מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


אחרי כל זה, האפשרות של מנות עיקריות נראתה מעט תלושה ואם הדבר היה תלוי רק בנו, היינו הולכים לישון שמחים וטובי לב (ואם זה היה תלוי רק בי, הייתי מזמין עוד מהטחול). אבל זה לא היה. לא שהמנות העיקריות טריוויאליות או נדושות. גם כאן, למי שמוכן להעז צפוי טיול מרתק באיברים הפחות נחרשים של בעלי החיים.

נתחיל מהסוף. את מנת זנב השור המפורסמת לא הזמנתי. טעמתי ממנה בעבר בהנאה רבה ורציתי לנסות משהו אחר. בצידו השני של הזנב נמצא הראש ומעט מתחתיו הצוואר. לא הרבה מסעדות מגישות את הנתח הזה, שכמו הזנב דורש בישול ממושך. מאחר שהחורף פרפר פרפורי גסיסה אחרונים אל מול עינינו, ואיתו האפשרות לאכול תבשילים ארוכים וכבדים ללא נזק בריאותי מתמשך, נראה היה שלא הייתה לנו כל אופציה אחרת. וטוב שכך. המנה, המתומחרת בהגינות, הייתה מרשימה בגודלה ועשירה בטעמיה. נתח הצוואר הגיע על פירה, מלווה בירקות שורש. הבשר היה מעולה, טעים, עסיסי, רך, שומני במידה ונופל מהעצם. מנה נפלאה.

לאחר שהשבנו את הנשימה וראייתנו חזרה להתמקד, המליצה בפנינו המלצרית החביבה על קינוח שלדבריה לקוחות מגיעים במיוחד עבורו. אחרי ניסיוננו האישי, אנו מבינים מדוע. מדובר בגלידת וניל איכותית ששפכו עליה דבש, ענבים וטחינה גולמית בנדיבות, פזרו שערות חלבה ופיסטוקים קלופים והרי לכם קינוח מעולה.

כדאי לציין את השירות האדיב והמקצועי של המלצרית יפעת. ממבט מהצד נראה כי הצוות של המסעדה מתנהג כמו משפחה אחת גדולה. במשך כל הארוחה התדפקה על דלתות זיכרוני טברנה מסוימת על אי יווני. על אותו האי, העונה הסתיימה זה מכבר ובעל הבית היה עסוק בלהכין את מה שהוא תמיד מכין לאלו שתמיד שמחים למעשי ידיו. בין אם מדובר בחורף (עם החלל הפנימי הנעים) או בקיץ (עם החצר המאווררת) נראה ש'פיני בחצר' ממלאת בהצלחה את משבצת הטברנה האמיתית של העיר העברית הראשונה.
מאת: איתי לוין
תחת שמי ים התיכון
גורמה ים תיכוני מול נוף עוצר נשימה תמצאו רק במקום אחד בתל-אביב – אצל "פיני בחצר". לכו על זה ונסו את מנות הבשר שזכו לבישול ארוך ומקצועי. החיך שלכם יודה לכם
מכל האפשרויות לחגוג 100 שנים להיווסדה של העיר העברית הראשונה, האפשרות לסעוד את ליבנו ב'פיני בחצר' נראתה מהיותר אטרקטיביות. ראשית, לא צפוף. שנית, היינו רעבים, והכי חשוב – אין הרבה מקומות בעיר שמציעים, בנוסף לכל השאר, נוף. זה של 'פיני', בחצר או בפנים, ביום או בלילה, מרהיב. המסעדה ממוקמת בנקודה המדויקת שמאפשרת לראות את קו החוף והרקיע על המגדלים והמלונות התל-אביביים מימין, ואת זה של יפו, עם כנסיות ומסגדים, משמאל. הפנורמה מתאפשרת לא רק מאזור הישיבה הפתוח בחוץ, אלא גם מתוך המסעדה, הודות לחלונות גדולים הקרועים אל הנוף, ובעיקר, מהשולחן שלנו.

הראשונות עוררו את סקרנותנו ובלי לחשוב יותר מדי, הזמנו, בנוסף למבחר המזטים, גם שלוש מנות ראשונות. אל השולחן הגיעו שלוש פוקצ'ות מבריקות וטעימות יחד עם מספר פנכות של מזטים. היה שם סלט של שעועית שחורה עם סלרי וטחינה גולמית, צ'יזיקי, טחינה, חומוסים שלמים עם עגבניות מיובשות וגבינה בולגרית וזיתי קלמטה וסלט טבולה. הסלטים היו טעימים, טריים ומעוררי תיאבון. בנוסף, הזמנו לראשונות רביולי במילוי רוקפור ואגסים ברוטב שמנת ומרטיני, מנה שהתגלתה כמוצלחת למדי עם טעם כחול עדין מתמשך ורביולי שתוכו היה טעים כברו וברו היה עשוי בול. עוד הגיעו לשולחננו צמד סרדינים פתוחים לרווחה, כשכל צמד חובק בתוכו שילוב משכנע של עשבי תיבול ועגבניות מיובשות – מעין סנדוויץ' סרדין. הסרדינים היו פריכים מבחוץ ועסיסיים מבפנים והעגבניות הוסיפו טוויסט נעים למילוי.

המנה הראשונה המוצלחת ביותר לטעמי הייתה על טהרת האיברים הפנימיים. אני מודה, מדובר בטעם נרכש וסטייה אישית, אולם אם אתם חולקים אותה איתי (את הסטייה! מהמנה לא נשאר כלום), זוהי המנה עבורכם. לשולחן הגיעו שתי פרוסות של טחול שמולאו בתערובת של כבד, לב ושקדי עגל, כשכל הכבודה הזאת משכשכת בציר בקר גדוש חמאה. איברים פנימיים הם אכן עניין לא פשוט. המרקמים המגוונים, הטעמים העשירים, האסוציאציות המשתוללות. המנה של 'פיני בחצר' הייתה מעולה ומומלצת בחום. מהלב ומהטחול.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על