מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


וזה הזמן להתייחס לשירות. המלצרים של "פורטרהאוס" חייבים לדעת מה הם מגישים. וזו תורה שלמה. את כל התורה הזו לומד צוות השירות במסעדה ומעביר אותה הלאה לנו הלקוחות. מזמן לא נתקלתי בכל כך הרבה ידע אצל מלצרית אחת. יחד עם הידע באו גם סבלנות ואדיבות אינסופיות. באמת מקצוענות ראויה לציון במחוזותינו.

לאחר שעברנו סדנת בשרים קצרה, הבחירה הפכה לקלה. למנות ראשונות הזמנו ספריבס טלה מתובל בדבש וסילאן, שהיה אחת ממנות הספיישל היומיות. הצלעות היו נימוחות וטעימות מאוד (42 ₪). סלט פורטרהאוס (כן גם אנחנו חוטאים לעיתים) התגלה כסלט המתובל בווינגרט בלסמי מתקתק, והפגינו בו נוכחות פלחי תפוח-עץ, צימוקים, עלי בייבי ונתחונים של פרמזן משובח (38 ₪). לחימום הקיבה, לפני ארוחת הבשרים, טעמנו גם ממרק היום. מרק עגבניות סמיך וטעים, המתובל בפרחי בזיליקום (30 ₪). עם כל זאת הוגש לנו לחם הבית חם, טעים ואוורירי, שאליו הצטרפו שלוש צלוחיות ממטבלי היום – פטה כבדים בעיטור שבבי פיסטוק, זיתים ושיני שום מתובלות בצ'ילי וחמאה הולנדית נימוחה.

למרות התפריט העשיר בחרתי למנה עיקרית את נתח "האונגלה", או בעברית "נתח קצבים". המון זמן שרציתי לבדוק ולטעום מהנתח, אותו שומרים בדרך כלל הקצבים לעצמם. הנתח התגלה כ-300 גרם של בשר מלא טעם וסיבי מאוד. עכשיו אני מבין את שמו. זהו בשר במלוא הדרו, לא רך מדי לא קשה מדי, ועם טעם עמוק של עוד (100 ₪). הפרטנרית שלי לארוחה הזמינה מנת פילה בקר 250 גרם (125 ₪) שהייתה אף היא מצוינת.

לסיום ארוחת בשרים מפוארת שכזו היינו צרכים להזרים קצת סוכרים בחזרה לגוף. הזמנו קרם ברולה טעים ומדויק וסורבה שרענן אותנו בסוף הארוחה (36 ₪). אנו יכולים לסכם את חווית הבשרים הזו בצורה כזו – מי שרוצה ללמוד ולדעת באמת על אכילת בשר, "פורטרהאוס" זהו המקום עבורו! הבקיאות והידע הרב אותם צוברים המלצרים אודות נתחי הבשרים (המיושנים במקום, כמובן – שכחתי לציין) וממשנתו של השף יוסי אסרף, מביאים אל המבקרים במסעדה הסבר מפורט, מדויק ומחכים, שמאפשר לכל סועד לבחור את נתח הבשר המתאים ביותר לחיכו. מי שיודע לתת לחומרי הגלם אשר ברשותו טיפול מקצועי ומעולה, ולהתייחס אליהם בכבוד, יודע גם להעניק לאורחיו את הטיפול הנכון, ולהעשיר אותם בחוויית בשרים בלתי נשכחת – אסור לפספס!
מאת: ראובן פילו
פורטרהאוס – הבשר זה האס!
אוהבים בשרים? ובכן... בתל-מונד ממתינה לכם "פורטרהאוס" המצוינת, שעושה כבוד לבשר, ושבטוח תשאיר אתכם נרעשים. את כל הידע שצריך כדי לבחור על איזה בשר ללכת תקבלו מהמלצרים, ומה שיוותר לכם הוא בסך הכל – לאכול! בשר מעולה ומענג!
מסעדה: פורטרהאוס
בתום תקופת החגים שעברה עלינו – כן כן, זו דלת הפחמימות והחלבונים – החלטנו לפנק את עצמנו ולאגור מנת בשר הגונה, לתקופת החורף הבאה עלינו לטובה. בעקבות שמועות, דיבורים ולחשושים, הבנו שיש מקום ששווה ביקור, והוא נמצא במרחק נסיעה קצרה מגוש דן. החלטנו לשים את פעמינו אל 'היכל הבשר' המדובר – מסעדת "פורטרהאוס" הייחודית.

סוף השבוע הגיע וארוחת בשרים משובחת בדרך... בשעות הערב המוקדמות הגענו אל המסעדה. לא היה קשה למצוא אותה בלב אזור התעשייה של תל-מונד, לאחר ההסבר הקצר והברור שקיבלנו מרוליק מנהל המסעדה. החננו בסמוך למרפסת העץ היפה, בחנייה מרווחת. החיוך שהיה נסוך על פני התרחב עוד יותר בראותי את מקרר הבשרים ואת תכולתו המרשימה. אט אט התפנו עיניי להתבונן גם אל שאר המסעדה. המבנה משופע עץ ונגיעות לבנות, עיצוב נקי ומרווח. פלייליסט מצוין של מוסיקת סוף שבוע – בקיצור – נחיתה רכה.

המלצרית שלנו הובילה אותנו אל שולחננו בגזוזטרה, המשקיפה על הפעילות במסעדה ובעיקר על המתרחש במטבח הפתוח. התפריט במסעדה עשיר ומגוון לאוהבי הבשר בלבד! פה ושם השתחל לו איזה סלט או בעל כנף, אבל אני בטוח שרק בשביל הנשנוש. גם ילדים ייהנו כאן ממנה בשרית הכוללת גם קינוח (50 ₪).

כאמור, תפריט המסעדה "עושה כבוד לבשר" בכלל, ובפרט לחלקים האחוריים של הבקר. מה מציעים ב"פורטרהאוס"? אז ככה - גולת הכותרת, באופן לא מפתיע אך משמח ביותר, הוא הפורטרהאוס. זהו החלק האחורי ביותר בנתח הT- בון, שמחבר את הפילה והסינטה לעצם בצורת T. הוא מגיע במשקל של 1 ק"ג ומתאים לזוג (235 ₪). איזו חגיגה... גם מקומו של אחיו הצעיר והקדמי לא נפקד מהתפריט. מדובר בסטייק T בון במשקל של 550 גרם (124 ₪) – וזו הייתה רק ההתחלה... אנטריקוט (כל הנתח, כולל העין) במשקל של 600 גרם, גם הוא מתאים לזוג (199 ₪) או אנטריקוט עם העצם (פריים ריב) במשקל 750 גרם (190 ₪). חשוב לדעת שהעצם בסטייקים מהווה מרכיב חשוב בפיזור אחיד של חום הגריל לשני הנתחים. עוד במבחר הבשרים המשגע: סינטה, ראמפ סטייק, וניו יורק סטייק – נתחים מצוינים במשקלים של 300 גרם+, שתקבלו עבורם עודף ממאה! כל האיכות הזו כתובה בתפריט ופשוט יושבת בנחת בוויטרינת הקירור, בסמוך לגריל, ומותירה את המבקרים חובבי הבשר די המומים ומלאי לבטים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על