מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 12.12.2017


מיד כשהגענו למקום הפעלתי את שתי ידיי ורגליי השמאליות ושברתי כוס, אבל השלומיאליות שלי טופלה במהירות ומבלי שהחיוך האדיב מש משפתותיהם של אנשי הצוות. "לא נורא", ניחמתי את עצמי, "זה סימן למזל טוב", ואכן לא התבדיתי. את הארוחה התחלנו עם שורת מאזטים מצוינים, שכללו, בין היתר, חציל בטחינה ירוקה, עדשים עם עגבניות וסלרי בלווי טחינה, חציל קלוי בכוסברה ועגבניות, צזיקי וטאבולה, ולוו בשתי פוקאצ'ות מוארכות וטריות ובחמוצי הבית המפורסמים (מי שמזמין את הארוחה העסקית, זוכה לארבעה מאזטים מפתים כאלו). למנה ראשונה דגמנו קישוא עגול, ממולא בחיטה, בשר כבש ובקר, כולו שרוי בציר בקר – מנה מעולה. החיטה, שהחליפה את האורז המסורתי, יחד עם הציר המשובח, בהחלט שידרגו את מנת הממולא הסטנדרטית. מנת פתיחה נוספת היתה זנב שור, אחת ממנות הדגל של פיני. זהו צלי שמבושל שעות ארוכות בקדירה, מלווה בגרגרי חומוס, ראש שום וכוסברה. הבשר היה נימוח וטעים, והתבשיל כולו הזכיר שדרוג מצוין לתבשילי החמין הביתיים.

המנות העיקריות שלנו לא איחרו לבוא: ענבל התלהבה ממנת הדג המרוקאי, שכללה דג קוד ממשפחת הבקלה, חומוס, גמבה ופלפל חריף, וכמובן כוסברה, ואני התמוגגתי מקבב סורי, שהוגש בחלקה התחתון של טאג'ין (קדירת חרס), בלווי ירקות אפויים וטחינה, כאשר כמכסה משמש בצק שנאפה מעל, מעין "קבב הפתעה" כזה. את הארוחה המשובחת ליווינו בקברנה סובניון "גליל" וקינחנו במלבי מתוק וטעים ובשתייה חמה. אל האוכל המצויין התלווה גם שירות אדיב, חייכני ונעים של צוות המסעדה, שלא נטר לי על "תקרית הכוס".

הבריזה ציננה את ראשינו המבוסמים ואת בטננו המלאות בצאתנו אל לילה אביבי קריר. בגוף כבד, אך עולץ, אמרנו שלום ובהחלט להתראות למקום הירושלמי ליד הים, והתכוונו לכל מלה.
מאת: לירון הלברייך
לטעום ירושלים בחוף ת"א
על אף שינוי הנוף והנדודים מעיר הבירה אל מישור החוף המעבר מחצרות ירושלים הקסומות אל חוף ימה של תל-אביב לא פגע במאום בטעמים הירושלמיים האותנטיים שרוקח פיני עבור אורחיו הרעבים. הקסם נשאר ו"אצל פיני בחצר" ממשיכה להיות מסעדה נפלאה וראויה.
מסעדת "אצל פיני בחצר" וגם אני גלינו לא מכבר מירושלים וירדנו לעיר אשר ליד הים. "אצל פיני בחצר" הוא מוסד קולינארי ירושלמי ידוע ואהוב, שהחל לפעול בשנת 76', עוד לפני שהגחתי לאוויר העולם. שנים רבות חיינו זה לצד זו בירושלים, אבל איכשהו, המפגש בין החיך שלי לתבשילי הגורמה של פיני לא קרם עור וגידים בעיר הקודש. לשמחתי הרבה העוול הזה תוקן, והצדק ההיסטורי נעשה, כאן, בתל אביב.

את "חצר פיינגולד", השזורה באבנים ירושלמיות ונטועה ממש בקצה המתחם היפיפה של "נחלת שבעה", החליף פיני בנוף עוצר הנשימה של הים התל אביב-יפואי. ואכן, גם המיקום החדש של המסעדה הוותיקה אינו מבייש את נעוריה. אפשר למצוא אותה שם, נטועה בתפר שבין תל אביב ויפו, ממש ליד מוזיאון האצ"ל.

ענבל ואני הגענו למקום בדיוק בשעת השקיעה, כדי לצפות במופע הפרידה המרהיב של השמש והמים. לשמחתנו, שטח המסעדה כולל חצר שנמצאת כמעט על קו המים, ומבנה בעל שני חלונות זכוכית עצומים הפונים לים, ומאפשרים לסועדים ליהנות גם מהיופי הפראי שבחוץ וגם מהעיצוב הנעים והאלגנטי שבפנים, שכל כולו אומר "חבר'ה, תתרווחו ותיהנו, יש לכם זמן". ובאמת, "אצל פיני בחצר" היא מסעדה שכדאי לקחת בה את הזמן. החל מהישיבה על כיסאות העור הנוחים ליד השולחנות המרווחים, עבור בשירות האדיב, הנעים והחייכני, וכלה באוכל, שרובו מורכב מתבשילי קדרה בווריאציות שונות וטעימות מאד.

למסעדה חדר VIP המיועד ל-15 סועדים, ובקיץ יש גם אפשרות לעריכת אירועים בתוך המסעדה, כאשר החצר הפונה לים נשארת לשירות הסועדים המזדמנים. אבל, האטרקציה הגדולה של פיני בחצר, לפחות לטעמי, היא פיני עצמו, שרק עליו אפשר לכתוב ספר שלם. פיני חי ונושם אוכל, מאז ימי בחרותו כקצב ועד היום. הוא לא ינוח ויחפש ויתור אחר נתח הבשר הטוב ביותר ואחר הירק הטרי והטעים ביותר לרקיחת תבשיליו. המוטו של פיני – אוכל אותנטי ירושלמי, נטול פוזות, ששואב השראה ממטבחים עממיים שונים – ומוטו זה אכן משתקף בצורה ברורה במנות שהוא מכין. המדובר במנות חושניות, שמתבשלות זמן רב על הסיר או בקדירה, ותמיד עם איזה "טוויסט" קטן שמשדרג את המנה ומוסיף טעם חדש ומפתיע לטעמים שנחקקו בזיכרון מבית אמא וסבתא.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על