מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


אבל חברים, המנה בה' הידיעה, זו שגרמה לי למלמל יפנית בבטחה של סמוראי מן השורה הראשונה, הייתה פאד קפאו לאד – פיסות בשר בקר איכותי קצוצות, ספק טחונות, משולבות במארג ירקות קצוצים דק, בתוספת בזיליקום ושורשי תיבול תאיים ארומאטיים, המוקפצים בצוותא לכדי יצירה חריפה, חמה ולוהטת, ומוגשים על מצע אורז לבן ומהביל עם ביצת עין מעל. היה מדהים, חד, סותר ומענג, מערפל לשון וחך ובעיקר חצוף ושובה-לב. חלמון הביצה הגעשי סער על פני מעטפתה החלבונית הפריכה, התפרץ במשעולי המנה והתערבב לו עם הרוטב, יצר נהר של טעמים במרקם משיי ולפת לשון. תענוג!!! המנות היו גדולות. ברגעים ההם הצטערתי שלא נבראתי עם עוד קיבה או מערכת דבשות, או שבדיעבד, חבל שפשוט לא לקחתי איתי דוגי-בג עם השאריות.

הגיע זמן הקינוחים. יותר נכון, קינוח משותף לי ולאתי המותשים והמדושנים. כאן נשמעה צווחת העונג הבאה. הזמנו טירמיסו משובח בכוס זכוכית דקה. טירמיסו, כידוע, אסייתי כמו שאני נולדתי בטימבוקטו הרחוקה, אולם ב-OYAMAA השף מבין עניין, ומכין טירמיסו פשוט מצוין. הגיעה כוס זכוכית קרה, בתוכה בישקוטים טבולי אספרסו מריר קמעה וגבינת מסקרפונה מעודנת ורכה, שמנצחת על טעמה של היצירה האדירה. 2 אספרסו קצר ואנחנו בעננים.

OYAMAA האסייתית טעימה ומהנה. התפריט מגוון, וכולל מנות סושי, מנות פתיחה חמות וקרות, סלטים, מנות בשר וגריל, פירות-ים ודגים, אורז, נודלס, מרקים וכמובן קינוחים. בנוסף, יש תפריט ילדים מיוחד וחמוד. המסעדה מציעה גם שירותי Take Away. בשעות הצהריים יש ב"אויאמה" עסקיות משתלמות ביותר, וכשמגיעות שעות הערב והלילה קורצת המסעדה גם כמקום בילוי, ליד בר אלכוהול משודרג, קפה ונשנושי אוכל אסייתי קל, טעים ומעניין.
מאת: רועי שטיינברג
אויאמה – ארוחה יפנית מדהימה
יש מסעדות שהשם שלהן אומר הכל. O-YA-MAA ביפנית פירושו "OH MY GOD", וזה כנראה בדיוק מה שחולף במוח כשמבקרים במסעדת OYAMAA בפתח-תקווה, במיוחד אחרי שטועמים ממנותיה הנהדרות.
מסעדה: אויאמה
חווית הארוחה היפנית שלי החלה בחברה טובה – אתי המתוקה, עמה לא התראיתי מזה תקופה ארוכה, התלוותה אלי הפעם. נכנסנו למסעדת "אויאמה" הפתח-תקוואית, להוטי רעב. המיזוג קיבל אותנו בברכה, חיבק חיבוק צונן והעניק ליטוף רענן. העיצוב הסובב אוורירי ובעל קווים נקיים, שואב את השראתו מן התרבות היפנית, ומעובד לכדי שפה מודרנית מערבית. חלל המסעדה גדול ויוצר מעטפת הרמונית לסועדים, תאורת הרקע נעימה ומעודנת. המקום משדר שקט, פשטות וחמימות. כסאות הישיבה נוחים, ומטבח המסעדה פתוח לראווה ומאפשר הצצה בתהליך הכנת האוכל ON LINE. הבר רחב ומזמין לפעילות דינאמית ורועשת יותר, בשעות חשוכות ונטולות אחריות.

רק התיישבנו ומיד התחלנו להשחיז סכינים. הגיעו הראשונות. קומבינציית סושי קטנה ב-free style של השף הייתה חמודה, בעלת טעמים נקיים, וטרייה; יקיטורי לבן – שיפודי בשר לבן ובזיליקום היו עזי טעם, מתובלים בחספוס שובה, ומגרים; סביצ'ה דניס הגיע יותר כקרפצ'יו פרוס לפרוסות ימיות נאות (תרתי משמע) וצחורות, אוגר עמו טעמי גלים, ומונח על סלסת עגבניות, צ'ילי ועירית; סלט קלמרי ועגבניות חתם את פרק הראשונות. על צלחת גדולה נחו להן רצועות קלמרי צרובות, גדולות ובשרניות, שצבע החריכה הפחמי צרוב בעורן, משתלב בבוהק הארגמני של עגבניות הקונקסה, רצועות הבזיליקום הרעננות משוויצות בירוק טרי, וזילופו הארומאטי של שמן הזית האיכותי חותם הכל יפה.

כוס מרטיני ראשונה, ושנייה של אשכוליות אדומות, רעננו בין פרק הראשונות לעיקריות. אתי לקחה אוסקה סלמון – פילה סלמון במידות נדיבות, מבושל ברוטב וואסבי יפני ומוגש עם אורז מטוגן. כשהגיעה המנה היא לפתע החרישה, חיוך ננסך על פניה, והיא שקעה בלעיסה. אין ספק – היה לה טעים, נעים, ובעיקר יעיל מאד לרעב העז שאיתו באה לפגישה. פיסות הדג "נשרו" מאחיותיהן לנתח בחמאתיות רכה, והיו ספוגות טעמים ומשולבות נהדר עם האורז שנלווה למנה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על