מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


הטעמים והניחוחות בהם פגשנו בהמשך, החזירו אותי לסין. נזכרתי בעיר צ'נגדו, השוכנת בחבל סצ'ואן אשר בסין, שהיא מעין שילוב של מזרח ומערב. יש בה מוטלים לטיילים, ודוכני מזון מהיר מערבי מאפינים אותה, כמו גם מקדשים שלווים, ומסעדות מעניינות. "נוסח סצ'ואן" המוכר כל-כך בארץ איננו מתקרב לרמות החריפות המקוריות, שדרגתה בלתי ניתנת לביטוי. בצ'נגדו, כשביקשתי מנת ירקות מוקפצים בנוסח סצ'ואן, קיבלתי בקערת מתכת צ'ילי ירוק עם צ'ילי אדום, ומעט ירקות שהתחבאו מתחת לערימות הצ'ילי...

נוסח סצ'ואן של "פקין" הוא מעודן יותר: עיקרית הבשר הראשונה שקיבלנו היתה עוף סצ'ואן מוקפץ בירקות ורוטב (כאמור, המנה לא היתה חריפה יתר על המידה, כנראה מתוך התאמה לחיך הישראלי). העיקריות הנוספות היו: נתחי בקר עם חצילים – ברוטב סויה מתקתק, שהיתה מעולה, ומנת בשר לבן ופטריות טריות בנוסח סין-פאי – רוטב סויה, סויה כהה (מתקתקה) וחמשת התבלינים, שהיתה אף היא ראויה לכל שבח. אכן, בשלב הזה ניתן לומר שהייתי מלאה עד מפוצצת, אך עם זאת לא יכולתי להפסיק, ושלחתי שוב ושוב את המזלג אל הבשר הלבן, בעוד א' מתענג על מנת פירות-ים גדולה ומרשימה (מולים, קלמרי, שרימפס וסרטנים), ברוטב מתקתק וטעים. יש לציין, כי מנה זו תהיה חלק מתפריט הלילה של המסעדה, אשר יושק בעוד כחודש. כרגע היא אינה קיימת בתפריט (קיימות בו מנות שונות של פירות ים), היא מנה לזוג, גדולה ונדיבה, ומחירה 99 שקלים – מבחינתי שווה מאוד.

מן הראוי גם לציין את מנת אטריות-הירקות, אשר קיבלנו עם המנות העיקריות. את האטריות מכינים במסעדה עצמה, דבר שבהחלט מורגש בטעמה הטוב של המנה. מחירי המנות בהחלט זולים (38 שקלים לאטריות, 58 שקלים למנות הבשר), והתמורה ראויה ומספקת.

על מנת לנקות את החיך (כפי שאומרים המומחים) ולהכין את עצמנו למנה האחרונה, השקינו עצמנו בתה ירוק סיני, שהיה בדיוק במקום. חשוב לציין כי הסינים, ששותים את התה ללא סוכר, מייחסים לו חשיבות טקסית גדולה, אבל זה כבר נושא לכתבה אחרת... שתו ללא המתקה וכך תיהנו מטעמו הייחודי של התה.

לקינוח קיבלנו ליצ'י, אננס ובננה מטוגנים מצופים בבצק, ברוטב קרמל ואגוזים. טעים, משמין מאוד (ועילה לייסורי מצפון עתידיים), היווה הקינוח סיום מתוק לערב מהנה.
מאת: נעמה, כתבת ROL
על סצ'ואן מעודן ונפלאות בשר לבן
הטעמים והניחוחות שפגשתי ב"פקין סושי-בר" הוותיקה ביד חרוצים החזירו אותי לסין כמו במנהרת זמן. בתוך מגוון רחב של מנות וטעמים מופיע גם עוף סצ'ואן מוקפץ, שטעמו מעודן ולא חריף יתר על המידה. עיקרית בשר לבן עם פטריות, צלחת עמוסת פירות ים ותה סיני ירוק ללא סוכר הותירו את א' ואותי מרוצים עד הגג
למסעדת "פקין סושי-בר" שברחוב יד חרוצים ותק של שלושים שנה כמעט, והיא מחלוצי המסעדות הסיניות בתל-אביב – ובארץ בכלל. המסעדה מציעה תפריט סיני בעיקר, לצד סושי ומנות תאילנדיות או וייטנאמיות שונות. התפריט מגוון ועשיר מאוד: ממרקים, מנות ראשונות, מנות טופו וירקות ועד עוף, בקר, פירות ים, בשר לבן, ספריבס, מנות ברווז ונודלס, כולן ברטבים מגוונים ושונים זה מזה. המבחר עצום, ואין ברירה – תצטרכו לחזור שוב ושוב, ולטעום עוד ועוד...

המסעדה גדולה למדי ועיצובה פשוט ונעים: עץ וצבעי אדום חזק, שהוא מאפיין בולט בתרבות הסינית (מקדשים, בגדי הנזירים). אנחנו (לצדי היה א' - הפעם בעילום שם...) התמקמנו באיזור הכורסאות של המסעדה, והתחלנו בסעודה.

כמנה ראשונה קיבלנו מרק וון טון (כיסוני בצק דקים, ממולאים). הכיסונים היו ממולאים בעוף, ובטעמו של המרק, שהכיל גם ירק ירוק, הורגש סומסום, מה שמצא חן בעיני. הירק היה טעים, כך שהייתי שמחה אם המרק היה עמוס אפילו יותר בירק... בהמשך קיבלנו אגרול ירקות ואגרול וייטנאמי טעים, ממולא באטריות שעועית (הידועות גם כאטריות "צלופן" – דקות ושקופות) ופטריות. הרוטב שהוגש לצדו היה על בסיס חומץ, עם בצל ירוק וצ'ילי, וטעמו הטוב הוסיף הרבה.

הזמנו קומבינצית דים-סאם, שבלעדיה לא הייתי מוכנה להעביר את הערב. כיסוני דים-סאם הם אהבתי הגדולה במטבח הסיני, ובמשך שבועות בזמן שהייתי בסין, הם לא הצליחו להימאס עליי (אפילו התערבתי על כך עם החברה איתה יצאתי לטיול!). הכיסונים שקיבלנו היו משני הסוגים: מאודים ומטוגנים, והם הוכנו מסוגי בצק שונים ובמילויים שונים: עוף ואפונים (טעים מאוד), בקר בחמשת התבלינים (תערובת ייחודית במטבח הסיני), שרימפס, בטטה או תערובת של דגים טחונים. הכיסונים הוגשו בסלסלת הבמבוק המסורתית, ולצידם רוטב סויה.

בשלב הזה, הגדרנו למלצרית את סף-השובע שלנו באחוזים: אני הגעתי ל-85 אחוזים, ואילו א' הגיע ל- 55 אחוזים בלבד... אם כן, הגענו למסקנה המתבקשת – יש לנו מספיק מקום למנות העיקריות...

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על