מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


המוזיקה החושנית וכוסות היין שהשקנו יצרו אצלנו ציפיות לקראת העיקריות, וכמובן – ב"אולה" כמו ב"אולה" – לא התאכזבנו. להיפך, אני הופתעתי לטובה ממנת הפנה "אלי אולי" שהשתדרגה עם סוויץ' ספרדי וכללה גם הברקה קולינארית בדמות עגבניות מיובשות וחתיכות ארטישוק. מיכאל שלי התענג על פילה דניס עשוי בתנור ביין לבן. הדג, שהיה טרי עד מאוד, הוגש בתוספת קוסקוס עם זעפרן, ויחד הם סיפקו טעם וארומה משובחים במיוחד.

כבר היינו שבעים ושיכורים, והתוצאה הבלתי נמנעת: פנטזיות על קינוחים. אלה של "אולה" הוכיחו שוב שהמציאות עולה על כל דמיון, איזה כיף. "מרקיז דה אולה" לא רק נשמע כמו ריקוד, אלא הצליח לפנק את בלוטות הטעם ולהזיז את הרגליים שלי בו-זמנית. מיכאל בחר בקינוח סולידי יותר, אבל טעים לא פחות: סופלה שוקולד בליווי גלידת וניל בסלסלת קדאיף ברוטב סילאן וסומסום, ולקינוח הקינוחים, וליבוי התשוקה מחדש הגיעה קציפת מסקרפונה בברנדי ברוטב אספרסו.

הודינו לשי המלצר על שירות מפנק ומזמין, ויצאנו מהמסעדה בריקוד פלמנקו סוער. בחוץ חיכתה לנו אילת, על כל הישראליות שבה. מיכאל ואני הבטנו זה בזו, החלפנו געגועים לספרד, ול"אולה", ובלי מילים הבטחנו האחד לשנייה שעוד נחזור למסעדה המלהיבה הזו.
מאת: אודליה צדוק
והיא עולה
"אולה" הוא שמו מרומם הרוח של הטאפאס בר האילתי הראשון המגיש לאורחיו מאכלים ספרדיים מעולים, אווירה שמחה וצוהלת ושירות מכל הלב
מסעדה: אולה Olla
החלטתנו להתרענן, מיכאל שלי ואני, ולצאת לחופשה. לאן? ירדנו לאילת כמובן. כשנחתנו, בירך אותנו לשלום גל חום אילתי טיפוסי ואנחנו מיהרנו אל "אולה" – הטאפאס בר האילתי הראשון. המסעדה – שהוקמה לפני שנה, ומאז מסעירה קולינארית את האילתים והתיירים גם יחד – מעוצבת באלגנטיות חושנית. ספות עור כתומות וחומות, תמונות בנוסח פלמנקו, טפט רומנטי ואווירה קסומה גרמו לנו להרגיש כאילו נחתנו בספרד. חלל המסעדה הופך לחלל בר נפרד בשעות הלילה, שבהן "אולה" מעלה הילוך, נהיית סקסית-פאבית ומעוררת באורחיה תשוקות לאכול, לריקוד ולבילוי פרוע.

בתפריט ניתן למצוא גם טאפאסים וגם מנות עיקריות. אני ומיכאל, שהסתנוורנו מהאווירה ומהצוות המקסים, לא ידענו מה לבחור אז פשוט אכלנו כמעט מהכל. מדליוני גבינת עיזים בציפוי פריך היו מעודנים והפלפלים הקלויים שהוגשו לצידם הפכו כל ביס למרענן יותר ויותר. קרפצ'יו הבקר הצטרף גם הוא לחגיגה, וחוסל חיש קל. היינו כל-כך מרוצים עד שהזמנו גם קרפצ'יו דג ים – זו מנה שמשתנה מדי יום, בהתאם לשלל שהעלו בחכתם הדייגים, ואנחנו זכינו בטונה לבנה. בשתי מילים: תענוג חדשני (ולא רק לחובבי הדגים שבינינו). עוד נהנינו מסלט ספרדי – מנה ייחודית ל"אולה", שמכילה שלל ירקות, עלי חסה, צלפים, טבעות קבנוס מטוגנות ופלפל ירוק חריף. מנה שניכר שהושקעו בה מחשבה עמוקה, תכנון מדויק, ביצוע מוקפד – והרבה אהבה.

בהמשך עלו ובאו הטאפאסים הבשרניים, והחיוך של מיכאל התרחב והתרחב והתרחב... כנראה שהיו אלה שיפודי האנטריקוט ביין אדום, או אולי דווקא צלעות העוף בצ'טני פלפלים וכוסברה, ואולי היה זה בכלל הכבד אווז על תפוח מקורמל בקונפי תאנים ויין אדום – מנה שאני הזמנתי, ולא יכולתי שלא לחלוק עם מיכאל. זה היה שיא השיאים, נימוחות ועידון בתיבול מתקתק. חוויה!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על