מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


מזל שהשתדלנו והשארנו עוד פתח לתאבוננו, שכן המנות העיקריות גם הן לא אכזבו. בחרנו בדג פילה-דניס שהוגש אפוי בתנור עם ירקות שורש ורוטב יין. אי אפשר היה לוותר על קנולי (רק 52 ₪) גלילות הפסטה המצוינות הוגשו במילוי ריקוטה ורוטב בשמל (לאוהבי האוכל הצפון איטלקי). יחד עם שני אלו תוספת אחרונה הייתה מתבקשת. הזמנו סלט עיזים - ומה לא היה בו... גזר, נבטים, סלרי, חסה, גמבה, טמפורה וגבינת עיזים, סלט עשיר המשלב חמיצות, מתיקות ופריכות.

המנות המשובחות הללו יצאו ממטבחו של השף אלי קשת, שבעברו עבד במסעדת "החברים של סרג'יו" בירושלים, ואף היה בעל מסעדת "בלה-לונה" שהייתה כולה על טהרת המטבח האיטלקי. ב"פולי", התפריט כעת חדש ותוכלו למצוא בו מגוון של סלטים, פסטות, דגים, מנות מהתנור (כמו: לזניה פרמ'נה) וכמובן גם קינוחים (למשל: טורטופו כדורי שוקולד בציפוי קקאו צרפתי, בליווי גלידה עם נגיעות אספרסו איטלקי).

ב"פולי" כולם חביבים והמוסיקה מרגיעה במיוחד. העיצוב במקום מרשים וייחודי: בין קירות אבל ירושלמית, מתאפיינת המסעדה באלמנטים רבים מעץ - ריהוט נאה, רצפת פרקט, ושימו לב לתקרה שעשויה קורות עץ שביניהן מציץ לו שיח פסיפלורה ירוק ומטופח. התאורה הייחודית והמלטפת מוסיפה לאווירה השלווה והרומנטית, ואם תרצו עוד יותר פרטיות תוכלו להיכנס את תוככי המסעדה אל אזור נוסף (שאנטי משהו) של גומחות אינטימיות, בהן תוכלו להתרווח על הספות הנוחות וליהנות מאור הנרות.

לסיכום, "פולי" היא מסעדה מעניינת מאוד, בעלת שילובים היוצרים יחדיו טעם ייחודי ואווירה ביתית.
מאת: כרמית צברי
דגים וקנולי אצל פולי
ערב ירושלמי קיצי היווה תפאורה מושלמת לארוחת דגים ופסטות ב"פולי", בר-מסעדה איטלקי חלבי המתמחה בדגים. לצד הטעמים מארץ המגף מציעה "פולי", השוכנת בשכונת בקעה בבירה, גם מבחר אלכוהול גדול, ברמנים מיומנים ואווירה מזמינה ומוקפדת
מסעדה: פולי
בערב קיצי לא מוקדם ולא מאוחר מדי מצאנו את עצמנו בשכונת בקעה הנאה בירושלים, במסעדת "פולי" - מקום מומלץ לאוהבי הטעם האיטלקי החלבי, הדגים והפסטות. פולי נמצאת בתוך מתחם המלונית "בית קטן בבקעה", בתחילתו של רחוב יהודה. בכניסה תוכלו לנהוג ממש כמותנו, לשבת על הספסלים בתוך גינה פורחת וליהנות ממשב רוח נעים.

התיישבנו לנו על הבר והכרנו מקרוב את רובי הברמן, שבילה כמה שנים טובות בברים במיאמי שבארה"ב. מלצרים אדיבים החלו להזרים אלינו את האוכל: מנות הפתיחה הגיעו אחת אחר השנייה, תוך הנחייה של הצוות להותיר תיאבון, כי זו רק ההתחלה. טעמנו פוקצ'ת שמן זית עם שום ורוזמרין, ופינוק נוסף בדמות עגבניות מיובשות. היה גם אנטיפסטי שכלל: מבחר ירקות צלויים: בטטה, גמבה, חציל וקישוא, כולם ביחד היוו שילוב מצוין. עם כל זאת, הופיעה לה מנה נוספת: חציל בטחינה המוגש עם תוספות של עגבניות וכוסברה. חשבנו ששלב מנות הפתיחה הסתיים אך התבדינו, כי מהמטבח לא ויתרו לנו כל כך מהר וקיבלנו ציווי קולינארי - לנסות את מרק היום: סלרי בתפוז, שריחו נהדר וטעמו חדשני משהו. (דעו, כי מחירי המנות הללו סבירים בהחלט: הפוקצ'ה למשל מחירה רק 29 ₪).

עד להגעתם של המנות העיקריות, התמסר לנו הברמן לחלוטין ובעזרתו הספקנו לטעום כמה וכמה אופציות ממגוון סוגי האלכוהול. התחלנו עם אפטר-שוק קלאסי, ליקר מלון(nidori) , אבסינט, סנטורי(suntory) שבושל ממש מולנו עם סוכר שהוסיף לו ייחודיות, וכן דרמבויי (drambuie) רוסי-לבן ומתוק, שהוגש עם קרח (ולו רק לשם הצינון) על בסיס של: ליקר קפה (קאלוה), אבסולט וניל וחלב. אכן משקה קיץ מרענן. אחרון חביב הוגש לנו משקה הקרוי קייפריניה, המורכב מלימונים שנמעכו, עלי נענה כתושים והכול עם תערובת של קרח כתוש ומי סוכר. במקום ישנם גם יינות לרוב ועל שולחנות הסועדים היה יין אדם יבש, מרלו משנת 2005 המיוצר ביקבי רמת הגולן בעיר קצרין (ומחירו 120 ₪).

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על