מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


לאחר סיום המנות בדגש על האורז האלוהי והסטייק העסיסי, נחנו מעט, מתרשמים מהעיצוב הנעים והלא יומרני – יופי פשוט ולא "פנסי שמנסי", יופי כיפי כזה. מזגנו לעצמנו את קצה הבקבוק, מחויכים לגמרי ומתחילים להבין למה אום.

הקינוחים הרחיבו את החיוכים עוד יותר: הראשון היה טירמיסו מסקרפונה עם שכבות בישקוטי באספרסו ושוקולד מגורד – טירמיסו כהלכתו עם ארומת קפה ומתיקות מדויקת. "איזה כיף לכם", אמרה המלצרית שהגישה לנו את הקינוח השני. ביס אחד, והבנו. ועוד איך הבנו! היה זה גבינאש עם גנאש – עוגת גבינה ושוקולד לבן, על בצק פריך נפלא, מוגשת עם שקדים קלויים. מנה אחרונה מצוינת, במיוחד לחובבי השילוב של גבינה ושוקולד, אבל לא רק להם. הצלחת שנותרה ריקה מפרורים ומבריקה לחלוטין תעיד על כך.

בשקט של אחרי הארוחה כבר הבנו בדיוק למה אום, אבל בכל זאת שאלנו את השפית. "Om", היא ענתה לנו בשקט מחויך, "היא מילה בשפת הסנסקריט, ופירושה – משמעות החיים". ענתה – וחזרה אל אהבתה הגדולה, המטבח והבישול, שבשבילה הם אכן משמעות החיים. וגם במסעדה, שנבראה בצלמה של השפית, בולט השילוב של חום אנושי ומקצוענות, שילוב שבא לידי ביטוי בשירות אכפתי ובשלל מנות מפתיעות וטעימות.

מוארים ומלאים שבנו אל בין החומות, כדי להפיץ בתל-אביב את הבשורה על המסעדה אשר מוסיפה הרבה הוד להוד השרון, אז יאללה: צאו מהקופסה, כולה עשרים דקות נסיעה ואתם ב-"Om". אנחנו בטוח עוד נחזור לגן העדן הטעים הזה.
מאת: אפרת מיימון
Om My God
יש המחפשים כל הזמן משמעות וטעם לחייהם. יש ה"מסתפקים" במאכלים מקוריים וטעימים. גם אלה וגם אלה ימצאו את מבוקשם ב-"Om"
נכון שכשאנחנו בחו"ל אין לנו בעיה לעלות על רכב ולנסוע ארבע שעות צפונה אל מוזיאון בוטיק שממוקם בטירה מימי הביניים וניתן להיכנס אליו רק בין 9:10 ל- 9:30?!

ונכון שכאן, בארץ הקודש, כל נסיעה שחורגת מגבול עשר הדקות הופכת למסע המצריך הפעלת ביטוח רפואי והודעה לקרובים אלינו כיצד לפעול במידה ולא נשוב?

אז בשבוע שעבר החלטנו להיות אמיצים, וכמו יואל משה סלומון יצאנו מחומות העיר תל אביב ושמנו פעמינו אל הלא נודע, או במקרה שלנו הוד השרון, שם – ברחוב שקט ופסטורלי – המתינה לנו מסעדה מוארת ומזמינה, "Om" שמה. שאלנו את עצמנו: למה "אום"? ונכנסנו...

את פנינו קיבלה עלמת חן בסבר פנים יפות והושיבה אותנו. מתוך מבחר יינות מכובד, ומכיוון שאנו נאמנים לתוצרת ארצנו, בחרנו יין של יקב אמפורה (סירה, 2004) – בחירה שהתגלתה כמשובחת ומשמחת במיוחד.

עד להגעת המנות הראשונות פונקנו בפוקצ'ה, שהונחה על מגש עץ אימתני ויפה כשלצידה שמן זית עם חומץ בלסמי וקרם חציל ועגבניות שהיה פשוט משגע. יש לציין שאת הפוקצ'ה עיטרו סימני גריל, שבדיעבד התבררו כסוד בישול נפלא: השפית אופה את הפוקצ'ה על הגריל. פשוט, מבריק והרבה יותר טעים. בחלוף מספר דקות הגיעו המנות הראשונות, ואכן היה שווה לחכות: ראשית, מאפה פילו במילוי כרישה מאודה, שיטאקי, טימין וגבינות. המאפה, שהיה טעים להפליא ונאכל חיש קל, מוגש עם סלק בקרמל, שהיה מענג אף הוא, למרות שבדרך כלל הוא אינו חביב במיוחד על חלק מיושבי השולחן...

המנה הראשונה השנייה הייתה שרימפס מוקפצים עם פרחי ברוקולי, זוקיני, תלתלי גזר ועירית, ברוטב Spicy Sour. מנה בעלת ניחוח לימוני מובהק המוגשת עם קציפת ווסאבי, שהפכה את המנה ל-איך אומרים הצעירים? "קטלנית", בזכות שילוב הטעמים הלא שגרתי והמרגש.

אחרי שני אלה לגמנו שוב מהיין והסתכלנו סביב. החיים, שעוד קודם לכן היו לא רעים כלל וכלל, כבר נראו טובים עד טובים מאוד, ואנחנו שוב שאלנו את עצמנו מה פשר שמה של המסעדה, כשהפעם המם מתמשכת: "למה Ommmmmmmmm?"

המשכנו אל העיקריות: ניוקי ווסאבי מטוגנים, מוקפצים עם פירות-ים, תלתלי גזר וזוקיני דקיק, ברוטב ג'ינג'ר-הדרים. מנה מוצלחת, אבל החיך שלנו רצה קצת יותר ווסאבי, במיוחד אחרי הקציפה מהמנה הראשונה. פירות הים שליוו את הניוקי פיצו אותנו על "עוגמת הנפש" הקלה, והעיקרית השנייה כבר הפכה אותנו למאושרים בעליל. מדובר בריזוטו שרימפס ודלעת אפויה עם טימין ובזיליקום, יין לבן, לימון כבוש, שקדים קלויים וגבינת פקורינו – ללא ספק הריזוטו הטעים ביותר שבא אל פינו בכל שנותינו. מנה מעולה שהיה בלתי אפשרי לעזוב, בכל פעם שהרפינו ממנה לטובת מנה אחרת החיך שלנו מייד דרש מאיתנו לשוב אליה. המנה השלישית יועדה לחובבי הבשר שבינינו: אנטריקוט מיושן היטב, מוגש עם דף פסטה טרייה ורוטב ציר בקר ופורט. הסטייק היה משובח עסיסי, ברמת צלייה מדויקת, הרוטב – המדויק אף הוא – היה כזה ש"מעסס" את הבשר עוד יותר והופך אותו לחוויה שתיזכר בפינו עוד זמן רב, ודף הפסטה תרם למנה נופך ייחודי, טעים ומקורי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על