מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


יותר מכולן סקרנה אותי פיצת הארטישוק והבצל המקורמל. שלפתי מלבן ונגסתי בבצק הפריך. הבצק היה חזק ופריך גם יחד, ולכן לא הייתי צריכה אף נייר או קרטון מתחתיו. מימי לא טעמתי בצק שכזה: התוספות לא זלגו וכל ביס מהפיצה חשף פריכות מענגת. הארטישוק והבצל המקורמל הוסיפו אנינות אמתית לפיצה.

בזמן שאני מתענגת מכל ביס, יובל לא בזבז זמן ושלף מיד את הסלייס עם העגבניות הצלויות והפסטו. הוא טען שאם מכינים את העגבניות הצלויות בתנור - זו חייבת להיות פיצה משובחת! ואכן, אפשר היה להבחין בפרצופו הקורן של יובל מקילומטרים... כיף לדעת שהצלחתי "לשדך" לו את הפיצה הנכונה. אחרי שיובל קצת נרגע, שאלתי אותו האם היה שווה לבוא. בפה מלא וגבות מורמות הוא פלט בנחרצות: "ברור!" עוד גול ועוד ביס, והנה הגענו גם לפיצה עם הזיתים שהייתה גם היא ממש טעימה. הזיתים שיובאו מיוון חורצנו ידנית, וטעמם שדרג ללא היכר את הפיצה.
השקנו עוד לחיים יחד עם עוד עשרות מבלים מאושרים (ולא רק בגלל התוצאה במשחק), ונהנו מאווירה של פאב אמיתי. אך לכל דבר טוב יש סוף, וכך הסתיים לו המשחק, יחד עם הלמברוסקו והפיצה.

למרבה ההפתעה ההנאה לא נגמרה: מסתבר שיתרון נוסף של הבצק הייחודי של "פיצרייה בן גוריון" בנוסף לטעם, לקמח הייחודי ולפריכות, הוא עמידותו. כך שומרת הפיצה על טעמה הנפלא גם אחרי יומיים. לא ויתרנו, ולמרות שהיינו כבר מפוצצים לקחנו עוד פיצות הביתה. יובל בחר כמובן בעגבניות הצלויות והפסטו - הפייבוריט הרשמי שלו מעתה ואילך. אני לקחתי פיצה עם גבינת פטה ופלפל חריף. כזו אני - אוהבת טעמים חזקים.

מעבר לחוויה ולטעמה המופלא של הפיצה, קסמה לנו אכפתיות של "פיצרייה בן גוריון". הצוות של הפיצרייה שואג שנהיה מרוצים, גם אחרי שכבר הלכנו כל אחד לדרכו: על האריזה של הפיצה הופיעו הוראות חימום מיוחדות לשמירת טעמיה. אנחנו יצאנו מאושרים ממשולש האהבה החדש, שהוא בעצם מלבן המכיל ריחות וטעמים מופלאים.
מאת: אודליה צדוק
עושה כבוד לפיצה
מסתבר שאפשר ליהנות מחוויית גורמה בזמןשנוגסים במאכל שהפך לאחד מסמלי הפאסט פוד. ב"פיצרייה בן גוריון" מצאנו את הדרך הטובה ביותר ליהנות מבצק פריך, תוספות טריות וטעם נהדר של פיצה מיוחדת
אין כמו פיצה חמה ומהבילה שזה עתה יצאה מהתנור. יש כאלה שמתסכלים על הפיצה כפאסט פוד, ויש כאלה הרואים אותה דווקא כמאכל מזין. כך או כך, עבורי הפיצה פותחת צוהר לעולם שלם של טעמים. אז נכון, לא כל פיצה עושה לי את זה, ובטח שלא תמצאו אותי "מתענגת" על פיצה שעשויה מבצק סתמי ורסק עגבניות. אני צריכה פיצה איכותית, אפילו משובחת. רק שלמרבה ההפתעה חווית גורמה לא תמיד מגיעה במסעדה מפוארת לצד כוס יין איטלקי. כפי שגיליתי בהמשך, עם כל הכבוד ליין, גם בירה מהחבית משתלבת נהדר עם פיצה איכותית.
אז מהם המרכיבים שעושים פיצה טובה? בצק לא עבה מידי, שיהיה פריך דיו אך מספיק עבה כדי להחזיק את שלל התוספות מבלי שיזלגו לצדדים. גם שימוש בחומרי גלם טריים ומשובחים חשוב ביותר: איכות העגבניות, הגבינות ושאר התוספות עושה את ההבדל! ואם אפשר, להשלמת החוויה רצוי שמהפיצה שלכם תוכלו ליהנות בפיצרייה שתשאיר טעם של עוד.

"פיצרייה בן גוריון" הוקמה לפני כשנתיים על רחוב בן גוריון התל אביבי ממש בסמוך לפינת דיזינגוף. כבר תקופה ארוכה שהשם "פיצרייה בן גוריון" מתנגן על הלשון והופך לחלק בלתי נפרד מהשיח התל אביבי. בזכות החוויה המהנה שמעניקה הפיצרייה למבקריה נוצר באז שהפיץ את הבשורה של "פיצרייה בן גוריון" ברחבי תל אביב, בלי לפרסם כלל. הסקרנות גרמה לי לקחת את יובל לערב של משולש מסוג חדש: אני, הוא והפיצה.

כבר בכניסה אפשר להרגיש את התכונה המיוחדת שיוצרת "פיצרייה בן גוריון". עשרות לקוחות תפסו את מקומותיהם בפינות הישיבה בחצר וצפו במשחקי היורו שהוקרנו על גבי המסכים. גם במתחם הפנימי כשרות סועדים צפו במשחק בלהט: כל אחד אוחז כוס בירה מהחבית ובין מהלך למהלך ממתין לרגע שבו יוכל לנגוס שוב מהפיצה המלבנית המהבילה.
בדלפק ההזמנות ניתן לראות את הפיצות הטריות וגם לשמוע את צלצול פעמון המבשר על יציאה של עוד פיצה חמה-חמה מהתנור. טעמן הייחודי של הפיצות ב"פיצרייה בן גוריון" הוא תוצאה של תהליך הכנה ייחודי. הבצק העשוי קמח ג'ירסולה המיובא במיוחד מאיטליה ונאפה על בסיס באורך מטר וחצי שעליו מונחות התוספות לכדי גיבוש "פיצתי"...

את הפיצה על שלל מרכיביה מכינים ביד, ללא מגע מכונה: מרוטב העגבניות, הפסטו ועד העגבניות הצלויות - כל התוספות מיוצרות ב"פיצרייה בן גוריון". העגבניות, כמו הקמח, אף הן מיובאות איטליה, הגבינה משובחת וכל שנותר לי וליובל הוא לבקש שיגזרו לנו נתח מהפיצות הריחניות שבדלפק. זו לא טעות - הפיצה נגזרת עם מספריים (תוצרת איטליה כמובן) המיועדות לפיצה. אני ויובל קיבלנו תיאבון, ביקשנו נתח עם עגבניות צלויות ופסטו ביתי, מרובע של ארטישוק ובצל מקורמלוגם סלייס של פיצה עם זיתי קלמטה יווניים. לפני שהתיישבנו במקומותינו לא ויתרנו על המבצע הקבוע הכולל בקבוק למברוסקו ב 59 ₪. מחויכים ומרוצים התיישבנו במרפסת וציפינו במשחק.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על