מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


את האירוע אירחה, כאמור, מסעדת "אצל פיני בחצר", ואי אפשר בלי להזכיר את האוכל הייחודי שהגיש פיני לרגל הערב החגיגי. בין המנות השונות נשמעו דברי ברכה והסברים שונים, מתוכם למדתי את כל האינפורמציה המועילה שהבאתי בפניכם. לכל מנה, כמובן, התלווה אחד מזני השמנים של 'חלוצה' - זה המתאים לה ביותר (בין הזנים ניתן למצוא סורי, ברנע ופיקואל, להם הוספו הזנים החדשים - פרונטויו, ארביקוינה ופישולין). ההסברים המאלפים עשו אותנו רעבים, והנה הגיע האוכל...

לאחר מרק העדשים החורפי, שהוגש לצד לחם פוקצ'ה מטוגן, הוגשו המנות הראשונות: רן בחר בסלט פאטוש עם כדורי גבינת עזים ולחם קלוי ואני, שלא מחמיץ הזדמנות לנסות עוד פירות ים, הלכתי על קלמארי ממולא בחיטה ופירות ים מוקפצים – מעולה מעולה, מעולה! פשוט חטפתי עוד ועוד מכל היושבים לצדי, שלא הבינו – הרי אנחנו עוד לפני המנה העיקרית...

כפי שכבר הזכרתי, שולבו בין המנות השונות ולאורך כל הארוחה טעימות מזנים שונים של שמן הזית, שהשלימו את טעם המנות. אני לא מומחה לשמן זית, אבל כשטבלתי את לחם הפוקצ'ה בשמן, פשוט הרגשתי טעם אלוהי (זה הרי הוא שנתן לנו "ארץ זית שמן ודבש", לא?). מי צריך יותר?

את בטננו סתם סופית הקבב - אני בחרתי קבב סורי בטחינה – (קבב מבשר בקר וכבש צלוי, מתובל ומלווה ירקות בגריל), ולא חסכתי טעימות מקבב הדגים של רן, שהגיע בתוספת תפוחי אדמה בתנור (הקבב, לא רן). ידידי, שהתהדר תמיד בקיבתו התימנית רבת הקיבולת, נשבר הרבה לפניי ופשוט לא יכול היה לאכול עוד, וכך הוכחה שוב עליונות הקיבולת האשכנזית שלי. ניקיתי את שתי הצלחות בהנאה רבה...

וכך הגיע לסיומה חוויה של אוכל ושמן אצל פיני. ואמנם נהוג לומר 'טוב שם משמן טוב', אך בתום הערב מוכן אני להישבע כי טוב שמן זית טוב מכל דבר אחר, בטח ובטח כשמלווה אותו אוכל כל כך טוב. אז למי בכלל אכפת משם טוב? אולי רק לשם-טוב לוי, אמן משובח לכשעצמו (שאשמח לכתוב ביקורת על יצירתו, אבל זה יהיה ככל הנראה באתר אחר...).

באתרים של "אצל פיני בחצר" ושל שמן 'חלוצה' תמצאו עוד הרבה אינפורמציה מועילה, מוצרים ותמונות. כתובת האתר של 'חלוצה':www.halutza.co.il
לכניסה לאתר לחצו כאן!
מאת: תומר שי
אוכל מדהים ושמן משובח אצל פיני
ארוחה מדהימה במסעדת "אצל פיני בחצר"; שמן זית מעולה, שטעמו שמיימי ומשלים את חוויית האוכל; הרבה מידע מועיל בדבר תכונותיו המועילות של שמן הזית – כל אלה ועוד הרכיבו את החוויה הייחודית שעברה עלינו, כשפיני אירח את אירוע ההשקה של "ראשון המסיק", שמן הזית של חלוצה
את מסעדת "אצל פיני בחצר" בטיילת של יפו לא צריך להציג. פיני לוי, השף הנודע שצבר כ-30 שנה של מוניטין בנחלת השבעה בירושלים, עבר בשנים האחרונות למשכנו החדש ביפו, בלי לאבד שמץ מאיכותו.

בשבוע שעבר, הזדמנתי עם ידידי רן ל"אצל פיני בחצר", לאירוע ההשקה של "ראשון המסיק" 06'/05', שמן הזית מתוצרת 'חלוצה'. לכדנו שתי ציפורים במכה אחת: המנות הנפלאות שיצר פיני לכבוד האירוע, לצד השמן האיכותי ממנו טעמנו ואודותיו למדנו.

מעבר לטעמו החיוני, נודעות סגולותיו הקולינאריות והרפואיות של שמן הזית עוד מימי קדם: מחקרים מודרניים מוכיחים כי שמן זית מסייע לתפקוד מערכת העיכול, משפר את פעולת המוח ומצויין לקליטת מינרלים בעצמות. כמו כן, שמן הזית מקטין מחלות במערכת הדם, מגן כנגד אבנים במרה, עוזר בשחרור עצירות, מעכב או מקטין את רמת הכולסטרול הרע (LDL) ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) (ולפיכך מקטין שכיחות של מחלות לב). תכונותיו טובות גם בסיוע כנגד סרטן המעי הגס, סרטן השד, וחיוני בעיכוב הזדקנות.

לאור כל אלה, רצוי מאוד להכניס את שמן הזית לתפריט הצריכה הקבוע של כולנו. מובן, שגם לגבי הטעם וגם בעניין הסגולות הרפואיות, חשובה איכותו של השמן, וכאן נכנס לתמונה שמן 'חלוצה', שהוא שמן זית כתית מאיכות מעולה, שזוכה להכרה עולמית. בלב חולות חלוצה, בקיבוץ רביבים שבנגב, ניטע ב-1995 מטע הזיתים הגדול בישראל (כיום כ-4000 דונמים). המסיק במטעי חלוצה, המושקים במים מליחים המופקים באיזור, נמצא כעת בעיצומו – והתוצאה המרשימה היא "ראשון המסיק", שמן הביכורים השנתי של 'חלוצה' – שמן זית בתולי, שלא עבר סינון או הצללה אחרי העצירה. לשמן זה חמיצות נמוכה מאוד וניחוח פירותי-עשבוני, שמקנה לו האקלים היבש.

לשם סיבור האוזן, נספר כי שמן 'חלוצה' זכה כבר 5 פעמים ברציפות באחד משלושת המקומות בתחרויות האיכות השנתיות של מועצת הזיתים הישראלית, פעמיים זכה בתואר "BEST OF SHOW" בתערוכת מזון בלוס אנג'לס, וגולת הכותרת – הזכיה בשנה האחרונה במקום הראשון בקטגוריית השמן העדין בתחרות ע"ש מריו סלינס, שעורך מדי שנה ארגון הזית העולמי במדריד. אין מה לומר – גאווה ישראלית!

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על