מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


למרות שעבדכם הנאמן הגיע לבד, והתפריט כולל מבחר יפה של "Steak for one", הרי שהתעלמות ממנת הדגל של המקום – פורטרהאוס בגודל המתאים לשני אנשים – גובלת בפשע. נכון, מדובר בהשקעה של $85 אך זהו מחיר פעוט עבור הסטייק הטוב ביותר ביקום.

הסטייק הטוב ביותר ביקום הוא קודם כל תאווה לעיניים: 800 גרם של סיבי בקר מדממים, שקועים במיץ בשר עסיסי, חתוכים לפיסות ברוחב 3 סנטימטרים שכל אחת מהן עטופה בחריכה דקיקה מבחוץ. מונחים בצלחת (או ליתר דיוק, בקערת ענק) שמרגישה בכבוד שנפל בחלקה ומוגשת חמה.

אחר-כך התווספה שאיפה עמוקה, ואיתה גירוי רב-עוצמה של חוש הריח ושל מרכז ההנאה במוח.

נעיצת סכין בבשר תרמה למחזה צבע אדום עז וגוון של תשוקה. הנחת מזלג בפה ועצימת עיניים הובילה לסימפוניה של טעמים שהתנגנה אצלי בפה וגרמה לי לפזם גניחות של עונג. הטעמים שהתפתחו בזה אחר זה, נימי הלשון שהתחדדו לעדין שבתבלינים, ההבנה שהשיוש מושלם, העסיסיות יוצאת מגדר הרגיל והמרקם לא ניתן להשוואה לשום דבר מוכר. מדובר בבשר כל כך רך שאם תשאירו בפה הוא פשוט יימס שם כמו חמאה. למרות סיבי הבשר הרציניים שהוא מציע, הלסת כלל לא מתאמצת. אגדות, מתברר, קיימות לא רק בסיפורים.

ומאחר שאין מקום בלי פינה ישראלית, אז מן הראוי להוסיף שבין מלאי היינות המרשים של פיטר לוגר עומד לו בגאוות יחידה הקברנה סוביניון של גמלא – ובהחלט משמח למצוא שחקנים ישראלים במסעדות הטובות בעולם.

תפריט הקינוחים מציע מספר דרכים לסיים את הקונצרט באקורד מתקתק. כולן יגזלו מכם 8.25$ נוספים ואם נותר בכם מקום וחשק כדאי לנסות את עוגת הגבינה בסגנון ניו-יורק עם מרקם קרמי וכפתור קצפת בצד. על הקפה לעומת זאת רצוי לוותר, הוא לא שונה מזה המוגש בדיינר טיפוסי, או במילים פשוטות: אמריקאים לא יודעים להכין קפה. וטיפ אחרון – הצטיידו במזומנים. אף אחד לא יודע ממש את הסיבה, אך בפיטר לוגר לא מקבלים כרטיסי אשראי. לעומת זאת הם מעניקים: מעניקים חוויה שמספקת אורגזמה קולינארית ומבהירה שטעם הוא רגש, ורגש הוא הדבר שבשבילו אנו חיים.
מאת: יאיר אלטמן
הסטייק המושלם... בעולם
כבר למעלה ממאה שנה שקרניבורים מכל רחבי העולם נוהרים אל "פיטר לוגר" ואל הפורטרהאוס המפורסם שלה. יאיר אלטמן התמודד בכבוד עם יצירת המופת כבדת המשקל הזו – וגילה את טעם החיים
מסעדה: פיטרלוגר
אחד התענוגות הגדולים ביותר הוא אומצה מיושנת כראוי, מדממת היטב, חרוכה יפה בגריל, בלי שום תוספת מלבד מלח גס. התענוג הכי גדול הוא אומצה שכזו מבית היוצר של פיטר לוגר, המפעל המשפחתי היהודי שמפיק מתוכו את פיסות הבשר הטובות בגלובוס. לא בכדי נוהרים אל המסעדה הלא מאוד גדולה הזו בברוקלין קרניבורים מכל רחבי העולם כבר למעלה ממאה שנים.

נוהרים, ומתפעלים מיצירות האומנות המדממות של המקום. למפעל שהוקם ב- 1887 הייתה נוסחה מנצחת לסטייק איכותי, סוד שנשאר כמוס עד היום. ואולם מספר דברים אנו כן יודעים על האומצות של פיטר: קודם כל הם עושים שימוש בפרות מבכירות (לאחר הלידה הראשונה) וכאלו ששוטטו חופשיות באחו (והאחו של ארצות הברית ירוק כל השנה). בקיצור, רק מי שמחייכת גם כשהיא עולה על המוקד עוברת אודישן אצל לוגר. דבר משמעותי נוסף הוא שבניגוד ליישון הרטוב שאנו מכירים בארץ, זה האוטם את הבשר על-מנת שלא יברחו ממנו מיצים, בפיטר לוגר מעדיפים את היישון היבש, הישן והטוב. נכון, שליש מהאומצה אובד יחד עם הנוזלים, אבל עבור האיכות שנוצרת כדאי לשלם בעין יפה.

גם אני חלמתי זמן רב לנגוס באומצה מדממת של פיטר לוגר, כזו שתשכיח את כל צרותיי ותיקח אותי לגן עדן, ולו לרגע אחד. כשצצה הזדמנות לביקור חברים בניו-יורק הבנתי שחובה עליי להגשים את החלום ולבדוק האם אגדות קיימות רק בספרים או שמא הפנטזיה הקרניבורית שלי תקרום עור וגידים (ובשר, המון בשר).

כדאי לציין כי רצוי להזמין מקום מראש, כשבספטמבר ואוקטובר – עת התפוח הגדול הומה תיירים – מומלץ לצלצל אפילו חודש לפני. בניו-יורק, כמו בעצם בכל היבשת הצפונית, נהוג לדרוש מאורחי מסעדות גורמה להצטייד בעניבה, אולם ב"פיטר לוגר" מעדיפים לשים את הנימוסים בצד כדי שלא יסתירו את האוכל המצוין...

מלצרים מקצועיים, שניכר בהם כי הם עובדים במקום מזה שנים רבות, קיבלו את פניי עם כוס מים קרים – בדיוק מה שהייתי צריך אחרי כיתות רגליים ממושך במיזעי ברוקלין. עיצוב הפנים של המסעדה עושה שימוש נרחב בעץ, שיחד עם דקים המשוחים בלכה כהה יוצרים חזות עתיקה ומשרים אווירה של סטייק האוס אמריקאי כפרי אך מכובד.

פתחתי בפרוסת עגבניות ובצל לצד רוטב ברביקיו מסורתי המוכן במקום ($11.5). זוהי מנת פתיחה קלאסית לחובבי פיטר לוגר. גרסה זו הגיעה בפיסות ענק גסות ברוחב סנטימטר וקצת שלא עוררו שום התפעלות מיוחדת. בזיקת הרוטב בטעם חמוץ-מתוק עם הד מעושן הוסיפה נקודות אך עדיין השאירה את המנה תמוהה במקצת, במיוחד בהשוואה למחיר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על