מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017

לפני שהרשו לנו להמשיך לעיקריות הוגשו לנו ספיישל שקדי עגל וקאט פילה. שכחו כל מה שהכרתם על שיפודיות עממיות והתדמית הצמיגית שהם נתנו לשקדים. אלה של פורטרהאוס הגיעו חרוכים יפה על הגריל במרקם שומני שנמס בפה כחמאה והזכיר מאוד כבד אווז, פרט לטעם הייחודי שלהם. ללא שום הגזמה, אלו השקדים הטובים ביותר שניתן למצוא בארץ. הסבר חלקי לכך הוא בבחירת החלק המובחר ביותר של השקד ובישול במים קודם העלייה על המוקד. הטענה היחידה שיש לי היא על הכמות הזערורית שמוגשת, ולמרות זאת – אם הגעתם עד לשם, אסור בתכלית האיסור לוותר על המנה הזו. 'קאט פילה' נלקח מהאזור הצר ביותר של הנתח האיכותי וחתוך עם העצם. למרות שהפילה נטול שומן, הקאט פילה שמנוני מעט יותר מהאנטריקוט ובכל זאת שומר על טעמיו העדינים. המלצה אישית – עזבו את הנימוסים בבית ואכלו עם הידיים, ממש כמו כנפיים.

אולם גולת הכותרת ומנת הדגל של המקום היא במידה רבה של הצדקה – הפורטרהאוס. הגרסה המקומית מגיע במשקל קילוגרם ובצורת T, הנחתך באופן שמכיל בתוכו סינטה ופילה, מופרדים בעצם עבה אשר מוסיפה טעמים. הסיכוי שתצליחו להתמודד עם המנה (גם כזוג) שואף לאפס. מרקמה הסיבי יחסית של המנה וגודלה מותירים אותה ככזו המיועדת לקרניבורים האמיתיים שבינינו. גם הצלחת הרגישה בכבוד שנפל בחלקה והוגשה חמה מאוד (זהירות!). השיוש היה מושלם והוסיף עסיסיות מרשימה, נתחים שהיו נאים מדי נצרבו על-ידי הפלטה החמה ופתרו את בעיית הדמים. אין תענוג גדול יותר מאומצה משובחת ומדממת היטב, שיושנה כראוי, חרוכה יפה בגריל עם שום תוספת מלבד מלח גס וכוס יפה של יין אדום בצבע כהה וטעם חזק שמעצים את תאוות הבשר, משכיח את כל צרותינו ולוקח אותנו לגן עדן, ולו לרגע אחד.

ובעניין הזה: בפורטרהאוס מבחר מרשים של בירות ויין. שווה לנסות את יין הבית – שיראז קברנה-סובניון של יקב טוליפ. זהו בלנד מנצח וחזק שתוכלו למצוא רק שם, ושיעזור לכם להתגבר על סיבי הבשר האימתניים.

בצאתנו נאלצתי לסכם שגם לאחר שנים שהמקום קיים, והפעם המי יודע כמה שביקרתי בו, ב"פורטרהאוס" מגישים סטייקים פשוט מעולים. חובה לכל חובב בשר.
מאת: יאיר אלטמן
הסטייק המושלם. כל מילה מיותרת
הישר מרמת הגולן מגיעים לתל-מונד נתחי בשר אדמומיים מפרות מבכירות שהסתובבו חופשי, ומספקים את הנאת הבשרים הדומה ביותר שתוכלו למצוא ל"פיטר לוגר" המיתולוגית
מסעדה: פורטרהאוס
מסתבר שמציאת "הסטייק המושלם" היא משימה כלל לא קלה. ימים רבים עברו ומסעדות אינספור בוקרו בכדי להגיע למסקנה שלא ניתן למצוא סטייק שכזה. הבשר, יותר מכל, מושפע מאילוצים שלא תלויים בשף, כגון: מקום גידול, תזונה ונתונים נוספים ההופכים את הצלחתה (או כישלונה) של האומצה המדממת לכאלו התלויות למעשה ביד המקרה. סטייק ציוני, טוב ככל שיהיה, לא מעפיל לרמה של הבשר האיכותי בחו”ל, ולו משום גנטיקה ושטחי מרעה שאין בנמצא כאן. ובכל זאת, מכל המקומות שסקרתי (והכולסטרול שספגתי), ה"פורטרהאוס" מתל-מונד מתקרב יותר מכולם לדרגת השלמות המבורכת של הבשר – עסיסי יותר, רך יותר ובעל טעמים חזקים שהפיקו ממני אנחת רווחה.

הבשר במסעדה נבחר בקפידה ומטופל באופן אישי בידיו של השף יוסי אסרף. המתכונים והטעמים המיוחדים נותרו בגדר סוד, ואולם מספר דברים אנו כן יודעים על האומצות של פורטרהאוס. קודם כל בפורטרהאוס נעשה שימוש בפרות מבכירות (לאחר הלידה הראשונה) וכאלו ששוטטו חופשיות באחו של רמת הגולן. בסופו של דבר, רק פרה שעולה עם חיוך על המוקד מתקבלת לגריל של המסעדה.

מביני דבר וסוסי קרבות ותיקים בתחום הלוחמה נגד הסטייקים והאומצות המדממות מכירים היטב את המסעדה, וזו מתמלאת במהירות בסועדים, לכן מומלץ בחום להזמין מקום מראש. לא אכחיש שכקרניבור מושבע, וכמכור לכולסטרול הבשרי, מקום זה מככב כאחת המסעדות האהובות גם עליי זה זמן רב, ורק העלות הלא זולה של אומצה איכותית מצליחה להרחיק אותי לפרקי זמן קצרים.

מודע לפלאי המקום הגעתי עם עורך האתר וידידי – גלעד. המיקום בו בחרו לפתוח את המסעדה נותר חידה בעיניי – אי-שם באזור התעשייה, סמוך למוסכים ושאר חורשות פלדה. גם אם אסביר לכם כיצד להגיע לא תצליחו למצוא, אז אני מוותר מראש ומעביר את האחריות למסעדה. עיצוב חמים וכפרי, המשלב עץ רב וטבעי, לקח אותנו בחמימות פנימה והשרה אווירה מתאימה. ספות לאונג' בסגנון דיינר אמריקאי ניצבות בחלק העליון, ובשאר – שולחנות עגולים. את הרצפה מחפים אריחי עץ, המשלימים את הלוק הבוקרי של המקום, כאילו לקחו את "פיטר לוגר" המיתולוגית של ברוקלין ובנו אותה מחדש בגרסה הציונית.

עיון קליל בתפריט גילה מבחר אוצרות בשר בעלויות החל מ-65 ₪ להמבורגר המקומי ועד למנות זוגיות בנות 255 ₪ (סטייק פורטרהאוס) ו-420 ₪ למיקס גריל. פתחנו את הסעודה בכוסית של מרק ארטישוק ירושלמי (אך בסגנון צרפתי) – חם וסמיך, שהגיע בקישוט עלי מנגולד (דומים בטעמם לתרד) ותימין. זוהי מנת חורפית נהדרת, שמחממת את הלב והבטן ומכינה אותה לבאות. המנה הבאה (טאליאטה) נלקחה מהמטבח האיטלקי, והייתה פתיח נוסף ומצוין: פיסות פילה בעובי של חצי סנטימטר הוגשו על גבי פלטת ברזל לוהטת עטופים בשמיכת עלי ארוגולה ופרמזן. זוהי מנה נהדרת ורצוי לזלול אותה מהר לפני שצריבת הפלטה תחסל לגמרי את עסיסיות הפילה.


הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על