מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 13.12.2017


דוגמה טובה לכך היא מנת הקריספי שומשום, שנכללו בה סלמון, דניס, טונה ושיאטקי עטופים בשומשום חם. מנה שלמרות שהינה רחוקה מלהיות חדשנית בנוף הסושיות המקומי, הייתה פריכה טרייה ומהנה במיוחד. עוד דוגמא שאני זוכרת לטובה היא הקדאיף רול – 8 יחידות בציפוי קדאיף, עם סלמון בטמפורה, אבוקדו, מנגו וגבינת עיזים – שהייתה פשוט מעדן!

למרות שבן זוגי רחוק מלהתלבש, להתנהג או להריח כמו גבר איטלקי, משום מה הוא נוהג להזמין, מכל תפריט שמציע זאת, מנת ריזוטו. יהיה המטבח אשר יהיה. הפעם הדייסה שלו הייתה ברוטב שמנת, קוקוס וציר בקר עם שרימפס ונתחי פילה בקר, מנה שלעניות מומחיותו הריזוטואית הייתה לא פחות ממשובחת. אני לעומתו, מתוקף היותי הרפתקנית ובעלת חיך ברזל, הזמנתי 'ספייסי נודלס' – מנת אטריות ביצים מוקפצות עם נתחי עוף, שרימפס, בשר לבן, ירקות וצ'ילי חריף שהיה פיקנטי, בשרני ורירי, והוגש בקערה שהייתי רוצה להציע לאורחים בליל כלולותיי. לקינוח חלקנו את המנה המפורסמת של המקום – רול מסקרפונה. זהו למעשה סושי מתוק, עשוי קרפ שוקולד במילוי קרם מסקרפונה, המוגש עם מטבלי שוקולד ווניל. חוויה.
מאת: קלרה פלדמן
המטבח האסיאתי במיטבו - אהבה שלעולם נשארת
כבר מזמן לא ביקרנו במסעדת "אויאמה" שבפתח-תקווה, אחת הפייבוריטיות שלנו. בילוי במסעדה האסיאתית המופלאה, הזכיר לנו למה אנחנו כל כך אוהבים אותה
מסעדה: אויאמה
כשרונן ואלון מלינגר פתחו את דלתות "אויאמה" לראשונה, במתחם יכין שבפתח-תקווה, נחשבו השניים לחלוצים של ממש בקולינאריה הגוש-דנית המנומנמת. כיום, חמש שנים לאחר מכן, אפשר למנות בין מסעדות פתח-תקווה גם את רשת 'בליקר בייקרי', 'ספגטים', 'ג'פניקה', 'ריבר', 'בורגוס' ו'בלאק'. אין ספק שהצמד, אם בשוגג ואם במכוון, הצליח לראות את הנולד ומהווה חלק מרכזי בהתפתחות תרבות הבילוי והקולינאריה של האזור.

אך אל תתנו להתנשאות הפרובינציאלית שלי לעשות עליכם רושם מוטעה. לא רק בסטנדרטים פתח-תקוואים עומדת "אויאמה" בכבוד, ולא רק במטבח. עיצוב החלל, אסתטיקת הכלים וצורת הגשת המנות הם כולם חלק בלתי נפרד מהאני מאמין של המקום, שגורם לנו לחזור ולבקר בו תכופות וליהנות מאוד בכל פעם מחדש. אבל כבר בערך חודשיים לא הגענו אליה, בגלל נסיבות שונות, והחלטנו שהגיע הזמן לשוב.

התפריט של "אויאמה" תמיד עשיר. ואולי הוא אפילו עשיר מדי, כי תהליך בחירת המנות קשה ולרוב אנו מוצאים את עצמנו מתמודדים ארוכות עם דילמה קשה. הפעם פתחנו את הסעודה ב-4 יחידות קריספי שומשום ו-8 יחידות 'קשת'. הקשת, בעלת העיצוב המקסים והגלגול כהלכה, הכילה שילוב של מלפפון, גזר ואבוקדו עטוף בסלמון, דניס, טונה ואבוקדו. בקומבינציות הגדולות והיקרות יותר של "אויאמה", מומלץ עד מאוד להזמין את מנות הסושי המעניינות והיצירתיות שבהחלט מתאימות למי שסושי הוא מטרת ביקורו העיקרית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על