מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


בהמשך הוגשה אלינו במנה העיקרית החורפית האולטימטיבית: תבשיל כפרי מנתח עגל ועצם, עם ירקות שורש וניוקי. נעם התעמק בעגל ואני בניוקי – שהיוו תפנית מעט איטלקית למנה. הרמוניה. לברק בקרם שום-שמנת בליווי חיטה מעושנת סיפק הוכחה שגם דג שלא מדבר יכול לשיר בפה, כשהרוטב מכהן על תקן תזמורת ליווי מעולה. נעם המהם תוך כדי אכילה מרוב אושר, ואני שתקתי והתרכזתי בטעמים העשירים של המנה. החיטה שהתלוותה הייתה גם היא נהדרת, קלה ומדויקת.

עוד השקת כוסיות (יין ירדן היטסווין ופורט סנדמאן), מבט נוסף לעבר הים, והנה הגיעו גם הקינוחים: גלידת וניל עם סיבי חלווה וטחינה גולמית הוגשה בכוס קינוח, מעוטרת ועטופה שלל סיבי חלווה – מנה מקורית, עשירה ומומלצת. עוד התהדרנו בפרפה יוגורט עם דובדבני אמרנה: שילוב מוצלח של יוגורט מרענן עם דובדבנים רוויי אלכוהול וטעם, ובסך הכול אושר צרוף.

מסתבר כי למרות שפיני לוי כבר אינו מעניק ייעוץ קולינרי למסעדה,המסעדה ממשיכה לשמור על רמת אוכל, שירות ואווירה איכותיים ומהנים. מבט מסביבנו הראה שהמקום ממשיך להוות מוקד משיכה ללקוחות ותיקים וחדשים.

אחרי כמעט ארבע שעות יצאנו מ"אצל פיני בחצר", לא לפני שנפרדנו מאיה המקסימה ומהים הנצחי. המסקנה? עם טעמים כאלה מפתים ואווירה כה מופלאה יהיה כדאי לתל-אביבים להתארח ולאכול "אצל פיני בחצר" גם בעוד מאה שנה. אמן.
מאת: אודליה צדוק
טעם מול הים
סוד הקסם של תל אביב-יפו הוא המיזוג המוצלח בין ישן וחדש. גם "אצל פיני בחצר", השוכנת על קו הים במקום בו ת"א נושקת ליפו, תמצאו את אותו שילוב מלבב בין מסעדה מוכרת ואהובה לבין תפריט חדש ומפתה
העיר תל-אביב חוגגת מזה שנה שלמה יומולדת מאה ברוב פאר והדר, וגם אני מציינת מאה: מאה כתבות. אולי בלי כל המסיבות, האירועים והזיקוקים שהציפו את תל-אביב, אבל במקום מרהיב ואיכותי, מקום שהוא גם נוסטלגי וגם יישאר כאן עוד זמן רב – "אצל פיני בחצר". ומסתבר שגם אצל פיני יש סיבה למסיבה: המסעדה הידועה והאהובה, השוכנת על קו הים במקום שבו תל-אביב נושקת ליפו, השיקה תפריט בר וצלוחיות חדש ומשמח.

הגעתי ל"אצל פיני בחצר" לעת ערב, עם נעם ידידי. התיישבנו על הבר, השקפנו על הים הגועש, התרשמנו מהעיצוב החם והמזמין, התמוגגנו מהמוזיקה הקטלאנית שהתנגנה ברקע ואפשרה לאנשים שאוהבים לדבר (כמו נועם וכמוני...) גם לפטפט – ופצחנו ביין: מריאג' אביב 2007 של יקב ססלוב לנועם, וקיאנטי 2000 תוצרת איטליה עבורי.

שתי הכוסיות היוו התחלה נהדרת לחגיגות המאה. השירות המקסים והמהוקצע של איה הברמנית בהחלט תרם גם הוא, ואז עלתה ובאה קולקציית 2010 של "אצל פיני בחצר": גבינת ברינזה עם מיני חציל קלוי ושמן כמהין, פילה עגל כבוש, סלמון מעושן, גבינת קממבר וצ'טני מנגו. בנוסף הגיע לחם הבית, טרי מהביל ומשוח בשמן זית, עם כבושי הבית: סלק, זיתים ושום ולצידם צלוחית ירקות חתוכים. מנת הברינזה, שהפגינה אנינות ועדינות, הייתה האהובה עליי, עם הקריצה הכמהינית הארומטית והמשדרגת – מנה מדויקת ומעולה ובעיקר מתאימה לים ולאווירה אצל פיני בחצר. נעם אנין הטעם וחובב הקממבר ניכס לעצמו מנה זו ואני זכיתי בצ'טני המנגו העסיסי, ממש שתי מנות לשני עמים. פילה העגל, שהתגלה כתשובה היפואית לקרפצ'יו בשמן זית ופרמז'ן, נהנה מקונצנזוס מלא ואנחנו נהנינו ממנו עד מאוד. הנתח היה עבה יותר מקרפצ'יו ועל כן עסיסי יותר, בשרני יותר ומזמין נגיסה. ועוד נגיסה. ועוד נגיסה... מומלץ לאוהבי הקרפצ'יו, ולא רק. בגזרת כבושי הבית, הסלק הוכתר כ"הברקה" ע"י נועם, ואני הצטרפתי למחמאה. חגגנו את ההסכמה עם עוד כוסית של ססלוב, והטעם העשיר והמלא גרם לנו הרבה אושר וצחוק יחד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על