מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


עברנו לעיקריות עם מנה של טונה אדומה צרובה על מצע של סלט חיטה חמצמץ, בליווי פרוסות דקיקות של מלפפון, גזר וסלק, עלי זעתר צרובים ורצועות טורטייה דקיקות. גם כאן הופיעה מחווה מזרחית בדמות רוטב פלפלים ועגבניות פיקנטי. התקבלה מנה עשירה ואף בריאותית.

לקראת המעבר למנות הבשר הזמנו קברנה של גמלא וזכינו גם למרענן חיך בדמות גרניטה מוצלחת של קמפארי ואשכוליות אדומות. עכשיו, כשכבר היינו רעבים פחות, יכולנו להתבונן על הסובבים, ולהבין שתחושת האינטימיות הנעימה שחשנו קשורה גם להיותנו דוברי העברית היחידים בקרב קהל הסועדים המגוון. אנשים יפים, לבושים בהידור שנראה כי הם בהחלט נהנים.

המנות שהגיעו דרשו את מרב תשומת ליבנו: ספריבס טלה צלוי בגריל בליווי סלט תפוחי אדמה זעירים עם חרדל ועירית. הבשר הרך נשר מהעצם והשתלב נהדר עם רוטב היין המצומצם. זו מנה מתוך החלק העונתי המתעדכן מידי פעם בתפריט. טעם הכבש היה מודגש והוא אוזן על ידי תפוחי האדמה העדינים. בכל זאת נראה כי זו מנה שתתאים בעיקר לחובבי הז'אנר. מנה מקסימה נוספת הגיעה על מגש עבה מעץ זית, עליו הונחו שיפודי יקיטורי של פרגית בתוך מעין מגהץ ברזל, אשר הונחו בו נסורת מעושנת ועשבי תיבול, שנתנו ארומה נפלאה של גריל. התלוו לכך סיר ננסי אדום מלא במג'דרה מאורז בסמטי ועדשים שחורות, וכן עגבנייה צלויה בגריל. הבשר היה ריחני ועסיסי וזו הייתה גרסת גורמה משובבת-לב של ארוחת מנגל ישראלית.

צלחת קינוחים משולבת אפשרה למוסס את המיתוס האחרון ולהגיע למסקנה חדשה – מסעדות כשרות במלון הן תענוג. וולקנו שוקולד מתפרץ, קרם ברולה קוקוס, מרקיז שוקולד וערבסק, ספינז' מרוקאי ברוטב תפוז, וארטיק ביתי וניל-פיסטוק בציפוי שוקולד היו כולם מצוינים, והיוו סיום מפואר לארוחה שנזכור עוד זמן רב. השירות היה קשוב ומקצועי מאוד ואף התרשמנו ממגוון השפות בהן שולט הצוות. בסיום אף הוצע לנו שובר לחניית המלון, יותר חו"ל מזה אפשרי רק דרך נתב"ג.

ב"אוליב ליף" ניכר כי השף צ'רלי פדידה יצר תפריט גורמה, המשלב מטבחים מכל אגן הים התיכון, החל מלבנון ועד לאיטליה. התוצאה היא תלכיד ייחודי של השפעות, ניחוחות וטעמים, שאולי מצליח לתת לאורחי המלון טעימה מהמורכבות הישראלית. בהקשר זה נראה כי ביקור במסעדה נפלאה זו יסב הנאה רבה גם לתושבי הקבע.
מאת: נדב לוי
גורמה תחת שמי ים התיכון
"אוליב ליף" הממוקמת במלון שרתון בתל-אביב מציעה לאורחיה אווירה אקסקלוסיבית המשמשת תפאורה הולמת לארוחה מצוינת, יצירתית, כשרה ובעיקר מאוד מהנה
תמיד היינו חשדניים כלפי מסעדות שנמצאות בתוך מלונות חמישה כוכבים. משהו בשטיחים מקיר לקיר, בסידורי הפרחים הענקיים ובריהוט הסטנדרטי המוכר מראש, לא נראה לנו מזמין. לכך יש להוסיף, כמובן, את עניין המסעדות הכשרות, שלמרות ההתפתחויות מרחיקות הלכת בתחום עדיין יש להן מוניטין בעייתי. כאשר פסענו על רצפת השיש של הלובי של מלון שרתון בתל-אביב, והבטנו על החנויות המצועצעות, תהינו מי קונה שם ולמה, ומדוע מלונות תמיד נראים ככה – בקיצור, הציפיות שלנו לא היו בשמיים... הו, כמה שטעינו.

אחד היתרונות הבולטים של מלון בתל-אביב הוא האפשרות לשבת בשולחן הצופה לים, במיוחד ביום חורפי יחסית בו הים סוער. החלל נתן תחושה של אינטימיות, ובהתאם לשם המסעדה עיטרו אותו נישות עם עצי זית זעירים. השולחנות היו ערוכים בהידור אירופאי ושלושת סוגי המלח על השולחן – לימון, מעושן, ושחור – החלו לעורר בנו תקוות.

התפריט האלגנטי של "אוליב ליף" הציע מבחר עשיר של מנות ראשונות ועיקריות, ביניהן התלבטנו, כשלמולנו הופיעה מנת פתיח – קנפה (CANAPE) קרם תירס, עם סלמון מעושן ועירית קצוצה. שילוב הטעמים והמרקם הנימוח עורר את תאבוננו, המפותח בלאו הכי, ועודד אותנו לקבל החלטות ולהזמין. בינתיים טעמנו מהלחמים המצוינים והחמים שהגיעו לשולחן, ג'בטה רכה ועבה ולחם מלא עם זיתים שחורים. הלחמים לוו בצלוחיות עם זיתים סורים משובחים, קונפי שום נהדר ופסטו כוסברה ופטרוזיליה רענן. כבר בשלב מוקדם זה דעתנו החלה להשתנות, שכן כל אלו היו הרבה יותר טעימים מהחמאה שמגישים במסעדות שאינן כשרות.

היות שרצינו להתאים את היין למנות, ולטעום גם ממנות הדגים וגם ממנות הבשר, הזמנו תחילה שרדונה של ירדן. פתחנו עם מנה נפלאה של טרטר סלמון עם קציפת וואסבי בליווי אספרגוס, צנונית ועלי מיקרו. הצלחת עוטרה בשבבי פנקו, אשר הוסיפו מרקם פריך למגוון הטעמים של המנה. הסלמון הצטיין בטריות ובטעמים עדינים של לימון ועירית, והקציפה המיוחדת הייתה קריצה נעימה למטבח המולקולארי.

בין מנות הפתיחה המיוחדות בחרנו את הטריו כבד אווז (ויסלחו לנו אנשי זכויות בע"ח, גם אנחנו נגד פיטום אבל זה בכל זאת כל כך טעים), מנה שקצת נעלמה בשנים האחרונות ממסעדות אך בשרתון היא נוכחת וחצי. הגעגועים לטעם המיוחד הזה היו מוצדקים. השף הציע כבד אווז בשלוש צורות הכנה. האחת בתוך רביולי טרי ונהדר, השנייה בצורת מוס אוורירי עם ריבת עגבניות שרי, שהייתה מעט מתקתקה לטעמנו, והשלישית – נתח כבד עשוי על הפלנצ'ה, חרוך מעט מבחוץ, ורדרד מבפנים, בדיוק במידה הנכונה.

מתוך חובתנו המקודשת לטעום מנות רבות ככל האפשר המשכנו בטרטר פילה בקר קצוץ על מצע של קרפצ'יו בקר בליווי עלי חסה טריים. הבשר הנא האיכותי היה מעורבב עם פיסות זיתים סוריים ובצל סגול, שהעניקו למנה מרירות נעימה וגוון מזרח-תיכוני מרתק.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על