מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


למנות ראשונות בחרנו את הסקאלופס - 3 קוקי עסיסיים ברוטב שמנת עדין וטעים, לצד טרין הגבינות והאגוזים ששילב בין כמה סוגי ירקות קלויים (חציל, קישוא ובטטה) לבין שכבת גבינה רכה ושמנמנה עם אגוזים. המנה הוגשה עם טוסטונים מרוחים בפסטו לצד קולי פלפלים והיתה זר של טעמים, מרקמים וצבעים, פשוטה רק למראית עין ומצויינת.

כדי להתכונן לעיקריות ועל מנת ללוות עוד כמה נאצ'וס לסוף טוב, ביקשתי עוד חצי טובורג. א' היושבת לצדי הזמינה, על תקן מרענן חיך, את קוקטייל הג'ינג'ר פיירס – קר קר, עם פיסות ג'ינג'ר ואבסולוט אגסים. אבסולוטלי מרענן. מתי יתחילו למכור את זה במיציות הרחוב?

בינתיים הגיעו העיקריות. היא אוסובוקו ואני אנטרקוט. האוסובוקו היה שוק שלמה של בשר מצויין, נימוח ונופל מהעצם, שיתקבל בברכה גם על ידי מי שטלה אינה ליטרת הבשר שלו. השוק נמשחה ברוטב קרמלי באיכותו אבל לא מתוק בטעמו והוגשה על פירה לצד גרגירי חומוס, שעיגלו את טעם התבשיל.

האנטרקוט, המיושן במקום, היה נתח איכותי ועשוי בדרגת הצלייה המומלצת לכולם - מדיום רייר, עם רוטב סילאן ויין אדום עמוק טעמים. הוא הוגש על מחבת לוהטת יחד עם פירה שורשים עדין של גזר, בטטה ותפו"א וסלט קטן וחם בניחוח מזרח אסיה.

קינחנו במנה ענקית, שמספיקה ליותר משניים, של פונדט שוקולד לוהט עליו הונח כדור גלידה וניל. הכדור המיס את דרכו פנימה כמו מטאור קר דרך לבה חמה, משאיר אחריו מהומה חמה-קרה ומתוקה.
בעודנו מלקקים את דרכנו החוצה מהפונדט, שמנו לב שהמקום מלא באופן נעים וברגע שפינו את הצלחות גילינו שאנחנו יושבים באחלה בר ולא במסעדה טובה. קצת הצטערנו לעזוב, אבל מאוד שמחנו להגיע.

גם אם תימשכו תחילה אל המדפים עמוסי הבקבוקים, דעו כי במטבח מסתתרת הפרלה האמיתית. "פרלה", שמגדירה את עצמה כ"בר ואוכל", זקוקה למילה חדשה מהאקדמיה שתעשה צדק עם מה שהמקום מציע. ובקבוק הקרגנמור 12 שנה? תודה ששאלתם, מריח נפלא.
מאת: E.T
הרווח שבין הוויסקי לאנטרקוט
שורות שורות של בקבוקי וויסקי יפהפיים ימשכו תחילה את מבטכם, אך דעו כי הפנינה האמיתית נמצאת כאן דווקא במטבח. "פרלה" בר ואוכל השוכן בפלורנטין הולך על הקו הדק שבין בר שכונתי עתיר משקאות למסעדה בשרית איכותית באמת
מסעדה: פרלה
אם גם אתם, כמוני, מתלהבים למראה מדפים עמוסי שורות שורות של בקבוקי וויסקי יפהפיים, שרק מחכים להימזג אל הכוסות; אם גם אתכם מרגשת הציפייה להיכרות עם טעמים וניחוחות חדשים של וויסקי מרחבי העולם – אם התשובה היא כן, אזי לכם מיועדת הכתבה הזאת – ולכם מיועד הבר הזה: אוסף הסינגל מאלטים הגדול ביותר שאני מכיר, בצד הזה של איילון, מחכה לכם ב"פרלה". אם תהיו נחמדים יתנו לכם להריח ובהמשך יתנו לכם גם לשתות – וגם אם מדובר בהוצאה, הרי מי שאוהב וויסקי איכותי יודע שזה שווה את זה. המלצתי היא תחילה לטעום - וכך לייצר היכרות אינטימית (עוד טרם ההוצאה הכבדה יותר שלכם על אלכוהול) עם הבקבוק שילווה אתכם לשקיעה, ולרדת לעומקו ב"פרלה". זהו אפיק ההשקעה הטוב ביותר של כספכם בזמנים נמוכי ריבית שכאלה.

למרות שהמרדף אחרי הוויסקי האולטימטיבי הוא יותר מראוי, זה לא מה שהביא אותנו ל"פרלה". אנחנו הגענו בעקבות מידע על שילוב ייחודי ופיוז'ני, מעין כימרה מעניינת המתרחשת בפלורנטין. זה לא רק המסעדה המשולבת באווירה, זה לא רק הבר שמגיש גם אוכל אמיתי – מדובר כאן, ממש כמו אותו יצור אגדי בן כלאיים מאגדות יוון העתיקה שנקרא כימרה, בהכלאה שמטשטשת את הגבולות המוכרים בדרך להפוך למיתולוגיה.

"פרלה" הוא בר שכונתי במובן הטוב של המילה, השוכן ברחוב פלורנטין 8 בתל אביב ומגיש אוכל מושקע ואלכוהול איכותי. "פרלה" הוא מקום אידיאלי להגיע אליו אחרי העבודה ולהישאר בו עמוק לתוך הלילה, וזה בדיוק מה שעשינו. הגענו רעבים, צנחנו על הבר ומגוון האופציות לאוכל ושתייה בלבל אותנו. כדי להירגע, טרם הצלילה לחומרים הכבדים, הזמנו מייד בירה ונאצ'וס. הנאצ'וס, מנת בר קלאסית, הגיעו מהמטבח ולא מתוך שקית, טריים טריים, בכמות אדירה ורמת פריכות נדירה. הנאצ'וס לוו בשלושה מטבלים - סלסלת עגבניות, גוואקמולי ופנכת קרם פרש מצוינת. יחד עם הירידה במפלס הנאצ'וס בסלסלה, התחיל המקום להתמלא ולנו היה די זמן ואורך רוח להתלבט בתפריט העסקי (המוגש משבע עד תשע בערב) תחת השם "ביסטרו 7".

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על