מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


כמו כן, במקום מוגשים בשרים, דגים, פירות ים ובעצם, חוץ מצ'יפס וחומוס יש כאן הכול... תוכלו למצוא במקום גם ארוחות עסקיות שכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח ושתייה קלה, או כוס יין במחיר אטרקטיבי (52 ₪). האוכלוסיה ב"פסטו", כמו התפריט שלה, מאוד מגוונת וכוללת משפחות וצעירים לצד אנשי עסקים, כדורגלנים וסלבריטיז מקומיים.

ונעבור לאוכל:
בתור מנה עיקרית הזמנתי את מנת הביף סטרוגונוף שמורכבת מחתיכות פילה בקר ברוטב חרדל, שמנת פטריות ומלפפון חמוץ. המנה מוגשת על מצע של אורז ומלווה בפלחי ירקות טריים. המנה היתה גדולה, נדיבה מאוד ועשויה היטב. הבשר היה נימוח וטעים והמלפפון החמוץ יחד עם החרדל הוסיפו צבע למנה. גם האורז והירקות היו במקום והתאימו למנה. המנה לא זולה אמנם (84 ₪), אך היא בהחלט שווה את זה למי שרוצה לטעום משהו מיוחד. ידידי ערן החליט להיצמד לתפריט האיטלקי והזמין את מנת הפסטה פנה רגאטו (46 ₪), שלדברי איציק היא אחת המנות היותר פופולאריות במסעדה. המנה עשויה ברוטב שמנת, עגבניות, שום, טרגון ותערובת של ארבע גבינות. ערן הזמין את המנה לפי ההמלצה בתפריט – בצורה של צינורות - וציין לטובה את השילוב שיצרו ארבע הגבינות ואת איכותן. כמות השום הייתה מדויקת והשתלבה היטב עם רוטב השמנת והטרגון.

למרות שהמנות היו מאוד נדיבות, נשאר לנו מקום לסיום מתוק. בתור מנה אחרונה אני הזמנתי עוגת גאיה על בסיס שוקולד לבן אפוי, מוס שוקולד בלגי בטעם אגוזים, מוס שוקולד לבן וציפוי גנאש לבן. גם פה המנה הייתה נדיבה וניכר כי השוקולד איכותי ביותר. ערן הזמין עוגת פאי תפוחים חמה, שלוותה בקצפת ושני כדורי גלידה. איציק סיפר לנו שבקרוב הם יוצאים בתפריט קינוחים חדש, שעליו ינצח הקונדיטור טל חזן. עם הקינוח שתינו קפה חם וסיימנו בהרגשה טובה של שובע. כשסיימנו לאכול יצאנו החוצה לשדרות מוריה בדרך ליום של כיף בים. אז אם אתם מזדמנים לחיפה הצפונית ובא לכם לאכול איזו ארוחה טובה ולהרגיש במרכז העניינים, הגעתם למקום הנכון - מסעדת "פסטו" בעיר מציעה אוכל מגוון ועשיר באווירה נוחה ונעימה.
מאת: גלעד אנגלברג
דרום איטליה בצפון ישראל
מסעדת "פסטו" החיפאית מגישה תפריט עשיר באופן יוצא דופן, שמעבר למגוון בשרים, דגים ופירות ים, מציע אוכל איטלקי מצויין ופסטות ייחודיות בסגנון העסיסי של דרום איטליה. המנות נדיבות, האירוח אדיב והאוויר החיפאי עושה טוב בנשמה. לתשומת לבכם, תל אביבים יקרים!
מסעדה: פסטו Pasto
בסוף השבוע נסעתי לביקור משפחתי בחיפה. מקובל אמנם לחשוב שמבחינה קולינארית אין מה להשוות בין ת"א, עיר מגורי הנוכחית, לחיפה (אודה ואתוודה: היום גם אני סבור שחיפה נמצאת בפיגור של כמה שנים טובות בתחום...). יחד עם זאת, נחמד לגלות מקומות שסותרים את הכלל: נפלה בחלקי ההזדמנות לנסות את מסעדת "פסטו" בעיר, שאותה אני מכיר עוד מתקופת התבגרותי בצפון.

הגעתי למסעדה השוכנת בכיכר ספר במרכז הכרמל עם חברי הטוב ערן, ביום שבת אביבי ונעים. המסעדה נמצאת בלב אזור מרכז הכרמל, ברחוב מוריה. הרחוב, שהוא אחד המפורסמים בחיפה, הפך עם השנים לרחוב מרכזי, עמוס בפאבים אופנתיים ומשמש בית חם לסצינה החיפאית הגועשת. אני מניח שהתל אביבים שקוראים עכשיו מלגלגים ואומרים לעצמם שחיפה היא עיר פועלים ושאין בה חיי לילה. לאותם הקוראים אני מציע לבוא לחיפה באחד מימי סוף השבוע ולנסות להשיג מקום באחד הפאבים, בתי הקפה או המסעדות שצצו בשנים האחרונות ברחוב. רחוב מוריה עמוס לעייפה בהמוני בליינים מכל גווני האוכלוסייה, שנהנים לבוא ולחגוג עם אלכוהול טוב ולשכוח מהעבודה והשבוע הקשה שעבר עליהם. מסעדת "פסטו", שלשם היכרות עמה התכנסנו כאן, מייצגת פן קולינארי ובלייני ראוי לשמו גם בסטנדרט התל אביבי.

"פסטו" (פירוש השם באיטלקית: ארוחה) קיימת כ-10 שנים ונחשבת כבר למוסד חיפאי ידוע. על האוכל מנצח השף אבירם לניר, שעבר התמחויות רבות בחו"ל ובתל אביב, אבל את רזי וקסמי המטבח האיטלקי למד מקרוב מלורנזו, שף איטלקי אותנטי שעבד במסעדה כחצי שנה ו"יובא" במיוחד מדרום איטליה (שם, כפי שהסביר לי איציק הבעלים, יודעים לבשל את האוכל האיטלקי האמיתי). בנוסף, איציק דואג לנסוע מידי פעם לחו"ל ולהתעדכן בכל מה שקורה בתחום המזון בכלל - והאוכל האיטלקי בפרט.

כשהתיישבנו להזמין, לא יכולנו שלא לשים לב לתפריט המגוון שהונח על השולחן. עם כל ניסיוני הרב בתחום הקולינארי והמסעדות הרבות שזכיתי לפרנס, ראיתי תפריטים מעטים שכל כך מגוונים ועשירים כמו זה של מסעדת "פסטו". כאן מתמחים בהכנת 60 סוגי רטבים שונים של פסטות, 25 מרקים ו-40 סוגים של סלטים(!).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על