' הרבים של המקום, מהאיזור ומחוצה לו (רבים מהם סלבריטי'ס נחשבים), ועד המשפחות שבאות לאכול בשבת.

אך עם כל חשיבותו של העיצוב ועם כל הכבוד לאווירה, למסעדות הולכים, על פי רוב, בשביל האוכל - וזו בדיוק הסיבה שלשמה צריך להכיר את "פרינצ'יפסה". תפריט המסעדה מתמקד בפסטות (מעל 15 סוגים של פסטה (וזה עוד בלי הספיישלים), מנות שרק משמן אפשר להזיל ריר) ובעיקריות בשרים איכותיות, לצד מנות ראשונות, ספיישלים שונים, מבחר יינות וכמובן קינוחים – מושקעים ויוצאי דופן באמת.

הגעתי למקום עם חברי ג. ומיד החלטנו על חלוקת עבודה: המנות הראשונות שנבחרו – קרפאצ'יו בקר וקרפאצ'יו טונה, לצד לחם הבית (עם חמאה ורוטב צ'ילי בצד). שני סוגי הקרפאצי'ו, שנאכלו במהרה לצד יין קיאנטי, היו לטעמי. הבקר היה פרוס בדיוק בעובי הנכון (אולי האלמנט החשוב ביותר בקרפאצ'יו איכותי), כך שהנתחים היו עסיסיים, בלי לאבד מהעדינות של הטעם. במסעדות רבות נתקלתי בקרפאצ'יו שמוגש במשורה, ואילו כאן, לצד הלחם הרך, המנות הראשונות היתה כמעט ארוחה בפני עצמה. כצ'ופר נוסף, הוגשו לנו שרימפסים חמים בתוך שמן רותח ותוסס – הגשה ייחודית וטעם שמיימי (כמו שאסביר בהמשך, פירות ים עבורי הם פירות גן העדן).

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על