מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


משם העניינים מסתבכים: על כנפי העוף קשה לוותר, ומצד שני מרק ה-טום יאם הוא דבר שאסור לדלג על פניו. עמוס בפירות-ים ובטעמים סותרים שמשתלבים יחד, המרק התאילנדי הזה מהמם ומענג. אחר כך, שבעים לגמרי, אבל צריך לאכול נודלז' – אני מת על הפאדתאי של נוצ' ועל "סמוקי" המעושנת. עכשיו כדאי להסביר משהו: כשאוכלים מנות יפניות ביפן, הן צנועות בגודל. בישראל בכלל, ובנוצ' בפרט, כל מנה תספיק להאכיל משפחה של יפנים לשובע. אנחנו לא חזירים, אבל על הסלטים של נוצ' אסור לוותר, וגם שיפודי הפרגית הם לא מה שאנחנו מכירים מהמסעדות המזרחיות: מין רוטב ברביקיו מיוחד מרים אותן מעלה מעלה, וכך גם התוספות. מנה שנקראת "מיני ריבס" היא ספייריבס בגריל, ברוטב צ'ילי מיוחד ועם ירקות חתוכים דק, בתחמיץ אסייתי. יש לי תמיד וויכוח בקשר למנה הזו – אני טוען שהיא רכה מדי, נמסה מדי בפה ואחרים מתלהבים. אבל חיסלתי אותה כך או כך. בגלל הטעם.

ניתן כבר להבין שהביקור לצורך הכנת כתבה זו לא היה הביקור הראשון שלי ב-"NOOCH", וביננו גם לא האחרון. אבל שוב לא הצלחתי להתאפק מלטעום עוד ועוד – המחירים של נוצ' מאפשרים זאת. ושוב זללתי סושי לפני, מהרגילים וגם מאלה היצירתיים, חצי חמים, האופייניים למקום. ואז הגיע הזמן לקינוח. כן, אולי הייתי צריך להתרומם ולברוח, אבל גם כך לא הצלחתי לקום. ויש שם כמה קינוחים מגרים כל כך, שבאמת קשה לעמוד בפיתוי. "פירמידת קרם ברולה", למשל, הוא דוגמא לקינוח מנצח. כך צריך להיראות קינוח במסעדה: שתי דסקיות גדולות של קרם ברולה קפוא, שני ריבועים של בצק עלים מהודק. הכוונה במילה 'מהודק' היא לשיטת אפייה מיוחדת: על בצק העלים מניחים משהו שמעיק עליו, ובכך מונע ממנו לתפוח בזמן האפייה. האפייה מתבצעת בחום נמוך מהרגיל וזמנה ארוך, ומתקבלים עלי בצק נוקשים, פריכים מאד. להגשה צורבים את דסקיות הקרם, מניחים על כל דסקית כזאת עלה בצק מהודק, ועליו פרוסות בננה. יוצקים מעל רוטב טופי ובונים מגדל של שתי קומות. נשמע מסובך? מה אכפת לי. טעים עד טירוף. קינוח אחר, חביב עלי במיוחד, הוא פחזניות ממולאות בגלידת וניל, עם רוטב שוקולד חם. פשוט וחמוד, ומאכל תאווה לילדים. בכלל, נוצ' ידידותית לילדים, ומגישה כמה מנות חמודות למענם – ואלה מצדם, בשנים האחרונות, מפתחים חיבה לטעמים של אסיה. למה לא? לנו לא היו טעמים כאלו בילדות, וכנראה שהם הולמים את חוש טעמם של ילדים באופן אוניברסלי.

אני לא יודע למה דווקא בנוצ' אני מאבד את השליטה על כמויות האוכל, מלבד הטעם של האוכל שמגרה לאכול עוד ועוד. אדם שאוכל שם כמויות נורמאליות יגלה כי טעים ולא יקר, וכי בדרך הביתה הוא יהיה יותר מחויך. ואני? בדמיוני כבר ראיתי איך שלושה אנשים עוזרים לי לקום, ועוד אחד עוזר לי להידחס לדלת של הגרוטאה, אחרי כל הזלילות. אבל בסוף הצלחתי, איכשהו, לקום בלי עזרה, לשחרר חור בחגורה ולהניע. וגם לי היתה הבעה של שביעות-רצון שפוכה על כל הפנים.
מאת: צחי בוקששתר
NOOCH – בלתי ניתנת לעצירה
מסעדת נוצ' מרמת-השרון השאירה את צחי בוקששתר מותש, מאושר ורווי נחת, אחרי שלא הצליח לעצור בעצמו מלאכול כמעט כל מה שהתפריט מציע. וזה הרבה, וזה טעים, וזה שווה!
מסעדה: NOOCH
אחרי שאגודות ספורט מתאמצות במשך עשרות שנים לשייך אותנו לאירופה, אחרי שאנחנו עושים כל שביכולתנו על-מנת להפוך לחלק מארצות הברית – כנראה שבסופו של דבר, אנחנו אסייתים. איך אפשר להסביר אחרת את ההצלחה האדירה של מסעדות נודלז בארץ? משהו שהיה פריט נידח בתפריטים של מסעדות סיניות, וגם זאת רק כי העובדים היו במקרה מתאילנד – הצליח כאן עד שבקרוב נדחקות רגלי הפלאפל מהמעמד הנישא של אוכל לאומי, והנודלז תופסים את מקומו. עם כל הכבוד לרול אנטריקוט. אני מעז לומר כי לו היו ההליכים להבאת עובדים מתאילנד קצרים יותר, ארצנו הייתה מתמלאת בעוד כמה וכמה מסעדות נודלז. ובעצם, למה לא? מדובר במנה ענקית ומשביעה, בדרך כלל. המון אטריות שמחליקות בין השפתיים, קצת בשר או עוף, ורצוי כמה ירקות. כשזה רע זה דביק, וכשזה טוב זה תענוג גדול. ב-"NOOCH", האסייתית הרמת שרונית, אכלנו טוב מאד, ולא רק נודלז.

מדובר במסעדה עם מיקום קצת נחבא אל הכלים, כזה שנמצא דקות מהצמתים המרכזיים בארץ, אבל צריך לדעת למצוא, בדיוק כמו "רביבה וסיליה", השכנות. בכל מקרה לא קשה לאתר מקום בימים אלה, עם ה- GPS ברכב והמפה באתר ROL. אפילו אנחנו מצאנו את נוצ' בקלות, זה את הדרך הביתה שהתקשינו למצוא אחר כך – אבל למה להקדים את המאוחר.

בכל ביקור בנוצ' מתעוררת התפעלות מרגע הכניסה. דווקא כי היא מסעדה צנועה, אפורה, בקווים שקטים ורגועים – ומתוכננת למופת. כסועד, זה נעים לשבת במקום כזה, נעים ולא מציק. כעמית למקצוע המסעדנות, זה מעורר התפעלות איך הצליחו להביא מקום קטן וחביב להיות כה מרווח ונוח. למודי ניסיון העבר, הזמנו רק מעט סושי. הסושי של NOOCH נחשב לאחד מהטובים בארץ, אבל כשמגזימים בו אי-אפשר לאכול את המנות החמות שלהם, וחבל לא לאכול מנות כאלו. זה מתחיל עם ה-"גאיוזה" של נוצ', הגרסה האסייתית המוצקה והטעימה לקרעפלך האשכנזיים. אני לא מבין איך יוצא להם טוב יותר מברוב המסעדות האחרות שמגישות את המנה הזו, אבל זו עובדה. לאוהדי הכיסונים חובה לנסות גם את ה-"ספאלי", שהם כיסוני בצק פריכים מאד, ממולאים בעוף וירקות עם רוטב נהדר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על