מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


אנצל את רגיעת הרעב הראשוני, בעודנו מתכוננים לעיקריות, בשביל מעט רקע ומבט סביב: "פאשה" היא בר-מסעדה טורקית, שמטבחה הוא בעיקרו טורקי - אורפלי. האורפלים הם מצאצאי הארמים (הנזכרים בתנ"ך) ואזור משכנם הוא בגבול טורקיה - סוריה. סגנונו של המטבח הייחודי הזה, שנוצר באזור התפר שבין מדינות ותרבויות, דומה וחופף במידה רבה למטבח הטורקי הקסום, אך סיפח אליו אלמנטים רבים מאיזורים שכנים. ניתן למצוא כאן מאכלים שונים ואופני תיבול שמוכרים גם בסוריה, עיראק ומקומות נוספים, לצד "פיתוחים" מקומיים ומקוריים.

למסעדה חלל נרחב, בעל שני מפלסים בהפרש גובה קטן (כולל איזור עישון). במפלס התחתון יש בר שתייה נאה, לידו ניתן גם לאכול. העיצוב אסתטי, משלב מודרניות תל אביבית עם אלמנטים מזרחיים מעודנים, כגון תמונות אווירה, מרצפות מעוטרות וגומחות מוארות בצורת חצי סהר. התאורה נדיבה, ומעומעמת קלות באיזור הבר.

בתום ההסברים שקיבלנו על ייחודו של המטבח הטורקי - אורפלי ולאור איכותן של המנות הראשונות, ציפינו להמשך מיוחד בהחלט. הגיע זמן העיקריות... ש' הזמינה מחשיא חמוד (32 ₪), שמוגדר כמנה ראשונה, אבל לצרכיה התאים כעיקרית. מדובר בממולא עסיסי, שכשמו כן הוא – חמוד בהחלט. משמעות המילה 'מחשיא' הוא ממולא, ו'חמוד' הוא חמוץ, חמצמץ. תגובותיה של ש' הגיעו לדרגת 110 דציבלים! (לסיבור האוזן תרתי משמע, עוצמה של מופע רוק ממוצע). אני קיבלתי את ההמלצה של רוית לאורפה קבב (48 ₪), מנה מיוחדת שגם היא ממנות הדגל של הסגנון האורפלי (ומכאן הכינוי 'אורפה') – 6 קציצות על גריל עם עגבניה קלויה, בצל, פטרוזיליה וטחינה ירוקה בצד. כתוספת, הגיע אורז צהוב (עם ירקות, פלפלים, שקדים קלויים, גזר וקישואים). למרות שכבר לא הייתי ממש רעב בזכות המנות הנדיבות, התמודדתי בכבוד עם הקבב המצויין וסיימתי הכול כמו ילד טוב (איך אפשר אחרת?), בעודי טובל את הקציצות והעגבניה ברוטב הטחינה, גונב קצת מהאורז – ומתחרה באנחות ההנאה של ש' בזעקות משלי, שהגיעו לדרגת 120 דציבלים (אם התעניינתם, דומה לעוצמת קול של מכונות במפעל תעשייתי – רעש שכבר עשוי ממש להזיק לשמיעה).

שבעים ובהחלט מרוצים, לא יכולנו – וגם לא רצינו - להתחמק מקינוח מעדן חלבה (28 ₪) עם גלידת וניל וסילאן (סירופ תמרים), כזה שלא ישאיר אדיש גם את מי שאינו חובב אולטימטיבי של מתוק בכלל, או חלבה בפרט. מתוק להפליא ונמס בפה. היות ועייפים היינו, הדציבלים שככו, אבל לא ההנאה. ארוחה משביעה, טעימה וייחודית, במחירים הגיוניים בהחלט, ומנות שזכו לתגובות נלהבות וקולניות בצדק גמור. לאחר תה טורקי טהור לסיום, התגלגלנו בדרכנו הביתה.
מאת: תומר שי
פאשה: לאכול טורקי ולצעוק (מעונג)
"פאשה" היא בר-מסעדה טורקית, שמטבחה הוא טורקי - אורפלי (אזור בגבול טורקיה וסוריה). כסגנון שנולד באיזור שבין תרבויות, למטבח האורפלי ייחוד משלו, עם מאכלים טורקיים מוכרים כמו לחמה ג'ון ומחשיא חמוד ומנות יוצאות דופן כגון אורפה קבב. גם הסלט הירוק (ברוטב טחינה ושומשום), הפשוט לכאורה, זכה לתגובות נלהבות של ש' ושלי, שנאמדו במד דציבלים אותו אימצנו לשם המחשת מידת הנאתנו הגדולה. השולחנות השכנים נזקקו לאטמים
בשידורי טלוויזיה של משחקי NBA ברשתות האמריקאיות, נהוג מדי פעם במשחקים סוערים במיוחד להשתמש ב"מדד דציבלים", כלומר במדידה ווקאלית מדויקת של עוצמת הקול באולם. המטרה היא להמחיש לצופי השידור את גודל הדרמה במהלך המשחק המותח ואף להעצימה, על ידי מדידת הרעש שמפיקים מגרונם עשרות אלפי האוהדים הנלהבים.

אל חשש, זה לא שפתחנו מדור ספורט בפורטל ROL (עם כל חיבתי לכתיבת מאמרים בנושא). פשוט עלה בדעתי להשתמש בווריאציה של אותו מדד דציבלים, לשם המחשת מידת ההנאה מחוויית הארוחה במסעדת "פאשה". בתפקיד הקהל המתלהב: ש' המורעבת, שנלוותה אליי לסעודה. בתור מד הווליום: אנחות ההנאה שלה ושלי מהמנות השונות שהוגשו לשולחננו. בתפקיד שדר הטלוויזיה: עבדכם הנאמן. בתור האולם המארח את הדרמה - מסעדת "פאשה" התל אביבית, השוכנת ברחוב הארבעה הבלייני.

היות ומורעבים היינו, מיהרנו למנות הראשונות, כשמקובלות עלינו לחלוטין המלצותיה של רוית, המלצרית הבקיאה והחביבה להפליא. אני ביקשתי שתמליץ על מנות הדגל, כמו גם שותפתי לארוחה, שהוסיפה כדרכה הסתייגות של צמחונות (איסור בשר חמור, מקדמת דנא). לשולחן הגיעו קציצות כרישה (קציצות ללא בשר, מטוגן עם ארומת בצל חזקה – 20 ₪), חציל בלאדי (חציל קלוי בגריל, מוגש בטחינה עם עשבי תיבול ועגבנייה – 32 ₪) וסלט עלים (עלי בייבי ועגבניות שרי ברוטב טחינה ושומשום – 28 ₪). שלוש המנות הללו (שהיו מקובלות בשני הצדדים של השולחן, כולל הצמחוני כמובן) התקבלו בהתלהבות רבה, כשהסלט הירוק זוכה לתגובה קולנית בהחלט (הערכה: כ-90 דציבל). החציל טעים ומיוחד, בין השאר בשל העובדה שהוא חציל אורגני ונטול מרירות. הסלט הירוק, למרות פשטותו לכאורה, הוא באמת מדהים, בעל תיבול ייחודי, רוטב טחינה שומשום דומיננטי וחיוניות יוצאת דופן. הפשטות כגורמה, עממיות עם טוויסט מקורי.

אני, כקרניבור וחובב אותנטיות, לא ויתרתי על הלחמה ג'ון - מאכל שכבר מוכר במקומותינו ומוגש במקומות רבים. אבל כנראה שצריך להגיע למסעדה מתמחה עם מטבח אותנטי אמיתי, כדי להבין מהו לחמה ג'ון טוב באמת. מדובר במאפה דגל של המטבח הטורקי, שדרכים רבות להגשתו, אך בעיקרו הוא מאפה דק ועגול, שעליו בשר בקר קצוץ דק ועדין, עגבניות ובצל בערבוביה, שהיא חגיגה לעין ולחיך. מאכל שאינו מכביד ומהווה מתאבן מושלם - גם הוא זכה מצדי ל-90 דציבלים (לשם הידע הכללי, עוצמת קול השקולה לרעש של אופנוע בנסיעה...).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על