מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017

בטרם הרעשת העיקריות, החלטנו לטעום דוגמת ביניים למנה שתופיע בסט החורפיות. בעודנו מתענגים במחשבות על קדירות חורף מהבילות, בא השיר COLD AS ICE של FOREIGNER וסיפק את האווירה ההולמת למנה. על צלחת עמוקה ויפה נחו להן פיסות בשר בקר איכותיות ונימוחות וחצילים ננסיים בלאדי ברוטב סמיך ועשיר של יין אדום, בצלצלי שאלוט מקורמלים, כשמעל, שברי פיסטוק פציחים ונהדרים. נגיסה בפאר הטעם גילתה שעות של הפנמת טעמים משותפת בקדירה מהבילה ומנחמת, שאין לי ספק שעוד אחזור ואוכל ממנה בהזדמנות הראשונה. על רקע החורף הירושלמי, ולצד קדירת אורז לבן ומאודה, אין לי ספק כי ההצלחה תהיה אדירה!

הגיע תורן של העיקריות. שאטו בריון לי: 400 גרמים של חוויה בשרית אדירה. פילה השאטו היה עשוי מדיום, פריך ומפצפץ. קריספי מבחוץ, עסיסי ונוטף מיצים מבפנים, תוכו וורדרד בצבעי שיכר מתחלפים, קסם לעיניים בורקות מתאוות בשרים שאינה יודעת שובע ואינה רוצה לומר תום לחוויה. גיל לקח נתח אנטרקוט מעולה כשלעצמו. 300 גרמים משויישים בנימי עונג רכים ועדינים של שומן, ביטאו טעם בשרי מהדהד, בעל נוכחות, ובעיקר בעל טעמים של עונג ללא הפסקה. לצד המנות הוגשו נגיעות פירה בטטה ופירה תפוחי אדמה חמאתיים ומצוינים, וצרור ירקות שורש מקורמלים ונהדרים.

לקינוחים הגענו מחויכים. מכירים את החיוך הרגוע הזה? (יש יאמרו חיוך מטופש של "מחוקים"). טארט תפוחים בתוספת כדור סורבה לימון נטרף על-ידי. הבצק היה פריך כדבעי, המלית מתקתקה ומעניינת וכדור הסורבה הלימוני נתן קונטרסט ופייט מעולים. מהצד השני נטרף סופלה שוקולד געשי ומדהים. עם בציעת מסגרתו, נהר שוקולד ארומאטי געש החוצה, התערבב עם כדור הוונילה ומצמץ הנאה צרופה.
החל מהשעה 23:00 המקום הופך לבר תוסס וסקסי. עמדת הדי.ג'יי. מאוישת, האורות מתעמעמים, המוזות, כך נראה, חוגגות והחוויה מרקיעה שחקים.
אני עוד אבוא! ועוד איך אבוא..
מאת: רועי שטיינברג
OSHO – לבלות נכון ולאכול בסטייל
בר-מסעדה "אושו", השוכן במרכז ירושלים ברחוב שלומציון המלכה, מציע יוקרה ואיכות שמספקים למבקרים הנאה בטוחה. המקום יפהפה, העיצוב מסוגנן להפליא, והאוכל? חוויה.
מסעדה: אושו
אני גר בתל-אביב, רוחץ בהווייתה, טובל בחייה. גדי טאוב כתב פעם: "אין על תל-אביב. באמת אין עליה. באנרגיות שלה, ברעש שלה, בשקט שלה, בלכלוך שלה, בלבן שלה, בביבים שלה", ואני נוטה להסכים. יש בה ריתמוס אחר, שואב, מהפנט, מגוון מאד. ולמרות זאת, לפני כמה ימים, גאה הרצון לפרוץ, לצאת מדוק התל-אביביות המוכרת ולחמוק החוצה, לחוות שונות. גיל, האיש למשימות מיוחדות, הפעם בלי סרבל טיסה, לקח אותי עמו לטיסה מהודקת על כביש האספלט היישר לעבר הבירה.

יצאנו מתל-אביב וזו התרחקה מאיתנו, על שלל מגדליה, צפיפותה, הלחות הרטובה. היא פינתה את הדרך לקרירות האופיינית בואכה שער הגיא, במעלה הרי יהודה. שעטנו בכבישים ונחתנו בלב הבירה. כבר בדרך הייתה לי תחושה טובה. עת נכנסו ל"אושו" ידעתי כי ההבטחה תתגשם במלוא אונה. ירושלים מקסימה בעונה הזו של השנה, יש בה משהו חוץ-לארצי, כמו שגיל טבע באמרה ספונטאנית עת נכנסנו לעיר המיוחדת הזו. הקרירות אירופאית, ממוזגת, הרחובות מלאי חיים, האווירה מהנה מאד.

ב"אושו" התאהבתי מרגע הכניסה. האטמוספרה נעימה, רגועה, הטמפרטורה נכונה, העיצוב יפהפה ומסוגנן, נקי, מרחבי, מדויק. המוסיקה נוגנה מגוונת ובטונים נכונים, הריחות הנעימים עוררו את בלוטות היצר ולחצו על הכפתורים הנכונים. חברים, הארוחה הייתה פשוט אדירה. יין קברנה סוביניון, CASTILLERO DEL DIABLO, משנת 2005, לקח אותנו לצ'ילה הרחוקה, לעשות אהבה עם הגפנים. היין נפתח וגילה נדבכים שורשיים, מאד ענביים, עמוקים ועם זאת לא כבדים.

הראשונות מילאו את השולחן בצבעי ראווה יפהפיים. ראשית, אנטיפסטי קליל. זה הוגש במזטים נאים ולבנים והכיל קוביות עדינות של קישואים קלויים וטעימים; רצועות פלפלים קלויים בתחמיץ עדין; חציל ספרדי טעים כל-כך, שהוא בעצם פיסות חציל מטוגנות ברוטב על בסיס פלפלים; טחינה ארומאטית לימונית וסמיכה, וסלט חצילים איכותי ושומי במיונז. לצד פנכות ההנאה האלה הוגש לו לחם היום, שהיה אותה העת לחם פטריות ובצל. פריך, חם, רך ובעיקר משתדך נהדר לשלל הצבעים והטעמים. מצוין.

בהמשך, כבד אווז על בריוש הגיח להפעמה רבתי. חתיכה מכובדת ממנו ועשויה למהדרין, הונחה כלאחר כבוד על פיסת המתיקות הפחמימתית. לצד אלה נחו להם שני חצילונים ננסיים וריבתיים שפ(י)תחו במנה סימפוניית טעמים אדירה; פטריות שמפניון ממולאות בכבד אווז מנגד, זכו אצלי לכינוי "פטריות הזיה". תעצומת החוויה שבנגיסה בהן, וברוטב השמנת-פלפל שנלווה מעל, תמחיש לכם את בסיס ההשראה. סלט קלמארי חם נעל את שלב הראשונות הנהדרות. בצלחת שקערורית נאה נחו להן במעורבב פיסות חסה טרייה, עגבניות שרי חמודות, רצועות בצל סגול וראשי קלמארי ורצועות קלמארי רכות ונימוחות, בוויניגרט מאוזן, חמציצי, מתוק ונעים.
הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על