מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


הבשרים של "הנצחון" נרכשים כולם מקצבים מקומיים או מיבואני בשר מוכרים. את הקבבים הרומניים המפורסמים מכינים לבד, ויש גם בשרים המעושנים במקום. בתפריט מצפות לסועדים וריאציות רבות של בשרים צלויים על גריל פחמים, חלקים פנימיים ואנטרקוט, צלעות כבש, שישליק כבד, עוף, אווז ובקר, וכן מנות המיוצרות מדגים שונים. במשפחה של בן זוגי יש מהכל – קשישים שהגיעו מרומניה, מבוגרים, ילדים, ואפילו תינוקות – כו-לם מאוהבים בחגיגות שלנו ב"הנצחון" ולכולם יש מה לאכול במקום, מה גם שהמחירים שווים לכל נפש.

אחרי שתשבעו מארוחה משובחת ועשירה ומנחמת ב"הנצחון" אסור לכם לעזוב את המקום בלי לאכול את המנה האחרונה המאוד פופולארית ומפורסמת – הפאפאנש – סופגניית גבינה חמה, שעליה יוצקים שמנת וקונפיטורת ענבים. תענוג אלוהי וסיום מוצלח להנאה קבועה ומובטחת.
מאת: גלי פיאלקוב
מנצחים גם במטבח
במדרחוב הרצל שבאשקלון תמצאו את מסעדת "הנצחון" הוותיקה והאהובה. המקום מגיש בעיקר אוכל רומני ובשרים על הגריל, ויש לו קהל סועדים נאמן ועקבי. גם המשפחה שלנו משוגעת עליו
על מסעדת "הנצחון" האשקלונית שמעתי לראשונה כמה חודשים לפני שהגעתי אליה. למה? כי היא המסעדה המועדפת על בני משפחתו של בן-זוגי. האיש שלי. ודובר בה מהרגע הראשון שבו נפגשתי עם המשפחה. אמו, אביו ודודו של בן זוגי הישראלי עלו ארצה יחד עם הוריהם עוד לפני קום המדינה, והשתכנו באשקלון. מהגרים שהתאהבו בארץ ובקסמה, אבל לא הצליחו (וגם לא רצו) להפסיק לאכול את מה שהתרגלו לו מבית אמא – אוכל רומני אותנטי, דשן ומשובח, והרבה בשר איכותי. כמי שתרו אחר הדבר האמיתי, די מהר התגלגלה השמועה אל אוזניהם שבני הזוג ישעיהו ושרה (שייע ושוריקה) לייבושור, רומנים אשקלונים כמותם, פתחו מסעדה של אוכל רומני מסורתי, שיוגשו בה גם מאכלים ישראליים אהובים. וכך מצאה לה משפחתו של האיש שאני אוהבת את המסעדה הביתית והאהובה עליה, המקום שאליו חוזרים תמיד כשמחפשים את הדבר הנכון, הטעים, המושלם!

כל זה קרה אי-שם בתחילת שנות ה-50, ונדמה שגם תושבי העיר האחרים, ממש כמו בני משפחתו של בן-זוגי, נמשכו אל "הניצחון" מפני שהמקום שגשג קל מהרה, והפך לאבן שואבת לתושבי הדרום, ואף לאנשי צבא ומילואימניקים שהגיעו לסביבה וחיפשו מאכלים שיחזירו להם טאץ' ביתי חמים, מנחם ומשביע. בשנת 1985 הצטרפו יוסף הייניק וזוגתו גבריאלה כשותפים למסעדה, ושתי המשפחות מנהלות אותה יחדיו עד עצם היום הזה.

מסעדת "הנצחון" שמרה על אותו מיקום מיום היווסדה, אך מובן שחלו בה שיפוצים ושהיא התאימה את פניה לימינו אנו. תמצאו בה קירות מחופי עץ, וילונות לבנים, והכי חשוב: אווירה חמימה ומלאת ניחוחות של מקום ביתי ואיכותי. מדי בוקר מגיעים בעלי המקום למטבח המסעדה, כדי להתארגן עם הכנות ובישולים, אשר תמיד מייצרים מאכלים טעמים, אותנטיים ואיכותיים בטעם משובח של פעם. כל מה שתמצאו בתפריט של "הנצחון" נוצר בעשייה עצמית – המנות הראשונות הכוללות מנות דגל כמו ממליגה וסלטים אהובים, ביניהם סלט איקרה, כבד קצוץ, סלטי חצילים שונים ועוד, וכמובן החמוצים הנהדרים. עוד מחכים לאורחי המקום תבשילים משובחים כמו קציצות ברוטב, ממולאים, מרק צ'ורבה רומני, צ'ורבה דגים, בורש ועוד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על