מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


שבעים אך מרוצים הגענו למנות האחרונות. הזמנו 3 כדורי סורבה – קוקוס, פירות יער ולימונענע – וכן פאי לימון, שהיה הפתעה אמיתית עבורנו, חמצמץ, עדין ולא מתוק מדי. שני הקינוחים, הקלילים והקרירים, התאימו בדיוק לסיום ארוחה כה דשנה.

הארוחה ב"אוליב אנד פיש" הייתה נהדרת. כל מנה התאפיינה בטעם מיוחד ושונה, וכן נראה שהתפריט במסעדה קורץ להרבה סגנונות בישול שונים מכל העולם. הנגיעות הבינלאומיות במטבח של "אוליב אנד פיש" משלימות בדיוק את העיצוב הישראלי-היסטורי של המסעדה. תמונות היסטוריות של ירושלים ושל אושיות מוכרות מהעיר מימי טרום הקמת המדינה מתנוססות על קירות המסעדה ומעניקות תחושה נוסטלגית וביתית. בין לבין משתלבות בתפאורה גם תמונות אחרות כגון של סבו של בעל המקום במדי צבא, בהחלט עיצוב שמשיר הרבה לדמיון, וכמובן תורם לאווירה.

"אוליב אנד פיש" היא מסעדה ביתית ומשפחתית. האווירה המשפחתית מורגשת בחמימות המסעדה ובשירות האדיב והנינוח של המלצריות ואחראי המשמרת. גם אם חגי תשרי שברו אתכם, וחשבתם שלא תצאו לאכול עד דצמבר לפחות, שווה לבוא לירושלים ולבדוק את "אוליב אנד פיש". מלבד הצצה לתולדות העיר ואווירה נעימה וידידותית – ארוחה מעולה מובטחת!
מאת: לירון גז
משרה ביטחון
מסעדת "אוליב אנד פיש" הירושלמית מציעה לאורחיה הנאה בטוחה מאוכל איכותי, שירות נעים סבר ואווירה משפחתית. צאו אליה כשמתחשק לכם ללכת על בטוח
בחג סוכות האחרון, בין ארוחה משפחתית מייגעת אחת לאחרת, קפצנו לבקר במסעדת "אוליב אנד פיש" שליד גן הפעמון. המסעדה פתחה סוכה מקסימה ומקושטת, אך מפאת הביקוש הרב התיישבנו במסעדה עצמה – שהאווירה בה הייתה לא פחות קסומה וחגיגית – והזמנו לנו קברנה סוביניון של גמלא.

התפריט במסעדה מתאפיין בעיקר במנות משובחות של בשר ודגים. במסעדה שקוראת לעצמה דג וזית (בתרגום חופשי), החלטנו שמן הראוי לנסות את הדגים וכמה שיותר. למנות הראשונות הזמנו אספרגוס עם עגבניות שרי וזיתי קלמטה; טרטר טונה עם סלק; וכן מיקס פטריות ביין אדום וחומץ בלסמי. האספרגוס היה נפלא. בין העגבניות לזיתים התחבאו להן שיני שום קונפי שהיו אפויות עד הסוף ומתקתקות, והתמזגו בצורה מושלמת עם הטעמים של עגבניות השרי הצלויות והאספרגוס הטרי. מנת הטרטר הייתה שונה לחלוטין. קוביות של טונה טרייה הוגשו לנו על מצע קוביות סלק, וניחנו בטעם חמוץ-מתוק ומרענן במיוחד. עבור חובבי הסלק (כמוני!) היה זה מעדן אמיתי. תמיד חשבתי שעם פטריות טריות אין דרך לטעות. וצדקתי. הפטריות, שהוקפצו ביין אדום וחומץ בלסמי, עמדו בציפיות הגבוהות. מגוון של פטריות בשרניות ועסיסיות, שבכל ביס מהן הורגש הטעם הנפלא של היין.

למנות העיקריות התמקדנו בדגים. יאיר בחר בפילה סלמון בטריאקי, פטריות ובצל – מנה מתוקה להפליא ועשירה מאוד. אני בחרתי בפילה מושט על מצע של לינגוויני, עם עגבניות מיובשות וקישואים. אם חשבתם שדג ופסטה זה לא שילוב אידיאלי – טעיתם. הרכות של הפסטה יחד עם העסיסיות והפריכות של הדג הטרי היו פשוט מצוינות ועבדו מעולה יחד עם הטעמים האיטלקיים משהו – של הקישוא והעגבניות המיובשות. גם המנה של יאיר לא נפלה באיכותה – הסלמון היה רווי ברוטב המתוק והפטריות שלצידו השלימו את המנה בצורה הטובה ביותר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על